Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2017

Första lägenheten Telia fiber

Hej! Som sagt i titeln ska jag flytta hemifrån för första gången, lägenheten på 20 kvadrat har Telia lagom med i hyran. Men man skaffar Internet själv.
Mitt behov av internet är stremming och då å då multiplayer spel.

Kan någon förklara för en i enkelhet hur en modem och router funkar och grejer man behöver ha koll på.

Tack i förväg

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Feb 2005

Du kontaktar en ISP och beställer deras bredbandstjänst, lämpligast.
Om det är så att din BRF redan har avtal med en leverantör (typ telia, då du redan har TV från dem) så kan du redan ha rätt utrustning och allt är Plug 'n Play.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Märsta
Registrerad
Jul 2001

@Coffelove: Gå in på www.bredbandswebben.se och kolla om din adress finns med. Finns den det så väljer du fritt vad du vill ha. Annars om det är specifikt Telia så går du in på Telias hemsida och väljer vilken hastighet du vill ha så ingår allt du behöver i abonnemanget.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2018

Du måste aktivera de kollektiva tjänsterna genom att lägga en beställning antingen på Telias hemsida eller www.bredbandswebben.se som @PsyCor nämnde. Viktigt att du har rätt lgh-nummer. Om du inte redan har en router hemma så kommer Telia skicka ut en ny till dig, leveransen brukar ligga på 1-2 arbetsdagar så beställ så snabbt som möjligt. TV-boxen ska redan ligga i lägenheten annars kontaktar du hyresvärden så fixar hen ett nytt till dig.