Varför pajjade mitt Grafikkort? [GTX 970]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Varför pajjade mitt Grafikkort? [GTX 970]

Hej. För någon dag sedan satt jag och renderade lite bilder i Blender. Under renderingen blev skärmen svart och svarade med "no signal detected". Jag hörde fortfarande musiken från spotify i mina hörlurar, så jag antog att min displayport sladd var trasig.. Bytte då till en HDMI jag hade liggandes. Då fungerade det. När jag tog ut sladden för att dra den bakom skrivbordet och satte in den i datorn igen var det svart, "no signal detected".

Efter mycket kliande i huvudet kom min bror med sin dator för att testa hans grafikkort i min dator. Det funkade galant. Mitt grafikkort i hans dator fungerade ej. Då drog jag slutsatsen att min kort gett med sig. Har nu beställt ett nytt då det är mer än 3 år sedan och min garanti gått ut. Men jag frågar mig fortfarande. Vad fasiken var det som orsakade haveriet?

Edit: Grafikkortets lampa lyser som vanligt. Och fläktarna snurrar. Som vanligt. Glömde lägga till detta i första posten

Operativsystem: Windows 10 , Senaste uppdateringarna
Processor: Intel Core i7-4790K
Processorkylare: Cooler Master CPU Kylare Hyper 212 Evo
Moderkort: ASUS Z97-P - ATX / Z97
Minne: Corsair Vengeance Low Profile 16GB (2x8GB)
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 970 STRIX 4GB DirectCU II OC (STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5)
Hårddisk: Samsung SSD 850 EVO SSD 250GB
Nätaggregat:Corsair PowerSupply (PSU) CX 750M 750W
Övrig kylning: 1x120mm insug och 2x80mm utblås i lådan
Temperaturer: Tempsen är ligger som vanligt 30-40 vid uppstart.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmfälten
Registrerad
Mar 2008
Skrivet av Gaghammer:

Hej. För någon dag sedan satt jag och renderade lite bilder i Blender. Under renderingen blev skärmen svart och svarade med "no signal detected". Jag hörde fortfarande musiken från spotify i mina hörlurar, så jag antog att min displayport sladd var trasig.. Bytte då till en HDMI jag hade liggandes. Då fungerade det. När jag tog ut sladden för att dra den bakom skrivbordet och satte in den i datorn igen var det svart, "no signal detected".

Efter mycket kliande i huvudet kom min bror med sin dator för att testa hans grafikkort i min dator. Det funkade galant. Mitt grafikkort i hans dator fungerade ej. Då drog jag slutsatsen att min kort gett med sig. Har nu beställt ett nytt då det är mer än 3 år sedan och min garanti gått ut. Men jag frågar mig fortfarande. Vad fasiken var det som orsakade haveriet?

Operativsystem: Windows 10 , Senaste uppdateringarna
Processor: Intel Core i7-4790K
Processorkylare: Cooler Master CPU Kylare Hyper 212 Evo
Moderkort: ASUS Z97-P - ATX / Z97
Minne: Corsair Vengeance Low Profile 16GB (2x8GB)
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 970 STRIX 4GB DirectCU II OC (STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5)
Hårddisk: Samsung SSD 850 EVO SSD 250GB
Nätaggregat:Corsair PowerSupply (PSU) CX 750M 750W
Övrig kylning: 1x120mm insug och 2x80mm utblås i lådan
Temperaturer: Tempsen är ligger som vanligt 30-40 vid uppstart.

Tada se fetat i citat...
Kanske inte hela sanningen men CX-serien är ökänd! Sedan slits även elektronik.

