Postnord inför ny avgift på paket från Kina

Permalänk
Medlem

Själv tycker jag att det är ganska enkelt att hitta billiga grejer på svenska sidor. T.ex en 2m lång hdmi kabel (deltaco)
Max gaming: 49:-
Ginza: 68:-
Teknikmagasinet 100:-

Behöver man akut en kabel finns en prylbutik, kan man vänta finns det hos diverse onlineförsäljare för en billigare peng. Jag förstår att vissa varor är svåra att få tag på men om t.ex. amazon kommer till sverige blir det enklare här i sverige att få tag i löjligt billiga saker som pennor , mobilskal och andra attiraljer som ändå har låga priser vid normala tullavgifter .

Köper man lite dyrare grejjer (t.ex. hörlurar från massdrop/monoprice i USA) brukar tull och avgifter läggas på autmatiskt, $200 hörlurar + $20 frakt + moms + tull + inhemsk frakt och i grova drag blir det 2500:- man får betala totalt (moms, tull och inhemsk frakt betalar man när man hämtar ut varan).

Vad som är mest intressant är att tullverket själva säger så här:

Citat:

Tullavgiften är densamma i hela EU, och tumregeln är att du ska betala tull om försändelsen innehåller varor med ett sammanlagt värde av mer än 1 500 kronor.

Att fraktavgifter borde betalas är en annan fråga men även där borde avgifterna vara små om företagen skaffar lager i EU

Visa signatur

"Oh glorious cheeseburger… we bow to thee. The secrets of the universe are between the buns..."
"All my farts come straight from hell, you're already dead if you notice a smell"

Permalänk
Medlem
Skrivet av gaminggirl:

Det är samma arbete på ala paket, så då borde ju kostnaden för arbetet var detsamma för billiga som dyra? Vad ska de annars göra? %-andel av värdet i avgift och bestraffa dem som köper dyra saker?

Varför kostar det då mer att skicka ett stort paket än ett litet om man beställer frakt hos Postnord? Det är ju samma jobb...

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Medlem

Clas Ohlson, Kjell & CO etc gnuggar nog händerna nu, ökade inkomster!!

Man kommer finna ett annat sätt att få samma prylar till kanske inte samma pris men troligen inte långt ifrån. Ligger i Ali, Gearbest, Wish etc bästa intresse att fortsätta sälja så dom lär nog hitta på något kreativt

Hur ser det ut i övriga EU, kostar det något i tex Tyskland att ta emot paket från Kina?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Xinpei:

Och ersätta med vad? Och som följdfråga. Tror du man slipper denna avgift om ett privat företag som t.ex. DHL tar över?

Det gamla vanliga och bättre systemet vi hade innan..där man faktiskt kunde lita på posthanteringen.

Visa signatur

-Stäng av snabbstart i ditt Windows.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Cameltotem:

Läst en del kommentar på facebook och det är roligt och se hur hjärntvättade vissa är.

"Nu sparar vi miljön och folk börjar handla ifrån Sverige igen!"

Var.. Tror.. Ni... Varorna... Kommer.. IFRÅN!?

Den enda vinnaren här är Postnord och Svenska företag, inte miljön, inte vi konsumenter.

Grattis.

Njaa. Det finns en viss grund i det ändå.
Dels påverkar det givetvis svensk detaljhandel att det väller in paket från kina istället. Det kommer gå ut över svenska jobb om det fortsätter. rätt eller fel kan man ha åsikter om, men att det påverkar jobb och omsättning i landet är givet. Häri finns alltså vinnare i form av postnord, företag och även fler jobb i landet vilket ju är bra även för folket.
Miljön då? Ja någonstans kommer varorna ändå läggas i individuella paket och skickas. Men görs detta i Kina så kommer man även skeppa med emballage runt hela jorden vilket både tar mer plats och väger mer. Det är inte lika miljövändligt som att skicka mer kompakta leveranser till sverige som sedan distribueras och förpackas här. Så det är inte helt orimligt att det här faktiskt är bra även för miljön.

