Datorn arbetar sämre över tid i spel

Permalänk

Datorn arbetar sämre över tid i spel

Min dator byggde jag för cirka 2 månader sedan med GTX 1080 i7 8700k, alla delar: https://pcpartpicker.com/list/3XDYHh
Problemet är att jag har fått mer och mer fps drops i alla spel. Det spelar smooth precis som vanligt tills det underr cirka en halv sekund går ner till 0 fps och sedan tillbaks till normalt.
Både mitt grafikkort och cpun har legat på bra temperaturer och jag har monitorat dem och max de ha gått upp till är 66C på varmaste kärnan i processorn och 73C på grafikkortet med en egen lägre fläktkurva. Däremot har mitt grafikkort en gång gått upp till 93C under lite mindre än 10 minuter då Asus GPU Tweak II programmet där jag overclockade mitt grafikkort inte sparade inställningarna när jag startade upp datorn och märkte sedan när jag kom in ingame såg jag att det låg på 93C och det hade clockat ned sig. Kan den korta varrma tiden göra att jag får fps drops i spel? Jag tror mina fps drops beror på något annat då jag först började få dem efter en vecka sedan det blev varmt.
Jag har testat att cleana malware från min dator med hjälp av många program, och datorn arbetar på bra under några timmar efter att jag har scannat malware, men sedan går det tillbaka till fps dropsen.
Kan en så kort överhettning leda till så dåliga resultat? Vet någon om jag har fått malware, utan att min processor och gpu användning går upp under idle och jag inte har rört på musen?

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

När GPUn eller CPUn blir för varm så börjar processorn att klocka ner sig för att hålla nere temperaturen, går det inte att hålla nere temperaturen så stänger datorn av sig för att undvika skador. Ett tidigare tillfälle med 93 grader ska inte orsaka problem vid senare tillfällen.

öppna upp aktivitetshanteraren och se vad som lägger load på GPUn och CPUn. Misstänker du malware så kan du testa att formatera om och installera om datorn och se hur mycket det hjälper.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk

@Vzano: ingen tjänst som går i bakgrunden tar upp mer än 1% i bakgrunden och cpu usage ligger på cirka 3 till 1% i idle men jag tror fortfarande det har någonting med malware att göra då det funkar som det ska efter att jag har tagit bort filer i roguekiller som pum.dns i registret men det kommer tillbaks nästa gång jag startar datorn så jag antar att det är något som windows skapar. I aktivitetshanteraren ser jag heller inget ovanligt så jag är osäker på vad det kan vara :/

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

Det enda rådet som jag har kvar att ge är:"Installera om Windows och se ifall det hjälper.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk

@Vzano: gjorde det och det händer fortfarande