Vad vill Sweclockare jobba med?

Permalänk
Medlem

Har aldrig jobbat med det jag utbildade mig till, men har haft jobb i olika typer av branscher.
Nu är jag egenföretagare och jobbar med något som var min hobby och tjänar väldigt bra. Men som egenföretagare, är man aldrig fri från jobbet.. det finns alltid där. Som bevis så sitter jag och jobbar nu.. kl. 03.05.

Så hur det än är, så håller jag med nedanstående.

Skrivet av SleepstreameR:

Jag har inget intresse av att tjäna pengar för sakens skull, jag gör det enbart för att kunna betala räkningar och finansiera det jag är intresserad av. Kan jag göra det med mindre pengar så är tid till mina egna projekt/intressen oändligt mer värt än poänglösa pengar på kontot.

Spelar ingen roll hur mycket pengar jag haft, har man inte ett liv, en fritid, en umgängeskrets man kan umgås med, så är alla pengar i världen helt värdelösa. Min lyckligaste tid var när jag jobbade halvtid och hade all tid i världen att lägga på min hobby jag tyckte var rolig.
Nu jobbar jag med min hobby och tycker inte det är roligt längre..

Visa signatur

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS918+ 32TB+2x512GB SSD

Permalänk
Medlem
Skrivet av VeryMadMeatball:

Låter lite som sitsen jag sitter i!

Vet inte vad jag vill göra, vad jag vill jobba med eller vad jag vill plugga till.
Gick 3+1 år på Gymnasiet och började jobba på ett lager 'under tiden' jag bestämde mig. Sen gick jag upp och jobbar numera på kontoret på samma ställe (tråkigare arbete, men bättre peng + friare). Och nu har jag varit här i ett par år..
Försöker lista ut vad jag ska göra, och våga ta steget.

Känner igen det där.
Jag kom in i livsmedelsbranschen efter gymnasiet och blev kvar där i 5 år.
Till slut kände jag att jag behövde göra något för att ta mig vidare, eller bli kvar i branschen resten av livet.
Tog tjänstledigt (jobbar kvar kvällar/helger lite då och då) och hoppade på en utbildning inom systemutveckling.

Var inte alls den branschen jag tänkte mig som 18-åring, men än så länge känns det rätt.

Har egentligen inget drömyrke, vill mest pyssla med något tillfredsställande som drar in tillräckligt med pengar för att göra mig ekonomiskt oberoende, vill dock inte jobba med min hobby då jag är rädd för det suger det roliga ur det, som andra här skrivit.

Visa signatur

Stationär: Core i9 13900k | Asus X790 ROG Strix Gaming-F | 32GB DDR5 | RX 7900 XT | Lian Li PC-O11 dynamic evo
Laptop: Macbook Air | Apple M1

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Drömmen är nog att vara säkerhetspolis i ett nationalistiskt land med nordeuropeisk befolkning men det är det fel tidsålder för....

Jag vill ha ett uniformsyrke. Jag vill hjälpa folk men även sätta dit de som förtjänar det samt jag måste röra på mig. Står därmed o velar mellan polis, militär o sjuksköterska. Även nåt inom kost o träning är aktuellt, typ dietist.

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Inaktiv

Har alltid velat vara framgångsrik med allt vad det kan innebära.

Idag är jobbar jag med e-handel och har arbetsuppgifter som en individ med generös titel i botten, dock utan verklig titel för att backa upp detta. Företaget är kanon och jag har varit här i fem år. Men det ser tyvärr inte den inhouse kvalité utan söker ständigt, och länge, utanför företagets väggar.
Arbetsuppgifterna omfattar avtalsförhandlingar b2b, projektplanering och hantering av projekt m.m.
Tyvärr underminerande titel och efter att avtal är förhandlat så är kråkan ej min egna utan gruppens VD. Detta förstås för att hålla löner nere m.m.

Så till vad jag vill med livet. Jag är 31 år, vill jobba som ledare i två olika branscher. Detaljhandel eller e-commerce, helst e-commerce. Vid 40 års ålder ser jag mig själv som anställd VD eller egenföretagare/majoritetsägare för e-handel inom bransch jag är bekväm i.

Tips till andra: Är ni i ett företag där ni inte syns men förtjänar att synas - BYT! Det finns ingen anledning att slösa x antal år för att försöka klättra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av crew seven:

Sjökapten om jag hade fått leva om mitt liv.