Men visst är det så att grejerna oavsett kommer tillverkas i Kina. Det har du helt rätt i. Och som konsument kommer man framöver att behöva betala för den svenska frakten. Samt moms (vilket visserligen gällt sedan innan också men inte hämtats in ordentligt).

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Bra. varför ska vi inte få in skattepengar på denna typ av handel? Folk gnäller på att välfärden är eftersatt, ja så länge folk smiter från sitt ansvar lär vi ju inte ha en välfungerande välfärd.

Visa signatur

Who dosen´t love gadgets?

Permalänk
Medlem
Skrivet av erssn:

Riktigt sjukt. Vi kan inte fortsätta hålla ett så bakåtsträvande bolag ansvarigt för postgången. Globaliseringen är ett faktum, tro det eller ej, och det är riktigt jävla efterblivet att försöka motarbeta det.

Det är alltså enligt dig inte bättre att köpa produkter i Sverige och stötta svenska jobb?

Snacka om att förstöra för sig själv.

Det är bra att skattepengar når staten istället för bara kinesiska företag, så att vi kan hålla uppe och kanske t om förbättra vår välfärd och den svenska modellen.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem

Hela skiten beror ju på från början att Kina klassas som ett U-land i postsammanhang och därför har PostNord inte fått och kan inte nu heller ta ut en avgift från Kina. Detta härstammar från en gammal postlagstiftning inom FN sen kanske 50år tillbaka. Detta är tyvärr det enda sättet för PostNord att få lite pengar och sedan att staten får sin moms.

Inget konstigt med det så länge lagen kvarstår.

Permalänk
Medlem

Tidigare var det lätt att handla från Elfa, men sedan de la ner har jag börjat handla från Kina. Ett 125 spänns påslag på grejer som kostar 5 kr styck är fullständigt orimligt. Det är bara att betrakta som tull. Klarar postnord inte volymerna är verksamheten underdimensionerad för svenska förhållanden. Hoppas kineserna ryter ifrån.

**bort /måd**

§1
Visa signatur

Propaganda syftar till att göra det politiska opolitiskt.

Permalänk
Medlem

@SuperNova: Ingen/få klagar väl på införande av moms och tull, det är väl snarare den idiotiska platta avgiften på 125 spänn som får folk att chimpa.

Permalänk
Medlem

Bra, speciellt för miljön.

Visa signatur

It’s more fun to compute.

Permalänk
Medlem

Expressen skrev om detta för inte så längesen:
"Paket från Kina – så fungerar det"
https://www.sweclockers.com/nyhet/25113-postnord-planerar-nya...

Lite mer av bakgrunden till historien:
http://www.ehandel.se/Nya-regler-kommer-ta-bort-gratisposten-...

Permalänk

Är väl bara att beställa fler saker medan man håller på. Att beställa mobilskal för 20kr från kina är ju inte hållbart. Varför ska man ens beställa detta från kina?

Annars finns ju länder som Tyskland man kan beställa ifrån om man vill spara lite pengar. Alternativt danmark, vilket jag har gjort några gånger, där priser ibland sträcker sig under svenska handlare.

Eller så ser man till och ger lite tillbaka till det land man bor i. Har man det så taskigt att man inte kan köpa USB-sladdar i Sverige kanske det inte är frakt från Kina man borde oroa sig för.

Permalänk
Medlem

Personligen har jag inget emot att betala svensk skatt på det jag köper från utlandet men den däringa administrativa avgiften kunde de väl ta bort. Den är helt orimlig då hanteringen att skattebelägga varan inte tar lång tid. 20 spänn hade varit mer rimligt då det mer reflekterar det egentliga värdet.
Annars är det ju inte konstigt att man vill blockera importen av billigt skit då svenska företag helt klart förlorar på det. Det är inte ens svårt att förstå när en svensk tjänar 150:- i timman och en kines 2:-. Konkurrensläget är ju helt kasst.

