4-pin fläkt - Freezer 7 PRO med nytt moderkort

Permalänk

4-pin fläkt - Freezer 7 PRO med nytt moderkort

Hej,

Skulle behöva lite vägledning gällande min 4-pin CPU fläkt (Freezer 7 PRO Rev.2).

Köpte här om dagen z370-h och kopplar in min gamla Freezer 7 PRO. Mina tre chassifläktar (3-pin) fungerar utmärkt. Medan denna freezer pro vägrar att snurra. Snurrade på fint i min gamla setup. Men vägrar nu, spelar ingen roll vart jag kopplar in den. Chassi fläktarna snurrar oavsett var ja kopplar in dessa också.

Testat DC mode och PWR mode, inget av de fungerar för denna processorfläkt. Va tvungen att stänga av low 200 rpm för att datorn skulle starta.

Min fråga är varför denna 4-pin fläkt(12v) fungerade på mitt gamla moderkort från 9 år tillbaka men inte på det nya z370-h kortet.
Det första jag gjorde var såklart att koppla in den till CPU_Fan, testade sedan OPT, testade sedan chassi_fan1 och 2 utan framgång. Även testat AIO porten och satt den på PWR men nej inte då heller.

Har tänkt köpa ny fläkt nu men om det verkligen är fläkten som är felet är jag misstänksam till då den fungerade här om dagen till mitt gamla moderkort.

Någon som har nån idé?

edit: Köpte även corsair vengence lpx 3200, och i7 8700k. Mitt gamla gtx 980 TI (som blir galet varmt btw). Nya processorn ligger nu på 80-87grader under stress. Känns inte speciellt bra.. All hjälp uppskattas för att få igång nuvarande processor fläkten.

Permalänk

Var glapp vid lödningen till en av kablarna. Köpte ny, nu fungerar det.