Lurkar - läser mycket skriver lite. Vill du få min uppmärksamhet är det citat eller pm som gäller.
Jag anser att AIO-kylare har en plats i världen men det är INTE i fullstora ATX-system.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

@Litenskit: Okej! Bör jag skaffa ett nytt nätagg innan jag slänger in mitt nya grafikkort då? Vill ju verkligen inte att samma sak ska ske

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Hybrid: Asus Book T100HA-FU029T
Mediaspelare: Apple TV 4K 64 GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

@Selfish: Har läst denna tråd. Tycker det är lite märkligt att jag kört med samma sladd i 3 år och det har fungerat felfritt..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av Litenskit:

Tada se fetat i citat...
Kanske inte hela sanningen men CX-serien är ökänd! Sedan slits även elektronik.

Ta det med en nypa salt. Kört ett sådant sen 2013 och kör bland annat mitt 1080 ti med det nu. Nemas problemas.

CPU: i5 4670k @4.5Ghz GPU: 1080 TI ROG Strix RAM: 4x4GB 1666Mhz MoBo: MSI Z87-g45 GAMING PSU: Corsair CX 750M

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av Pelegrino:

Ta det med en nypa salt. Kört ett sådant sen 2013 och kör bland annat mitt 1080 ti med det nu. Nemas problemas.

Ja. Kanske det. Har ett 1080 på intåg och det sista jag vill är att något ska fela. Finns det något sätt man kan felsöka eller kontrollera PSU:n?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmfälten
Registrerad
Mar 2008
Skrivet av Pelegrino:

Ta det med en nypa salt. Kört ett sådant sen 2013 och kör bland annat mitt 1080 ti med det nu. Nemas problemas.

Det finns två sorters nätaggregat de som har gått sönder eller de som kommer gå sönder...
Skillnaden mellan bra och dåliga är om de dräper andra komponenter eller inte!
Varför spara in några hundringar på den viktigaste komponenten i systemet och riskera den alla dina dyra fina komponenter?

Lurkar - läser mycket skriver lite. Vill du få min uppmärksamhet är det citat eller pm som gäller.
Jag anser att AIO-kylare har en plats i världen men det är INTE i fullstora ATX-system.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av Litenskit:

Det finns två sorters nätaggregat de som har gått sönder eller de som kommer gå sönder...
Skillnaden mellan bra och dåliga är om de dräper andra komponenter eller inte!
Varför spara in några hundringar på den viktigaste komponenten i systemet och riskera den alla dina dyra fina komponenter?

Okej , you sold me. Hur som haver får jag mitt nya Palit GeForce GTX 1080 8GB Super Jetstream imorgon. Vilken PSU rekomenderas? Allt annat än CX serien? Och räcker det med 650 eller behövs det mer?

Tack för alla svar!

Trädvy Permalänk
Festpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Litenskit:

Tada se fetat i citat...
Kanske inte hela sanningen men CX-serien är ökänd! Sedan slits även elektronik.

Nja, viktigt att distinktera mellan CX och CXM som är två helt olika plattformar.
Även om det skulle vara CX-serien, av att döma på övriga komponenters ålder bör det vara rev. 4 vilket i sig bygger på en helt okej plattform.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sweden
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Gaghammer:

Okej , you sold me. Hur som haver får jag mitt nya Palit GeForce GTX 1080 8GB Super Jetstream imorgon. Vilken PSU rekomenderas? Allt annat än CX serien? Och räcker det med 650 eller behövs det mer?

Tack för alla svar!

Brukar själv klanka ner hårt på CX (har någon form av nätaggs fetisch , bra kvalité eller köp inget alls ). Kan som sagt vara flera orsaker och DP kabeln kan vara en av dom eller sätta i en HDMI kabel när datorn och skärm är igång (kan bli en blixt (ser ut som en sådan) och förstöra t.ex kontakten, men är inte helt vanligt att något går sönder).

Jag har i alla fall årets längsta lista på nätagg av bra/högsta kvalité/pris https://www.prisjakt.nu/list.php?l=2637172&view=m finns ju andra agg också, om du vill ha mer budget. Men blir lite åt CX i kvalité då.