Varför satsar du inte på den drömmen nu då?, gammal?, familj? eller få CSN-veckor kvar?

Visa signatur

[Tiger MP. 2xAMD Athlon MP 1.4GHz , 2x512MB ddr, ?350w PSU, 80GB HDD, Geforce4 ti 4600]
[i7 950, ASUS p6t, xfx 650w, 30GB SSD a-data, 3x2GB corsair xms3, 8800GT, ][i7 920, 3x4GB Vengeance, gtx 260] [i5 3570k, MSI twin frozr PE GTX 570, Corsair 4x2GB xms3]
[3930k, GA-X79-UD3, EVGA GTX 780SC ACX, Corsair Force 3 120GB, XFX 850w, Corsair Air 540, Corsair h100i, Corsair 4x4GB Vengeance]

Permalänk
Medlem

Livsstilen lockar mig mer än ett specifikt yrke, 8-17 på ett kontor som programmerare är fortfarande 8-17 vad man än gör. Hade exempelvis trivts som fisken i vattnet med att flyga business över hela jorden, hänga i flygplatslounger och bo på hotell 340 dagar om året. Om man då dessutom får komma fram och jobba med något man tycker är kul hade det nog varit drömjobbet.

Har redan testat på livet som skiftarbetare en sommar och gillade det starkt, men tror tyvärr inte det finns så många programmerare som jobbar 3-skift

Visa signatur

Windows: [ NCASE M1 | i7 6700K 4C/8T | 16GB DDR4 | 1080Ti | 1.5TB SSD ]
macOS: [ Mac mini | i5 8500B 6C/6T | 16GB DDR4 | 256GB SSD ],
                        [ MBP 13" | i5 1038NG7 4C/8T | 16GB LPDDR4X | 512GB SSD ]
ESXi: [ Intel NUC | i7 10710U 6C/12T | 32GB DDR4 | 500GB SSD ]

Permalänk
Avstängd

Jobba? I en välfärdsstat? Glöm & dröm!

Permalänk
Medlem

Alltid lockats till något akademiskt eller vetenskapligt typ research, men samtidigt så vet jag att det är så långt bort för mig med kassa betyg och arbetsnedsättning så jag är bara nöjd att jag har ett jobb över huvud taget i dagens samhälle :X

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chromatic:

Alltid lockats till något akademiskt eller vetenskapligt typ research, men samtidigt så vet jag att det är så långt bort för mig med kassa betyg och arbetsnedsättning så jag är bara nöjd att jag har ett jobb över huvud taget i dagens samhälle :X

Stirra dig inte blind och döm dig själv utifrån dina betyg. Jag gick ut både högstadiet och gymnasiet med mediokra (men godkända) betyg och arbetar idag inom läkemedelsforskning med ett högspecialiserat yrke. Det gäller bara att hitta något man brinner för, vilket kanske inte alltid är så enkelt.

OnT: Skulle helst arbeta med djur, t.ex. på ett terrarium eller katthem. Vet dock att det inte är särskilt realistiskt, så det får bli vid pensionen istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Måste nog säga vet inte. Har väl ingenting som jag helst arbetar med, däremot föredrar jag vissa sysslor. Har mycket idéer som jag arbetar med lite på fritiden som med tiden resulterar i diverse företag, vissa är mjukvara andra rena produkter.

Rent generellt arbetar jag mer eller mindre med saker som är mina hobbys och har inga direkta tider att förhålla mig till. Jag behöver inte ställa klockan på morgonen och går hem när det börjar kännas som jag hellre gör något annat. Men om jag inte börjar arbeta heltid med något projekt lär det blir konsult i egen regi om några år, mest för att det är ännu friare och bättre betalt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Layon:

Varför satsar du inte på den drömmen nu då?, gammal?, familj? eller få CSN-veckor kvar?

Gammal, familj skuldfri vilket är skönt inga lån kvar

Visa signatur

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata

Permalänk
Medlem

Jag vill jobba med något teoretiskt och logiskt, så nu har jag bestämt mig för att jag ska börja plugga till programmerare, ska bara göra klart en sista termin på komvux. Är närmare 40 än 35.
Men det kanske viktigaste för mig är att ha kollegor som har någorlunda liknande intressen som man kan diskutera på rasterna och mellan varven.