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem

De här va det bästa jag hört på länge.
Då kanske det blir ett slut på den importen av skräp som inte är till nån nytta och som vi övriga får finansiera frakt och hantering för. För att inte tala om den fruktansvärda miljöbov och detta är!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av htbtoma:

Ja fast nu är det ju så att den frakt från kina du inte behöver betala måste istället posten betala "tack vare" en gammal överenskommelse gällande post mellan väst och Kina.

dvs om frakten de facto är 100kr
du betalar inget
Kinesiska posten "borde" betala, men det finns en gammal uppgörelse som starkt subventionerar post från Kina
Postnord står med svarte petter och får ta kostnaden

Detta är postens försök att tills reglerna görs om överleva, då de blöder pengar på varje onödig pryl vi köper hem från kina med "fri frakt"

samma sak/problematik gäller i USA, England och de flesta andra i-länder.

Från en artikel i aftonbladet

"Det beror på en gammal regel, från en tid när Kina klassades som u-land. Enligt internationella regler ska avsändaren, det kinesiska postverket, betala en avgift hos mottagarlandet. Men i Kinas fall är avgifterna mycket lägre, på grund av den gamla u-landsklassningen.

Det kan till och med vara billigare att skicka försändelser från Kina till Sverige än vad det är att skicka inrikes paket i Sverige.

Subventioneringen, tillsammans med en del andra kostnader, gör Kinapaketen till en ren förlustaffär för Postnord.

– I många fall är det så, ja, säger pressansvarige Maria Ibsén.

Svensk handel vill ha ett stopp för subventionen, de menar att svenska handlare får ta kostnaden för Postnords förlust på Kinapaketen. Alla paket som kommer från länder utanför EU är dessutom momsbefriade upp till 22 euro, vilket många av de billiga småpaketen är.

– I dagsläget går Postnord back på den här typen av paket. De måste ta ut högre ersättning någon annanstans, säger Stefan Kvarfodt på Svensk handel.

Det är Världspostföreningen, ett FN-organ med 190 medlemsländer, som styr över portosubventionerna med rötter från 1874."

Undrar hur många sådana här märkliga avtal det finns med Kina? Det känns rent spontant som att Trump har rätt i kritiken mot diverse internationella avtal och att de knappast är fördelaktiga för någon annan än Kina. Så jag håller med Trump: Riv upp dem och gör om dem så de blir vettiga.

.

Visa signatur

AMD Thunderbird 1.33 GHz (133 MHz Bus), Epox 8K7A, 1 x 256MB Corsair PC2100 DDR SDRAM, 20.5GB 7200 RPM Western Digital EIDE, Visiontek GeForce 3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nivity:

Köpt flera Huawei original laddare på Aliexpress, mega bra kopior eller original, finns många som säljer Huawei saker där då det är ett kinesiskt märke.
Aldrig haft problem med dessa, presterar precis lika bra som den jag fick med mobilen, samma gäller huaweis USB C kablar.

Får man en äkta märkesladdare så går det säkert bra. Stora risken är undermåliga piratkopior, udda märken och prispressade no-name laddare. 15 av 46 USB-laddare som Elsäkerhetsverket testade fick försäljningsförbud, och det var ändå laddare köpta i butik.

"Värt att notera är att sju av USB-laddarna inte är märkta med tillverkarens namn eller varumärke. Elsäkerhetsverket misstänker dessutom att Nokia-laddaren är en piratkopia, att Lidu-laddaren är ett försök till att efterlikna Samsungs laddare genom vilseledande märkning och att de två laddarna märkta med FoxInk försöker efterlikna Apples laddare."
https://www.elsakerhetsverket.se/privatpersoner/Fakta-om-fors...

"En vanlig brist är att tillverkare använder en billig enkel kondensator på laddarens nätingång. Vid kraftiga temperaturvariationer eller större spänningsspikar, vilket kan inträffa vid vardaglig användning, kan denna komponent kortslutas och orsaka brand.

Risken är då att den höga spänningen orsakar överslag och kortslutningar i den produkt som är ansluten till laddaren. Är produkten utrustad med ett litium-jonbatteri, vilket dagens mobiltelefoner, surfplattor och powerbanks är, så är risken stor att batteriet exploderar." https://www.elsakerhetsverket.se/privatpersoner/sakra-elprodu...

