Action kamera som kräver win 7/8/vista/xp

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2018

Action kamera som kräver win 7/8/vista/xp

Jag har fått en action camera cube i gåva, mer bestämt den här https://www.hobbex.se/sv/artiklar/action-camera-cube-720p.html Och den är tyvärr bara kompatibel med win 7/8/vista/xp och jag kör på win 10. Så min fråga är om jag på något sätt kan använda den på win 10 eller måste jag byta os?.
Det går ju att ta ut microsd kortet varenda gång jag ska föra över videon men det är en väldigt dryg process och sliter på kortslotten som jag gärna vill undvika.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av Scr:

Jag har fått en action camera cube i gåva, mer bestämt den här https://www.hobbex.se/sv/artiklar/action-camera-cube-720p.html Och den är tyvärr bara kompatibel med win 7/8/vista/xp och jag kör på win 10. Så min fråga är om jag på något sätt kan använda den på win 10 eller måste jag byta os?.
Det går ju att ta ut microsd kortet varenda gång jag ska föra över videon men det är en väldigt dryg process och sliter på kortslotten som jag gärna vill undvika.

Den kommer med största sannolikhet fungera i Windows 10, kommer äta upp min mössa om det inte fungerar då den har stöd för Windows 7 och 8.

Dator: Core i7 4770K @ 3.50 GHz | MSI Z87-S02 | 1600 MHz DDR3 16 GByte | MSI GeForce GTX 580 oc 1536 Mbyte |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |
Mina Flickr-bilder: www.flickr.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Att ta ut minneskortet ur kameran är vad varje någorlunda amatör till proffs brukar göra, när filer ska föras över till datorn..
Annars får man ju vänta i evigheter på att de ska föras över.

Jobbar själv som fotograf och har aldrig lyckats slita ut en kortslot, på någon kamera jag haft. Dyr som billig...

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS415+ 32TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2018

@Knashatt: Nej dyker inte upp någon "flyttbar enhet" när jag kopplar in den i usbn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av Scr:

@Knashatt: Nej dyker inte upp någon "flyttbar enhet" när jag kopplar in den i usbn.

Du råkar inte ha Windows 10n?

Moderkort: MSI Z270 M3 Gaming CPU: I7 7700K (4,9)
RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4 3200 MHz Kylning: Corsair H100i Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :MSI GTX 1070 Gaming X 8GB Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: NZXT H440 Rött Monitor: Acer XB271H G-Sync
Tangentbord: Steelseries Apex M800 Mus: SteelSeries Rival 700

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2018

@robbankentor: Vad står n för? Jag har windows 10 home

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Den kommer inte gå sönder för att du plockar ut minneskortet, den är gjord för det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Scr:

@Knashatt: Nej dyker inte upp någon "flyttbar enhet" när jag kopplar in den i usbn.

Är den på när du kopplar in den? På GoPro och liknande måste enheten vara startat för att upptäckas av systemet. Annars laddar den bara.

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

när du anslutit den dyker det upp en okänd enhet i device manager?

isf kan det ev behövas drivare.

annars tippar jag på samma som personen ovan att du missat att kameran måste vara igång.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2018

@Rouge of Darkness:
Kameran är igång och det dyker inte upp något i enhetshanteraren. Det fungerar väl helt enkelt inte på win 10

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2018

@Elghinnarisa: Den är på och den är fulladdad men min dator hittar den inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Scr:

@Elghinnarisa: Den är på och den är fulladdad men min dator hittar den inte.

Vilken kabel använder du? Du råkar inte bara ha tagit en kabel du hittade som passar?
Det är inte omöjligt i så fall att du råkade norpa åt dig en kabel från en telefon, som saknar data pins och enbart laddar.
Mina syskon brukar göra samma sak och undrar varför datorn ej hittar enheten.

Hur som, plocka bara ut minneskortet om du ska åt något, du lär knappast göra det mer än 2-3 gånger i månaden ändå så något slitage behöver man inte ens fundera på.

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av Scr:

@Knashatt: Nej dyker inte upp någon "flyttbar enhet" när jag kopplar in den i usbn.