Vad jag gör om 10 år vet jag ej, skulle jag vetat det hade jag haft nobelpris fysik

Visa signatur

There is always a price to pay for convenient

Permalänk
Medlem

Mattant

Permalänk
Medlem

Jag befinner mig idag inom IT-branschen som konsult och skulle helst av allt vilja vara mer aktiv i min yrkesroll, gärna utomhus med ett arbete som är med människor men inte det ständiga jagandet efter pengar. Gärna kombinerat med en pedagogisk roll med fokus på insikter i hur samhälle, individ, miljö och teknik kan leva sida vid sida och generera synergier för varandra. Kretsloppsorienterat hållbarhetsfokus!

Samt en minskad arbetstid(jag är övertygad om att det går redan idag), med bibehållen lön och bevarad produktion eller bättre. Samhället kommer snart nå en så hög grad av automation att alla kan arbeta med något de brinner för, vilket medför en högre grad av engagemang.

Det uppkopplade samhället måste också lämna utrymme för den avkopplade individen!

Skrivet av miklon:

Jag skulle vilja jobba med något praktiskt, men där man ändå får använda huvudet en del. Lantbruk eller skogsbruk är sådant som jag tycker verkar väldigt intressant.

I dagsläget jobbar jag inom IT-branschen, alltså ett renodlat kontorsjobb och jag skulle gärna röra mig mer i jobbet.

Befinner mig en väldigt snarlik situation.

Permalänk
Medlem

Hade gärna bedrivit en restaurang i Karibien som mest fokuserar på fisk och skaldjur där jag själv är direkt involverad i fångsten samt att övrig mat kommer från en egen liten gård.

Visa signatur

[Tiger MP. 2xAMD Athlon MP 1.4GHz , 2x512MB ddr, ?350w PSU, 80GB HDD, Geforce4 ti 4600]
[i7 950, ASUS p6t, xfx 650w, 30GB SSD a-data, 3x2GB corsair xms3, 8800GT, ][i7 920, 3x4GB Vengeance, gtx 260] [i5 3570k, MSI twin frozr PE GTX 570, Corsair 4x2GB xms3]
[3930k, GA-X79-UD3, EVGA GTX 780SC ACX, Corsair Force 3 120GB, XFX 850w, Corsair Air 540, Corsair h100i, Corsair 4x4GB Vengeance]

Permalänk
Medlem

Politiker på hög nivå där man har mycket stort inflytande. Mycket är fel i detta land. Kommer nog aldrig dit men drömmar är roliga!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

SHIT vilken strömförbrukning det va på 590 SLI, ska man behöva ha ett kärnkraftverk för 2 sånna kort eller? Lär ju bli fler Fukushima katastrofer i världen i så fall!

Permalänk
Medlem

Drömmen hade varit att jobba för Ferrari eller Aston Martin som testförare och produktutvecklare, eller hänga med grabbarna i "The Grand Tour".

Jag vill ha ett kreativt yrke och jobba med något jag tycker är roligt och som jag trivs med. Efter att ha arbetat i 10 år i en bransch med noll utvecklingsmöjligheter och där man som anställd ses som "ett nödvändigt ont" så har jag tagit ett nytt steg på vägen och sagt upp mig.
Har börjar studera till kock och det trivs jag bra med.

Visa signatur

i7 6700K @4,2GHz|Be-Quiet Pure Rock|Palit GTX 1070 |Vengeance 2x8GB @2666MHz|SSD 850 EVO 250GB|WD Red 2TB|Asus Z170 Pro Gaming|Fractal Design R5 (vit)|Fractal Design Intergra@650w| Logitech G15|Logitech Mx518||Logitech G25|

Permalänk
Inaktiv

Själv går man än så länge bara sista terminen i nian, börjar gymnasiet till höst, men drömma kan man ju alltid göra! Själv drömmer jag om en karriär som någon form av landskapsarkitekt, vi får se vart det slutar!

Permalänk
Medlem

Själv skulle jag vilja göra musik men det tar för mycket tid och jag gör inget för att försöka ta mig dit. Det är nog inte många som kan förutspå vad dom ska bli eller blir det dom har tänkt. Utbildade mig till svetsare förra året, slitsamt, dålig lön med dåliga framtidsutsikter även om jag har haft tur och hamnat inom den lite mer exklusiva kategorin. Just nu utbildas det massor av svetsare med låg kompetens för att snygga till "siffrorna" så det kanske inte vore så dumt att fundera på vad man vill göra om 20 år.

