Permalänk

KBDfans 5° - Ett tangentbord

Tjenare!

Efter lite planering med hjälp av er på Sweclockers så är allt beställt och nästan alla delar har kommit fram, så nu är det dags för det roliga, bygglogg!

Delarna jag beställt är följande:

Har även valt att försöka använda bitumen för att ljudisolera, tanken är att både fylla hålrummen i chassit samt mellan PCB/Plåt. (Tack för tipset @anon257891)

Permalänk

Nu har både PCB, brytare och stabilizers kommit så jag passade på att montera samt fästa stabilizers. Följde andras råd och tog bort flärparna undertill för att få en mindre "mushy" känsla.

Satte en liten bit eltejp mellan stabilizers och PCB, även detta inspiration från medlemmar på Sweclockers.
(Exempelvis: https://www.sweclockers.com/galleri/14392-ett-litet-tangentbord)

Förhoppningsvis så får jag chassit + plåten denna vecka så jag kan sätta igång med ljudisoleringen samt lödningen i helgen, to be continued...

Permalänk

Del 2

Idag kom paketet med chassit och plåten, så direkt satte jag mig med plåten och mitt "lilla" ark med bitumen.

Tyvärr inte det mest lättarbetade materialet men plåten kändes betydligt stabilare efter jag fått på ett lager. Tanken va att ha 2 lager men både jag och skalpellen kände efter halvvägs att det inte finns ork för detta ikväll iallafall. I sluttampen gav till och med skalpellen upp och gängan som låste fast bladet lossade.

Gjorde små "fötter" som kommer ha kontakt med PCBn när jag löder fast brytarna, fick även skala av lite av första lagret som gick emot stabbarna. Allt som allt blev jag ändå helt nöjd med dagens arbete.

Permalänk
Medlem

Kul!

Jag har beställt ett likadant chassi och hoppas på att få hem det snart! Det ska bli roligt att bygga det!

En fråga, köpte du direkt från KBDfans, skickades det med JCEX? Mitt chassi har statusen "Stockholm, Consignment in warehouse" men det går inte söka hos PostNord och jag har inte fått någon avi :S

Permalänk

@twk: köpte på deras sida ja, den skickades till England och rullades där av nån anledning, sedan fick jag spårning där ifrån via DHL.

Permalänk
Medlem
Skrivet av EpicToaster:

@twk: köpte på deras sida ja, den skickades till England och rullades där av nån anledning, sedan fick jag spårning där ifrån via DHL.

Aha, tack för svar! Vi får se hur/när mitt paket kommer fram