Permalänk
Medlem

iCloud - Bildbibliotek

Hej!

Jag använder för tillfället 2st iPhone 7 samt en MacBook Pro (Retina 13-tums, början av 2015). Kör high sierra 10.13.3 på min MacBook Pro och iOS 11.3 Public beta 3 på lurarna. Har egentligen inte överdrivet hög kompetens inom macOS eller iOS men tycker Apple hittills har fyllt alla krav jag som privatperson/konsument ställer på operativsystemet och rent generellt har användarvänlig design och tillräcklig prestanda.

Min fråga är angående iCloud eller mer bestämt bildhantering av de fotografier man tar med telefonerna. I dagsläget överför jag hela mitt bildbibliotek till iCloud och låter MacBooken sedan synka med iCloud för att få allting i orginalkvalité på hårddisken. Jag har alltid tyckt detta verkar vettigt då jag har som högst utrymme på MacBooken av alla enheter. Dessutom är det ju skönt att telefonen alltid tar säkerhetskopior till molnet och sedan Macbook varje gång man får tillgång till ett wifi-nätverk.

Problemet som uppstår är en flaskhals-funktion då molnet endast har 5Gb utrymme avsett för lagring, varav de säkerhetskopierade telefonerna tar upp en del av den lagringen. Jag har läst flertalet guider och hemsidor som beskriver och förklarar hur man bäst bör hantera inställningar och användande i iCloud för att få så mycket plats som möjligt. Men jag anser inte att någon av de guider jag hittat utförligt nog beskriver detta problem. Flertalet sidor beskriver hur man säkerhetskopierar från datorn till molnet men observera att det är den omvända funktionen av det jag söker.

Kan man på något sätt låta iCloud säkerhetskopiera bilderna från iPhone, för att sedan sända dem till molnet, låta bilderna kopieras till Macbookens hårddisk och sedan systematiskt och automatiskt radera (eller komprimera) bilderna på iCloud utan att de raderas ifrån hårddisken? Krävs det ett program från tredjepart för att ordna detta?

Hur sköter ni överföring av bilder från iPhone till MacBook? Känns lite som Apple medvetet har lagt upp denna funktion för att man ska börja betala för molnet och ha allting synkat där i högsta kvalité.

Mvh,

Permalänk
Medlem

@kaptengrek:
Kanske inte den mest optimala & bästa lösningen.
Men du kan alltid kopiera bilderna till en annan mapp på datorm, och sedan ta bort dem från iCloud mappen på datorn, vilket mest troligtvis kommer att ta bort dem från molnet också när synkning sker, om de inte tas bort från molnet bör det finnas en funktion för att kunna göra det manuellt.

Visa signatur

Det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli det.