Synd att dom inte utbildade sig till jurister och kvacksa.. ja menar läkare, så det sker lite lönedumpning där istället.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Layon:

Varför satsar du inte på den drömmen nu då?, gammal?, familj? eller få CSN-veckor kvar?

Skrivet av crew seven:

Gammal, familj skuldfri vilket är skönt inga lån kvar

Det är dessutom ganska lång väg genom skola och oändligt långa nattvakter som andrestyrman innan det blir intressant på däckssidan.

Arbetsmarknaden är minst sagt dålig också nu, de flesta nyutexade nautiker går, om de har tur, och knackar rost på matrosvik ett gäng år innan de ens får sitt första styrmansjobb. Om man nu ska göra det för att uppfylla en dröm bör man ha väldigt gott om tid på sig, och göra det nångång när arbetsmarknaden har ett uppsving, så det är lite ruljans på uppmönstringarna. Glöm dessutom allt det där med att komma ut och se världen, idag går det blixtsnabbt att lossa/lasta en båt, och om inte annat kan inte seniorbefälet lämna båten hur som helst. Ska man jobba till sjöss idag gör man det antingen för jobbets eller för ledigheternas skull, inte för att gå iland på massa roliga ställen.

Är själv förstemaskinist i en gammal 35-tusentonnare, vilket är något av ett drömjobb för mig. Ingen dag som är den andra lik, alltid massor att göra, och man kan forma dagen lite som man vill. Det enda jag egentligen bävar för är den dag man inte längre har någon ursäkt för att slippa bli uppmönstrad till chief, och bli pappersvändare i praktiken

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

Alla jobb innebär att man inte har kollegor och slipper folk är drömjobb.

Februariless? Neee

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

i5-4690K @ 4.5ghz/ 8GB / 250GB SSD / GTX 970 / Win 10

Permalänk
Medlem

Som så många andra unga visste inte vad jag ville jobba med. Så jag tog ett jobb som truckförare och var fast där i så många år att började suga så in i helvete. Det var först då jag fick upp ögonen för att bli lokförare. Fin utsikt från "kontoret", man är självständig, bra lön, kort utbildning. Så jag gjorde slag i saken och nu är jag lokförare sedan i somras.

Och alla uppfattningar var helt rätt och mer därtill. Tågbranshen är full av människor med härlig inställning.
Jupp, här kommer jag jobba livet ut känner jag.

Skrivet av SleepstreameR:

Jag har inget intresse av att tjäna pengar för sakens skull, jag gör det enbart för att kunna betala räkningar och finansiera det jag är intresserad av. Kan jag göra det med mindre pengar så är tid till mina egna projekt/intressen oändligt mer värt än poänglösa pengar på kontot.

Jag tycker det låter som att du hatar ditt jobb. Det finns ett ordspråk:
"Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig att behöva arbeta en dag i hela ditt liv.

-Konfucius"

Permalänk
Medlem
Skrivet av SleepstreameR:

Jag har inget intresse av att tjäna pengar för sakens skull, jag gör det enbart för att kunna betala räkningar och finansiera det jag är intresserad av. Kan jag göra det med mindre pengar så är tid till mina egna projekt/intressen oändligt mer värt än poänglösa pengar på kontot.

Fast då blir väl ändå svaret att du hade velat få jobba 100% med dina egna projekt/intressen? Jag utgår från att du inte hade tackat nej till ett jobb som endast går ut på att du jobbar med dina egna projekt/intressen samt får en hög lön på de.

Visa signatur

| Corsair Crystal 460X | Z390-F | 9700K | ROG Ryujn 360mm | RTX 3080Ti | ROG Thor 850W | Vengeance Pro 3200mhz 16cl 16GB (2x8) | 970 Pro 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Arctis 7 Pro Wireless | ROG Scope Deluxe red silent | ROG Chakram |

Permalänk
Proffsmoddare
Skrivet av tBiorrith:

Som så många andra unga visste inte vad jag ville jobba med. Så jag tog ett jobb som truckförare och var fast där i så många år att började suga så in i helvete. Det var först då jag fick upp ögonen för att bli lokförare. Fin utsikt från "kontoret", man är självständig, bra lön, kort utbildning. Så jag gjorde slag i saken och nu är jag lokförare sedan i somras.

Och alla uppfattningar var helt rätt och mer därtill. Tågbranshen är full av människor med härlig inställning.
Jupp, här kommer jag jobba livet ut känner jag.