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av Broken-arrow:

Brukar själv klanka ner hårt på CX (har någon form av nätaggs fetisch , bra kvalité eller köp inget alls ). Kan som sagt vara flera orsaker och DP kabeln kan vara en av dom eller sätta i en HDMI kabel när datorn och skärm är igång (kan bli en blixt (ser ut som en sådan) och förstöra t.ex kontakten, men är inte helt vanligt att något går sönder).

Jag har i alla fall årets längsta lista på nätagg av bra/högsta kvalité/pris https://www.prisjakt.nu/list.php?l=2637172&view=m finns ju andra agg också, om du vill ha mer budget. Men blir lite åt CX i kvalité då.

Jag vill ju hela tiden koppla ihop det med att jag satt och renderade en scen i Blender. Och där blev det svart.

Vill ju vara säker på att allt är under kontroll när jag slänger i mitt nya kort i datorn imorgon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av Gaghammer:

Jag vill ju hela tiden koppla ihop det med att jag satt och renderade en scen i Blender. Och där blev det svart.

Vill ju vara säker på att allt är under kontroll när jag slänger i mitt nya kort i datorn imorgon.

Bara fråga: Är du säker på att du renderade med Gpu'n då och inte cpu? Kan vara bökigt att få blender att fatta vinken.

Kan ju helt enkelt vara så att ditt gamla kort helt enkelt hade någon typ av defekt och dog pga det. Ovanligt men sådant händer tyvärr.

Testa med det gamla kortet igen och kolla drivrutiner etc, kan vara något sådant som spökar. Kolla om du ser något fysisk skada på kortet också.

Är det rengjort? Etc.

Futureproofing explained
Temp "sensorers" riktiga utseende!
^Är även anledningen till att inte alla program visar samma temperatur på samma hårdvara.
| 8700k | Aorus gaming k3 | XFX core 650 Bronze | 1070ti | Fractal Design XL R2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av Pan.Pan:

Bara fråga: Är du säker på att du renderade med Gpu'n då och inte cpu? Kan vara bökigt att få blender att fatta vinken.

Kan ju helt enkelt vara så att ditt gamla kort helt enkelt hade någon typ av defekt och dog pga det. Ovanligt men sådant händer tyvärr.

Testa med det gamla kortet igen och kolla drivrutiner etc, kan vara något sådant som spökar. Kolla om du ser något fysisk skada på kortet också.

Är det rengjort? Etc.

Jag renderade med CPUn. Därför jag kliade mig i huvudet extra mycket. Kortet har hängt med i några år nu. Det är lite hängigt.. läst om att Asus 970 gtx korten blir lite snea.. Ja, det är nästan så gott som dammfritt..

Vet inte riktigt hur jag löser drivrutiner. Sitter på det interna grafikkortet och inte kan installera dom då min 970 kort inte ens hittas i Device managern.

Fått lite svar om att det kan ha varit min PSU som ställt till det hela. Så nu är jag mest nojig över att slänga in det nya kortet som kommer imorgon. Vill ju inte att samma sak sker.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2003

@gaghammer vilken modell av GTX 970 har du? Jag hade ett Asus GTX 970 Strix som uppvisade exakt samma grej, det bara blev svart och no signal. Jag reklamerade det och fick pengar tillgodo för ett nytt kort. Hade samma problem med helt nytt nätaggregat, det jag har nu i sign.

[Asus P8Z68-V PRO/Gen3] [Intel i7 2600K@4,5 Ghz] [Noctua NH-U12P] [Asus GTX 1080 STRIX 8 GB] [Corsair Vengeance 16 gb 1600mhz] [2x Samsung EVO 250 GB] [Corsair Force 3 120 Gb] [2x OCZ Agility 3 120 GB] [Seasonic Focus+ Gold 650 W] [FD Meshify C][Synology DS212 2x2 TB NAS] [Konnekt 8 FW ljudkort] [2x Mackie HR624] [Dell Ultrasharp U2713HM 27" IPS] [Corsair K70 RGB] [Logitech G502] [Qpad QH-90]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2005

Symtomen talar för att kortet inte får ström, hade själv samma problem. Löstes med ny psu!

