Problem med Ubuntu server 16.04.4 och Asus X370 pro prime moderkort

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Maj 2017

Problem med Ubuntu server 16.04.4 och Asus X370 pro prime moderkort

Vi har installerat en server på en dator som har ett moderkort Asus X370 pro prime och en processor AMD 1700.
Problemet är att vi får ingen kontakt med servern efter ett längre uppehåll typ över natten då den inte svarar på ping, kan inte öppna putty och vi kan inte heller få kontakt med inkopplad skärm direkt till servern. Efter norsk restart funkar allt och loggen säger inget. Våra misstankar lutar åt två håll, servermjukvaran eller moderkortet och då speciellt inställningar i bios. Har någon av er varit med om detta och hittat någon lösning på detta problem. Mjukvaran är uppdaterad och moderkortet har det senaste bioset . Vi har även Archivematica installerat på servern men inte börjat använda det.

MVH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Boden
Registrerad
Aug 2005
Skrivet av anton studs:

Vi har installerat en server på en dator som har ett moderkort Asus X370 pro prime och en processor AMD 1700.
Problemet är att vi får ingen kontakt med servern efter ett längre uppehåll typ över natten då den inte svarar på ping, kan inte öppna putty och vi kan inte heller få kontakt med inkopplad skärm direkt till servern. Efter norsk restart funkar allt och loggen säger inget. Våra misstankar lutar åt två håll, servermjukvaran eller moderkortet och då speciellt inställningar i bios. Har någon av er varit med om detta och hittat någon lösning på detta problem. Mjukvaran är uppdaterad och moderkortet har det senaste bioset . Vi har även Archivematica installerat på servern men inte börjat använda det.

MVH

Prova med hwe kernel.
http://jefflane.org/v2/technology/installing-ubuntu-16-04-x-w...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Okt 2001

Inte svar på frågan...men, jag skulle göra som Google och överge Ubuntu till förmån för Debian, även om nu Ubuntu är baserat på Debian.

Hade dock exakt samma problem med exakt samma mjukvara för en kund, installerade det under Debian i Azure och har inte haft något problem sedan dess. Anledningen till byte av OS i detta fall var för att vi tog över driften av denna applikation och vi har bara support för RHEL och Debian internt.