Jag tycker det låter som att du hatar ditt jobb. Det finns ett ordspråk:
"Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig att behöva arbeta en dag i hela ditt liv.

-Konfucius"

Nädå, jag har ett jobb där jag trivs väldigt bra, vi har bara olika prioriteringar. Hade jag kunnat gå ner till 50% tjänst och behålla jobbet jag har nu så hade jag gjort det direkt.

Skrivet av Mithras:

Fast då blir väl ändå svaret att du hade velat få jobba 100% med dina egna projekt/intressen? Jag utgår från att du inte hade tackat nej till ett jobb som endast går ut på att du jobbar med dina egna projekt/intressen samt får en hög lön på de.

Som jag skrivit tidigare så vill jag inte göra mina intressen på heltid under premissen att få betalt för det, då får de helt plötsligt en annan innebörd. Så jo, det hade jag gjort.

Visa signatur

"Computer games don't affect kids, I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching pills and listening to repetitive music." - Kristian Wilson, Nintendo 1989

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon285887:

Jag har en dröm att bli pilot, har velat det sedan 6 års ålder. Min passion tog en riktig start när jag fick mitt första flygsimulatorspel FSX. Till en början så kraschade jag bara med flygplan, men sedan insåg jag att det var roligare att flyga olika rutter och träna på att starta, landa och hantera nödsituationer. Jag insåg då att jag ville bli pilot och att jag aldrig någonsin skulle överge den drömmen.
Nu är jag 15 år och ska börja i nionde klass efter sommaren, och en sak som jag väldigt ofta tänker på är att kunna komma in på flyggymnasiet i Västerås och uppfylla min dröm om att bli en pilot.

Ett tips är att titta lite på att utbilda dig som stridspilot, om din andra utbildning skiter sig av någon anledning. Kan vara en bra Plan B.

Visa signatur

GPU: GTX 1080 CPU: i7 4790k Ljud: DT990 250Ω, HD600, HE4XX, PC360, Schiit 2U-Stack, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Flygman:

Ett tips är att titta lite på att utbilda dig som stridspilot, om din andra utbildning skiter sig av någon anledning. Kan vara en bra Plan B.

Jag ville bli strispilot ett litet tag men tyckte att jag skulle passa bäst som komersiell pilot istället. Som du "säger", kan det vara en bra plan B.

Permalänk
Medlem

Jobbar i dagsläget som maskinförare/traktoförare inom lantbruk. Men min plan sen jag slutade gymnasiet har varit att plugga till idrottslärare.

Visa signatur

[AMD 1600][GTX 1060][Phanteks eclipse P300][8GB]
Spotify: Rap Reggae

[Citera för svar.]

https://soundcloud.com/ega-production

Permalänk
Medlem

Överdosare.

Permalänk
Medlem

Efter ströjobben jag haft där man gjort annorlunda arbetsuppgifter och i olika miljöer så skulle jag säga typ IT-kille eller liknande på något företag skulle nog passa mig hur jag är. Inomhus med tillgång till kaffe och friheten att röra sig samtidigt som man har sitt eget place (Datorverkstad/kontor w/e) så man får vara lite för sig själv med schysst musik.

Helt enkelt jobba lite med händer och hjärna men inte för tungt arbete så man känner sig sjukt sliten och inte orkar något när man slutat. Byggt och felsökt datorer några år nu men inte haft möjlighet att söka till nåt sånt här. Man får inte riktigt chansen att bevisa vad man kan om inget står på papprena.

Visa signatur

Ryzen 7 5800X3D | RX 7900 XT

Permalänk
Medlem

Jag skulle vilja jobba med spelutveckling, musik eller musikelektronik.

Visa signatur

Ryzen 9 5950X, 32GB 3600MHz CL16, SN850 500GB SN750 2TB, B550 ROG, 3090 24 GB
Har haft dessa GPUer: Tseng ET6000, Matrox M3D, 3DFX Voodoo 1-3, nVidia Riva 128, TNT, TNT2, Geforce 256 SDR+DDR, Geforce 2mx, 3, GT 8600m, GTX460 SLI, GTX580, GTX670 SLI, 1080 ti, 2080 ti, 3090 AMD Radeon 9200, 4850 CF, 6950@70, 6870 CF, 7850 CF, R9 390, R9 Nano, Vega 64, RX 6800 XT
Lista beg. priser GPUer ESD for dummies