Permalänk
Skrivet av wowsers:

Själv tycker jag att det är ganska enkelt att hitta billiga grejer på svenska sidor. T.ex en 2m lång hdmi kabel (deltaco)
Max gaming: 49:-
Ginza: 68:-
Teknikmagasinet 100:-

Sen frakt 70-100:- på det. Har flera ggr köpt olika kablar (optisk, HDMI, ovanligare kablar osv) för 10:- inkl frakt från Kina.

Visa signatur

Ryzen 7 7800X3D / Gigabyte B650 Aorus Pro AX / Kingston 32GB DDR5 6400MHz CL32 FURY Renegade / RTX 3090 / Cooler Master Tempest GP27Q Gaming 27"

Permalänk
Medlem

Det sjuka med detta är ju inte att man måste skatta 25%, för att citera Mona Sahlin så är det häftigt att betala skatt....

Det sjuka är ju den oskäligt höga avgiften på 125 kronor, jag vet att detta inte är något nytt, men nu när det kommer upp igen måste det sägas. Finns ju inte en chans att det kostar i närheten av 125 kronor för Postnord att hantera varje paket från Kina.

Jävla tur att Banggood m.fl. har varuhus i EU, hoppas bara de utökar sina sortiment.

Visa signatur

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator

Permalänk
Medlem

Beställa 100 var och se om PostNord kan leverera? Har ju ändå lite molex som ska konverteras till PCIe..

Permalänk
Medlem
Citat:

Den här avgiften kommer att tas ut på alla försändelser som anländer till Sverige utanför EU:s tullunion, och omfattar således inte enbart försändelser från Kina.

https://www.postnord.com/sv/media/pressmeddelanden/postnord-s...

Så att säga att det här är något de tänker ta ut för att få in pengar från gratisfrakten från Kina verkar inte stämma.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Cameltotem:

Förstår det men nuvarande förslag är inte rimligt, börja med införa moms, de är skalbart och logiskt. 125KR för något som kostade 10kr är inte rimligt men 25% av 10kr är rimligt.

Ja det är ju en start. Men moms räcker inte riktigt då momsen går tillbaka till statskassan. postnords kostnader för leverans är ju inte täckta då. Tullens del är väl däremot aningen saftigt... Att moms dessutom ska betalas ovanpå tullavgiften känns inte vidare chysst.
Så jag håller med om att storleken inte känns OK dimensionerad i nuläget. Men ja, att bara önska att det var som innan är också lite blåögt ;).

Ett skönare alternativ som hade hållt nere administrationen hade väl varit om postnord hade kunnat fakturera kina för det som de skickar till oss för hantering... Löser kanske inte momsfrågan däremot. Men idén om att man kan beställa tjänster (kinas postsystem) utan att behöva betala för det känns ju rätt förlegat alltså.

Skrivet av Cameltotem:

Tror du helt ärligt att allt du köper är det riktiga värdet? Ett grafikkort kanske kostar 500kr att producera, en kaffemugg för 200kr kostar 2kr.

Allt annat är vinst,

Mjaaa. Allt annnat är inte vinst. Riktigt så enkel är inte världen.
Det ska in lagerhållning, lokaler, distribution, personal, sociala avgifter, vinstskatter, marknadsföring, svinn, risktagande där allt inte alltid säljer och sånt också. De delarna är inte vinst

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hulle:

Wooot! Postmords ekonomiska problem är lösta!

Förutsatt att de 25 000 personer de måste nyanställa jobbar gratis ...

Och att folk fortsätter beställa ...

Och att inte DHL/UPS ser sin chans att ordna detta bättre ...

Vänta lite nu ...

Säg att man kan hantera ett paket varannan minut, då räcker det med 800 som jobbar med det

Visa signatur

CPU: Ryzen 9 3900x Noctua NH-D14 MOBO: TUF Gaming X570-PLUS GPU: GTX 980 RAM: 32 GB 3200 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G502 Lightspeed V.v. nämn eller citera mig för att få svar.

Permalänk
Testpilot
Skrivet av pacc:

Så här har det fungerat länge med alla "seriösa" företag som DHL, UPS etc...
Lustigt bara att Postnord inte reflekterat över att de kan ta betalt.

Det hade varit intressant om det fanns någon tydlig gräns mellan paket och brev,
men jag kommer nog ändå beställa nästa mobil från EU-warehouse.

Men hur ska jag klara mig utan 3d-skrivare, drönare, leksaker i framtiden?

Viss skillnad dock mellan t.ex. DHL's och PostNord's avgifter samt leveranstider.

Beställde en vape från SmokTech (SMOK) som skulle levereras från HongKong, beställde på torsdag kväll och på söndag fick jag ett SMS att paketet fanns att hämta ut. 3 dagar på en HELG från Kina med DHL, och då betalade jag bara ca. 80kr för frakten + moms.

Ska PostNord börja ta ut minst 125kr admin-avgift + moms på alla paket, då får dem fan se till att mina paket ligger på brevlådan 12h efter dem landat på Arlanda med!

Edit: Som referens så beställde en kompis samma vape någon vecka senare och hade paketet efter 5 dagar, så var inte något special fall direkt för mig med snabb leverans.

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | Leobog Hi75 | Deathadder V2 Pro >

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bakgrund:

Det sjuka med detta är ju inte att man måste skatta 25%, för att citera Mona Sahlin så är det häftigt att betala skatt....

Det sjuka är ju den oskäligt höga avgiften på 125 kronor, jag vet att detta inte är något nytt, men nu när det kommer upp igen måste det sägas. Finns ju inte en chans att det kostar i närheten av 125 kronor för Postnord att hantera varje paket från Kina.

Jävla tur att Banggood m.fl. har varuhus i EU, hoppas bara de utökar sina sortiment.

Säljes allt från Banggood i varuhus från EU?

Visa signatur

I7 7700k 4,8GHZ | Asus Strix 1080TI 2000Mhz | Corsair Vengeance RGB DDR4 3100mhz| Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming | Corsair RM850i 850W. AOC AG271QG.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cameltotem:

Säljes allt från Banggood i varuhus från EU?

Nej men de har en särskild sida för produkter som kan skickas från EU: https://eu.banggood.com/

Lite trist sortiment men hoppas det utökas om fler länder börjar med ockeravgifter, då lär det märkas på kinesiska säljarnas försäljningssiffror.

Visa signatur

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator

Permalänk
Medlem
Skrivet av IuZ:

Bra. varför ska vi inte få in skattepengar på denna typ av handel? Folk gnäller på att välfärden är eftersatt, ja så länge folk smiter från sitt ansvar lär vi ju inte ha en välfungerande välfärd.

Haha. Ja, det är helt klart folks köpevanor av skitsaker från Kina som gör att vårat socialistiska humanitära storslagna land går mot grunden. Där satte du huvudet på spiken. Vi skall inte få in skattepengar från denna sortens handel för skattepengarna slösas ändå hejvilt. Tacka vet jag personer/företag som Slöseriombudsmannen och våra extremt inkompetenta politiker som gör detta så uppenbart att man med gott samvete så fort man får chansen skiter i att betala skatt.

Dock kanske vissa gillar att deras skattepengar går till projekt som:
Arbetsförmedlingens IT-projekt, bygga en webbplats, som hittills kostat ca 160 miljoner
Borlänges kommun lade 270 000:- på en logga som tog ca 27,8 sekunder att göra i MS Paint.

Nä, fy fan. Så länge jag kan ge så lite som möjligt till dessa inkompetenta svin ju nöjdare blir jag. Tyvärr är det någorlunda paradoxalt då det underbara skattesystemet finns där man betalar mer skatt ju mer man tjänar... Cuz that makes sense.

Visa signatur

Ryzen 5600x (Noctua NH-D15) || Kingston Fury 32GB 3600MHz
ASUS Prime X470 PRO || ASUS GeForce RTX 3080 Tuf OC
Fractal Design Define S (6x chassifläktar) || Corsair RM750X v2
FURY Renegade 2TB || WD Blue 1TB M.2 || LG C2 42" + XB271HUA

Permalänk
Medlem

Jag som hade tänkt beställa led-strips. Priserna här i Sverige är sjukt höga på sånt. Får hoppas det man beställt sedan tidigare hinner komma fram innan dom inför detta.

Visa signatur

Intel Core i7 4770K @ 4.2GHz | MSI Z87-G45 GAMING | Phanteks PH-TC14PE | MSI GTX 980 Ti Gaming 6G | Kingston HyperX Beast DDR3 2400MHz 16GB | EVGA SuperNOVA G2 750W | Samsung 840 EVO 120GB | Samsung 860 EVO 1TB | Kingston A400 240GB | Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB | Fractal Design Define R4 | Lenovo Y27Q-20 | BenQ XL2411Z | Glorious Model I | Mountain Everest Max | Sennheiser HD 560S | FX-AUDIO DAC-X6 | Samson Meteor Mic

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

[quote postid="17230748" userid="186849" name="Cameltotem"]
Förstår det men nuvarande förslag är inte rimligt, börja med införa moms, de är skalbart och logiskt. 125KR för något som kostade 10kr är inte rimligt men 25% av 10kr är rimligt.
Ja det är ju en start. Men moms täcker ju inte då momsen går tillbaka till statskassan. postnords kostnader för leverans är ju inte täckta då. Tullens del är väl däremot aningen saftigt... Att moms dessutom ska betalas ovanpå tullavgiften känns inte vidare chysst.
Så jag håller med om att storleken inte känns OK dimensionerad i nuläget. Men ja, att bara önska att det var som innan är också lite blåögt ;).

Mjaaa. Allt annnat är inte vinst. Riktigt så enkel är inte världen.
Det ska in lagerhållning, lokaler, distribution, personal, sociala avgifter, vinstskatter, marknadsföring, svinn, risktagande där allt inte alltid säljer och sånt också. De delarna är inte vinst

Så klart. Men jag frågar alla här i tråden. Varför vill ni betala Svenska företag som bygger hela sin verksamhet på vad vi gör just nu på Aliexpress. Svenska företag har gjort exakt samma sak i år. Inget produceras i det här landet, vi bara importerar och slänger på dyra avgifter.

Varför ska jag bry mig hur det går för HM, Clas Ohlson etc.

Visa signatur

I7 7700k 4,8GHZ | Asus Strix 1080TI 2000Mhz | Corsair Vengeance RGB DDR4 3100mhz| Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming | Corsair RM850i 850W. AOC AG271QG.

Permalänk
Medlem
Skrivet av gaminggirl:

Nu är det säkert arbetsdagar det handlar om och man borde inte kunna räkna rakt av att inga paket är tulldeklarerade på förhand.
125*120000*20=300 000 000 Dock får man ju räkna på extra kostnader också, mer personal, mer avgift till tullverket, kanske större lokaler... Om 125 kr / paket i hanteringskostnader är rimligt för dyrare försändelser lär det vara det för de små med. Annars får man väl tulldeklarera själv så blir det lite billigare: https://www.tullverket.se/sv/privat/avgifter/betalatullochmom...

Och får betala 129 kr för arbetet med tulldeklarationen i stället.

Postnord lär nog jobba med det på vardagar ja, men antalet paket tror jag är konstant oavsett veckodag.

Takpriset för avgiften borde vara varans värde eller 125 kr. Det lägsta av dom.
tex köpt en kabel för 15 kr? då blir det 15 kr + 3,75 i moms + 15 kr avgift

Och med att få in momsen är ju för att öka skatteintäkterna. och postnord är majoritetsägt av staten. Staten vill alltså att vi ska betala för att finansiera skatteinsamlingen..? Är det inte det skatten i sig ska betala också?

Visa signatur

CPU: Ryzen 9 3900x Noctua NH-D14 MOBO: TUF Gaming X570-PLUS GPU: GTX 980 RAM: 32 GB 3200 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G502 Lightspeed V.v. nämn eller citera mig för att få svar.