Permalänk
Medlem

Bästa sätt att streama till tv?

Hej!

Vet inte ifall det finns en tråd om detta men tror inte det.
Ska skaffa en tv till sovrummet och har suttit och tänkt på olika lösningar.
Har alltid antingen haft en stationär dator eller en laptop till att visa på sovrumsTV innan, men jag börjat snegla lite mer på surfplatta, minidator eller kanske använda mobilen rentav.
Det som känns knasigt med mobilen är just att den vill jag kunna lägga ifrån så man kan somna in till det man tittar på och känna att mobilens batteri eller ev. Larm inte störs av att man håller på att streamar ifrån den till t.ex en chromecast.
Sen gillar jag idén med att det streamas från något med Windows, då man kan fixa undertexter och annat man kan behöva till det man kollar på.

Så helt enkelt till min fråga vad tycker ni är det bästa och smidigaste sättet att streama till tvn?

Permalänk
Medlem

Det finns väl inget som slår en HTPC så jag röstar på det.

Permalänk
Medlem

Ett billigare alternativ är ju en Chromecast, vilket kräver att appen stöder det dock men jag använder det till Netflix/YouTube/SVT osv och det funkar kanon.

Chromecasten gör att din mobil eller platta fungerar som en fjärrkontroll. När du väl dragit igång det du ska titta på går allt via Chromecastens eget wi-fi och det drar alltså ingenting på telefonen/plattan.

Permalänk
Sötast

Köp valfri htpc.

Jag kör RaspberryPi3 som spelar upp all film/media på "tv:n" det fungerar precis hur bra som helst*

*Om man har tålamodet att konfa och pilla lite, inget svårt eller jobbigt, men man skall inte förvänta sig att det är en appletv med netflix direkt.

Permalänk
Medlem

Enklast av allt är väl att använda tvns egna smart-tv utbud. Kolla en modell och se vilka appar som finns till systemet, ofta finns de mest vanliga så som Netflix, Cmore, Viaplay, Svtplay, Plex osv. Med Plex kan du strömma film du har lagrat på din dator direkt i tvn och det har stöd för undertexter.

Ett bra och billigt komplement är en Chromecast för att få tillgång till ännu mer appar.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Spelmaskinen
| Phanteks P600S | Corsair H115i Pro | i9 10850k | ASUS ROG STRIX Z490-H | Corsair LPX 3000MHz 32GB | Asus RX 6800 XT TUF OC | Asus XG279Q | Corsair RM750X | Varmilo VA88M | Razer Viper Ultimate |

Permalänk
Medlem

Smidigast är definitivt Smart-TV med stöd för de appar man använder, alternativt en Apple TV. Borde säkert gå att hitta en extern Android-box för en billigare peng än en Apple TV också.

Allt egenlagrat material går sen genom Plex numera. Plex-servern körs på NAS'en, som ju ändå alltid är igång. Där kan man ju lägga in undertexter smidigt om man vill också.

Edit: Såg att jag 220volt hann först, så +1 på hans lösning.

Visa signatur

"Kom inte hit och trassla till saker med fakta"

Permalänk
Medlem

Det är ju så att jag vill använda popc*rnt*me bland annat. Tror inte smart tv grejen är något för mig alls faktiskt tycker det är så dåligt jämfört med tredjepart. Vad är det folk tänker på med htpc? Lite mer specifikt tänker jag. Kollat lite på Android tv och det ser verkligen riktigt schysst ut. Någon som kan styrka?

Skickades från m.sweclockers.com