2700st neopixlar, hjälp oss att rita coolt mönster. [tävling]

Permalänk
Medlem

2700st neopixlar, hjälp oss att rita coolt mönster. [tävling]

Hej,

Jag och min kollega har lagt ner alldeles för mycket tid på att bygga ihop lite belysning till kontoret. Men för ett par veckor sedan satt vi nöjda och tittade när belysningen var inställd på "stjärnhimmel". Vi kände dock att vi varken har fantasin eller tiden att bygga alla mönster själva, så vi drog igång en liten tävling. Det fungerar så att man programmerar emot en emulator av belysningen. Och skickar in sitt bidrag när man är nöjd.

1st price ASUS Windows Mixed Reality Headset + Particle Photon Kit
2nd price Particle Photon Kit + Adafruit NeoPixel Digital RGB LED Strip
3nd-5th price Particle Photon Kit

readme.md
https://github.com/Altitude365/AltitudeLights

Ha det!

Permalänk
Medlem

Kul!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Taljin:

Hej,

Det fungerar så att man programmerar emot en emulator av belysningen.

Hej, skulle vara bra att veta vad ni använder för hårdvara, hur mycket lagringsutrymme där finns och hur lång tid det tar för mikrokontrollern att byta alla neopixlars värde d.v.s. hur kraftig mikrokontroller. Totalt blir det ju 8,1kB per bild om man skulle lagra alla värden i typ arrays och om inte ni använder utökad lagring genom t.ex. SD-kort antar jag att det är framförallt "matematiska" mönster som ni önskar?

Skulle också vara bra om ni mätta lite så vi vet var stolparna ligger (som är 20cm?) d.v.s. hur långt in från kanten eller ut från mitten. I annat fall kanske det blir förskjutningar om man skulle projicera typ bilder. Om ni dessutom mäter inre cirkels diameter går det ändra om så att man kontrollerar dom utifrån ett 2d plan.