Staten Washington skriver på lag om nätneutralitet #frilans

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012

Staten Washington skriver på lag om nätneutralitet #frilans

Två månader efter att den federala myndigheten FCC, federal communications commission, meddelade att dom skrotar lagen om nätneutralitet, som antogs så sent som 2015, passerar nu en ny lag genom delstaten Washington som garanterar användare att all data skall behandlas lika.

Den nya lagen kallad House Bill 2282 är ett direkt svar på FCC’s utspel att Internet Service Providers (internetleverantörer) inte längre lyder under Title II of the Communications act vilket likställer internet med t. ex. telefoni.
Washingtons delstats guvernör Jay Inslee sa i samband med undertecknandet av den nya lagen, ”Vi vet att när D.C inte agerar, måste staten Washington göra det.”. Han betonade samtidigt hur viktig lagen är och gav en känga åt Trumpadministrationen vilken favoriserar storföretagens intressen framför medborgarnas.

Vad som kommer att hända med den nya lagen är inte helt klart då det står i kontrast till den federala myndighetens beslut. I samband med FCC’s beslut förbjöds nämligen stater att enskilt gå emot deras beslut. Motståndare mot House Bill 2282 har sagt att det kommer leda till domstol där den federala instansen kommer att överklaga lagen.

Det här är inte den första reaktionen på FCC’s beslut men den första som skrivs in i domstol. Sedan tidigare har flera delstater, jurister och stora IT-jättar lämnat in stämningsansökningar.

FCC’s beslut om slopad nätneutralitet väntas träda i kraft den 23e April medan Washingtons vinner laga kraft den 6e Juni i år.

Källor: The Verge The Associated Press
USA Today

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2005

Det hjälper att delstaten har en Demokrat som guvernör och att båda kamrarna i delstatskongressen kontrolleras av Demokraterna.

Det hjälper även att guvernören, och alla i delstatskongressen, oavsett parti, troligen är köpta av Microsoft...