Permalänk

Drivrutin problem - nvlddmkm.sys

Hej Sweclockers!

Min gamla bettan rig:
Corsair RM750x
Asus ROG Maximus IV Gene-Z
Intel Core i7 Sandy Bridge 2600k
16gb DDR3 LP vengeance
Gainward GTX 570
Crucial M4 SSD
Seagate Barracuda HDD

Sedan Februari har jag haft oerhört huvudvärk efter spectre och meltdown uppdateringarna och var tvungen att installera om mitt system. Allt gick bra, först efter Sandy Bridge uppdateringarna hade släppts vilket jag då väntat i över tre veckor för.

Efter dessa veckor har jag nu kämpat med att försöka installera om drivrutinerna för min GPU, dock utan goda resultat.

Jag får nämligen en BSOD följt av nvlddmkm.sys problem.

Har under den senaste månaden sökt fram olika lösningar utan resultat och är på väg att ge upp. Har dragit ur och testat med olika komponenter, omdirigering av filen, ramstickor har flugit och även letat djupare förståelse kring varför det här problemet uppstår. Då många tror olika, då det även verkar vara så att det finns olika orsaker och lösningar till det här problemet, så har det känts som att leta efter svar i en mörk och kaotisk djungel. Har även läst I nvlddmkm.sys trådar här på forumet utan att funnit lösning på just min sida av det här problemet.

Jag undrar om det är kompatibelitets problem mellan windows 10 och nvidia drivarna, filproblem eller hårdvara som börja sjunga på sista versen och som spökar. Än så länge verkar det ej vara hårdvaru relaterat och utesluter det efter mina många tester, efter jag följt andras tips här i forumet om tidigare lösningar på detta problemet.

Jag vänder mig nu till er här som haft problemet tidigare eller rentav kan komma med nya fix, trix och lösningar på det här problemet och skulle uppskatta mer ingående svar, vill även höra om hur ni tror era problem uppstod.

Mvh
Kristoffer

Visa signatur

"I find your lack of faith disturbing." - Darth Vader
"A quick temper will make a fool of you soon enough. " - Bruce Lee
"A goal is not always meant to be reached, it often serves simply as something to aim at. " - Bruce Lee

Permalänk

@-Z-A-N-G-I-E-:

Har du testat med ett annat grafikkort? Min bror hade samma problem på ett 680 och då var tyvärr grafikkortet "slutkört/defekt" och problemet försvann med ett nytt grafikkort. Det hjälpte inte att installera om drivrutiner/installera äldre. Utan det var ett hårdvarufel dvs grafikkortet.

Permalänk

Haft samma problem som dig. Felsökte ALLT och det tog 6 månader innan jag hittade "mitt" fel. Men hade läst i princip allt som gick att hitta på internet. Ett jävla aber var det. Har gjort en tråd om det också #17313519

RAM-fel har jag landat i nu till sist.

Följer tråden och ser vad som händer för dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

" Less is more... how can that be? It's impossible... more is more"

Permalänk
Inaktiv

https://m.sweclockers.com/forum/trad/1459640-nvlddmkm-sys-gui...

Kolla vad du har för värden från nätagget i bios och om du har möjlighet att mäta.

https://www.drivereasy.com/knowledge/nvlddmkm-sys-video_tdr_f...