1337

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Austrått, Norge
Registrerad
Sep 2005
Skrivet av Gaghammer:

Okej , you sold me. Hur som haver får jag mitt nya Palit GeForce GTX 1080 8GB Super Jetstream imorgon. Vilken PSU rekomenderas? Allt annat än CX serien? Och räcker det med 650 eller behövs det mer?

Tack för alla svar!

EVGA g3, corsair rm, seasonic

Fractal Design Define R6, Asus P9X79, Xeon E5-2670@3150Ghz (30*105Mhz), 32gb Corsair Vengeance@1866Mhz, EVGA 780GTX Hydrocopper, Nvidia Quadro 5000

Stacker STC-01, Asus Rampage, Xeon 5460@4.20Ghz, 8gb RAM

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av Melec:

Symtomen talar för att kortet inte får ström, hade själv samma problem. Löstes med ny psu!

Men hur kan de då fungera med ett exakt likadant kort i datorn? Testade ju min brors kort.. det fungerade felfritt..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015
Skrivet av bluppblupp:

@gaghammer vilken modell av GTX 970 har du? Jag hade ett Asus GTX 970 Strix som uppvisade exakt samma grej, det bara blev svart och no signal. Jag reklamerade det och fick pengar tillgodo för ett nytt kort. Hade samma problem med helt nytt nätaggregat, det jag har nu i sign.

Aa jag har också Asus GTX 970 Strix.. Så det var inte PSUn?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av Gaghammer:

Aa jag har också Asus GTX 970 Strix.. Så det var inte PSUn?

Nej det var fel på grafikkortet. Det skickades till Asus som konstaterade fel, och jag fick en kreditering eftersom NetonNet inte sålde samma grafikkort längre. Bytte till ett GTx 1080 och det funkar finemang.

Jag felsökte ganska rigoröst, testade olika kablar, uppdaterade både dator och grafikkorts-bios, och bytte nätagg, utan skillnad.

[Asus P8Z68-V PRO/Gen3] [Intel i7 2600K@4,5 Ghz] [Noctua NH-U12P] [Asus GTX 1080 STRIX 8 GB] [Corsair Vengeance 16 gb 1600mhz] [2x Samsung EVO 250 GB] [Corsair Force 3 120 Gb] [2x OCZ Agility 3 120 GB] [Seasonic Focus+ Gold 650 W] [FD Meshify C][Synology DS212 2x2 TB NAS] [Konnekt 8 FW ljudkort] [2x Mackie HR624] [Dell Ultrasharp U2713HM 27" IPS] [Corsair K70 RGB] [Logitech G502] [Qpad QH-90]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av Gaghammer:

Men hur kan de då fungera med ett exakt likadant kort i datorn? Testade ju min brors kort.. det fungerade felfritt..

Hur det kan hända kan du fundera på senare. Budget och skräp nätagg som delvis gått sönder är ökända för att kunna funka en tid i tex en annan datorn innan nätagget dör helt.

Det var på det sättet som folk med Hiper nätagg lyckades förstöra 2 datorer efter varandra. De köpte ny datorn som de flyttade nätagget till som funkade i nån vecka innan den också gick sönder och de kom till forumet för att få hjälp.

Om man väljer att behålla budget och skräp nätagg behöver man alltid vara beredd att låna ett annan nätagg vid felsökning. Nätagg ger ström till andra delar som in sin tur kan börja ge konstiga fel när såna nätagg blir utslitet eller delvis går sönder.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av bluppblupp:

Nej det var fel på grafikkortet. Det skickades till Asus som konstaterade fel, och jag fick en kreditering eftersom NetonNet inte sålde samma grafikkort längre. Bytte till ett GTx 1080 och det funkar finemang.

Jag felsökte ganska rigoröst, testade olika kablar, uppdaterade både dator och grafikkorts-bios, och bytte nätagg, utan skillnad.

Det som beskrevs i den tidigare delen av tråden handlade om att CX-psun leverat risig kräm till kortet som till slut dött. Inte att kortet ger "no signal" pga ett trasigt nätagg.

Så självklart hjälper det inte att byta nätagg när grafikkortet redan dött.

delid 7700k @5ghz | Z170i | Letar febrilt efter GPU
I väntan på ett Louqe Ghost S1....

Asus UX303LN - i7 4510U | 840m | 8gb | 128gb | 1080p IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av erssn:

Det som beskrevs i den tidigare delen av tråden handlade om att CX-psun leverat risig kräm till kortet som till slut dött. Inte att kortet ger "no signal" pga ett trasigt nätagg.

Så självklart hjälper det inte att byta nätagg när grafikkortet redan dött.

Självklart hjälper det inte att byta nätagg när kortet redan är trasigt, och det har jag inte påstått det heller, det enda jag bidrog med var att jag var med om samma typ av grej, och att det i mitt fall visade sig vara själva grafikkortet och inte nätagget. (Jag hade ett Corsair AX1200i vid tillfället). Med elektronik är det alltid svårt att veta exakt vad som har förstört en komponent, och jag ville bara bidra med min historia som gällde samma typ av grafikkort.

[Asus P8Z68-V PRO/Gen3] [Intel i7 2600K@4,5 Ghz] [Noctua NH-U12P] [Asus GTX 1080 STRIX 8 GB] [Corsair Vengeance 16 gb 1600mhz] [2x Samsung EVO 250 GB] [Corsair Force 3 120 Gb] [2x OCZ Agility 3 120 GB] [Seasonic Focus+ Gold 650 W] [FD Meshify C][Synology DS212 2x2 TB NAS] [Konnekt 8 FW ljudkort] [2x Mackie HR624] [Dell Ultrasharp U2713HM 27" IPS] [Corsair K70 RGB] [Logitech G502] [Qpad QH-90]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sweden
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Gaghammer:

Jag vill ju hela tiden koppla ihop det med att jag satt och renderade en scen i Blender. Och där blev det svart.

Vill ju vara säker på att allt är under kontroll när jag slänger i mitt nya kort i datorn imorgon.

Tänkte mer på att du koppla in HDMI kabeln och sen skulle flytta kabeln.

CX är och förblir ett budgetagg, det är upp till dig om du vill fortsätta med det du har nu.

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Malmö
Registrerad
Apr 2007
Skrivet av Gaghammer:

Men hur kan de då fungera med ett exakt likadant kort i datorn? Testade ju min brors kort.. det fungerade felfritt..

Du är rätt på det. Samma grafikkort fungerade inte i en annan dator medan likadant grafikkort fortfarande fungerade i din dator. Det är grafikkortet och inget annat som är problemet.

Vill lägga till att det antagligen är flera i tråden som blandar ihop CXserien som var ganska undermålig och förtjänade en del kritik med CXM-seien som du har och som inte alls var så dåligt som alternativ. Alltså att det står ett M efter effektsiffran i namnet. Jag påstår tvärt om att du har ett helt OK nätagg även om det inte tillhör de bästa från dyraste segmenten.
Exempelvis sweclockers har testat denna serie av nätagg och givit testade CXM-nätagg betyget utmärkt samt pekat ut att det är skillnad på dessa serier.
https://www.sweclockers.com/test/16951-be-quiet-kraft-och-cor...

🖥 → i5 4670K • Sapphire Nitro R9 390 • 16GB DDR3 • Asus Gryphon z87
💻 → SurfacePro 3 [i5 • 4GB ddr3 • keybaord + pen]
🖱 → Logitech MXmaster & Corsair m65 white / ⌨ → pok3r nordic white
📱 → Oneplus6
🎧 → Sennheiser momentum wireless & Logitech g930

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Sep 2007
Skrivet av Söderbäck:

Du är rätt på det. Samma grafikkort fungerade inte i en annan dator medan likadant grafikkort fortfarande fungerade i din dator. Det är grafikkortet och inget annat som är problemet.

Vill lägga till att det antagligen är flera i tråden som blandar ihop CXserien som var ganska undermålig och förtjänade en del kritik med CXM-seien som du har och som inte alls var så dåligt som alternativ. Alltså att det står ett M efter effektsiffran i namnet. Jag påstår tvärt om att du har ett helt OK nätagg även om det inte tillhör de bästa från dyraste segmenten.
Exempelvis sweclockers har testat denna serie av nätagg och givit testade CXM-nätagg betyget utmärkt samt pekat ut att det är skillnad på dessa serier.
https://www.sweclockers.com/test/16951-be-quiet-kraft-och-cor...

Hiper nätaggen fick också bra betyg i tester och var 80+ märkta enligt 80+ hemsida men visade sig var skräp. Tog ca 1 år innan de flesta accepterade hur dåliga de var och butikerna samtidigt slutade sälja dom.

När CXM släpptes var det också diskussioner. Dom var bättre än resten av CX men inte tillräckligt mycket. Det var fortfarande fall med problem. Det var först när RMx och RMi släpptes som Corsair verkade göra bra nätagg igen.

Edit:
Det kan kännas ok så länge allt funkar men när tex grafikkort går sönder är det risk att ett sånt nätagg har börjat bli dålig och att något händer igen pga nätagget.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av bluppblupp:

Självklart hjälper det inte att byta nätagg när kortet redan är trasigt, och det har jag inte påstått det heller, det enda jag bidrog med var att jag var med om samma typ av grej, och att det i mitt fall visade sig vara själva grafikkortet och inte nätagget. (Jag hade ett Corsair AX1200i vid tillfället). Med elektronik är det alltid svårt att veta exakt vad som har förstört en komponent, och jag ville bara bidra med min historia som gällde samma typ av grafikkort.

Det var lite otydligt, ledsen om jag trampade på dina tår.. Hur bedömde du att det inte var nätagget?

delid 7700k @5ghz | Z170i | Letar febrilt efter GPU
I väntan på ett Louqe Ghost S1....

Asus UX303LN - i7 4510U | 840m | 8gb | 128gb | 1080p IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av erssn:

Det var lite otydligt, ledsen om jag trampade på dina tår.. Hur bedömde du att det inte var nätagget?

Haha ingen fara Eftersom jag hade ett väldigt bra nätaggregat, AX1200i, så var jag väldigt tveksam till att det hade gjort något med kortet. Jag testade olika kablar, bytte bios på grafikkortet, testade det i en annan dator, och sen så bytte jag till ett sprillans Seasonic Focus+ 650 W då jag ändå hade tänkt sälja AX1200i.. Samma problem. Självklart så skulle ett dåligt nätaggregat under tid kunna degradera grafikkortet, men verkar inte ha varit så i mitt fall. Har för mig att jag också läste om andra som hade haft exakt samma fel med denna grafikkortsmodell på internet.

[Asus P8Z68-V PRO/Gen3] [Intel i7 2600K@4,5 Ghz] [Noctua NH-U12P] [Asus GTX 1080 STRIX 8 GB] [Corsair Vengeance 16 gb 1600mhz] [2x Samsung EVO 250 GB] [Corsair Force 3 120 Gb] [2x OCZ Agility 3 120 GB] [Seasonic Focus+ Gold 650 W] [FD Meshify C][Synology DS212 2x2 TB NAS] [Konnekt 8 FW ljudkort] [2x Mackie HR624] [Dell Ultrasharp U2713HM 27" IPS] [Corsair K70 RGB] [Logitech G502] [Qpad QH-90]