Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Mar 2003

Billig NAS

Som rubriken antyder är jag på jakt efter en billig nas.

Jag var en av de som väntade på att HP Microserver gen8 skulle dippa under 1000, men det verkar som om jag väntat förgäves då den nu tycks ha utgått.

Behöver någonting som kan husera 4 diskar + själva NAS-mjukvaran.

Jag har redan en separat server för VMs, så de enda riktigt kraven vad gäller hastighet är att den ska kunna mata min plex-server med en OK överföringshastighet.

Rent monetärt så är kraven dock striktare, min bättre hälft är mäkta trött på mig och mina hårdvarurelaterade inköp. Så jag hade varit nöjd över att få nånting så billigt som möjligt men ändå uppfylla ovanstående krav.

Är det någon som har några tips?

Jag kollade på olika färdiga NAS-lösningar, men en sådan går på ca 2000 riksdaler och det tycker jag är lite dyrt. Speciellt med tanke på att man då är totalt utlämnad åt hur länge tillverkaren känner för att släppa uppdateringar till den.

Skulle en https://www.inet.se/produkt/1900062/gigabyte-n3150n-d3v kanske kunna leva upp till mina krav? Eller jag bör helt och hållet rikta in mig på begagnat-marknaden?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2005

Kolla på begagnat marknaden och se om du hittar något som uppfyller kravet för FreeNAS, där du bl.a. har stöd för Plex-server.

http://www.freenas.org/hardware-requirements/