Här du inte det klassiska USB-ljudet när man stoppar in den? För om du inte gör det skulle jag nog kollar om kabeln är ok.

Dator: Core i7 4770K @ 3.50 GHz | MSI Z87-S02 | 1600 MHz DDR3 16 GByte | MSI GeForce GTX 580 oc 1536 Mbyte |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |
Mina Flickr-bilder: www.flickr.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2018

@Elghinnarisa:
Jag använder usb kabeln jag fick med produkten. Den lyser när det laddas så det är inget fel på kabeln.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2018

@Knashatt:
Inget ljud hörs när jag stoppar in den, men den laddas ju så det är inte något fel på den..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006

du kan ju testa windows xp mode.
https://www.microsoft.com/sv-se/download/details.aspx?id=8002

inte för att jag tror det har någon betydelse.

tippar på att det är antingen fel på kameran eller kabeln för även om datorn inte hittar några passande drivare så ska den ändå dyka upp i device manager som unidentified device.

en grej som slagit mig så verkar ju kameran som någon billig generic kina kamera så även om det står i manualen att det ska fungera att föra över via usbkabel är det ingen garanti att det verkligen fungerar öht.

har själv köpt lite grejjor som varit rebrandade kina stuff som manualen och verkligheten varit två helt skilda saker.

funktioner som stått i manualen inte tillgängliga eller funktioner som finns men inte är med i manualen.

i detta fall kan tänkas att även om det står i manualen så är usbporten endast för laddning.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av Scr:

@Knashatt:
Inget ljud hörs när jag stoppar in den, men den laddas ju så det är inte något fel på den..

Fast kabeln som följer med kanske enbart är en laddkabel.
Testa en USB-kabel du vet fungerar till datakommunikation.

Ser du ens om något med ett frågetecken kommer upp i enhetshanteraren? Om inte är problemet inte Windows 10.

1. Testa att använda en USB-kabel som du vet fungerar med datakommunikation till en annan enhet.
2. Använd ett av USB-uttagen i dator du vet fungerar.
3. Se i enhetshsnteraren om något med ett frågetecken kommer upp.

Om du inte får upp något i punkt 3 efter punkt 1 och 2 ligger felet i kameran.

Skickades från m.sweclockers.com

Dator: Core i7 4770K @ 3.50 GHz | MSI Z87-S02 | 1600 MHz DDR3 16 GByte | MSI GeForce GTX 580 oc 1536 Mbyte |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |
Mina Flickr-bilder: www.flickr.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2018

@Rouge of Darkness:
Jag kör ju win10 och den där kräver win 7 tyvärr

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2002
Skrivet av Scr:

@Rouge of Darkness:
Jag kör ju win10 och den där kräver win 7 tyvärr

Fast fungerar den i Windows 8 kommer den fungera i Windows 10 till 99.99999%
Det jag kunde läsa av av bruksanvisningen så kommer den upp som ett USB-minne och det kräver alltså inga drivrutiner mer än dom generella för alla USB-minnen.

Citat: "Connectt he camera to the computer with USB cable, the camera accesses its removable disc mode"
Citat: "Anslut kameran till datorn med en USB-kabel, kameran ska uppenbara sig som en flyttbar enhet"

Har du gjort dom tre punkterna jag skrev förut?

Dator: Core i7 4770K @ 3.50 GHz | MSI Z87-S02 | 1600 MHz DDR3 16 GByte | MSI GeForce GTX 580 oc 1536 Mbyte |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |
Mina Flickr-bilder: www.flickr.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
\\Localhost
Registrerad
Mar 2006
Skrivet av Scr:

@Rouge of Darkness:
Jag kör ju win10 och den där kräver win 7 tyvärr

det fingerar under windows vista eller nyare är bara en kopia på microsofts virituella pc mjukvara med xp pro förinstallerat som operativsystem

fungerar under samtliga nyare operativsystem än xp

har kört det både under windows 8 och 10 utan problem så du borde inte få problem du heller.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen