Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2016

Är min RAM-sticka DOA ?

Hej, har precis byggt ihop mina nya delar, men märkte efter installationen av Windows 10 att bara 8gb av 16gb RAM var ledigt. 8gb var "hardware reserved".

BIOS säger också att total RAM= 8gb, men om jag går in på ASUS SPD Information i BIOS så finns båda stickorna där, även i CPU-Z så syns båda.

Jag har nu precis provat 1 sticka i taget, en slot i taget och den ena stickan bootar i samtliga slots, den andra bootar inte i någon slot. Datorn "står still" med svart skärm och en liten LED på moderkortet lyser gult, enligt manualen varnar den på DRAM problem.

Är stickan körd eller kan jag prova göra något annat ?

Mobo: https://new.webhallen.com/se/product/285060-ASUS-ROG-STRIX-X4...
CPU: https://new.webhallen.com/se/product/284729-AMD-Ryzen-7-2700X
RAM: https://new.webhallen.com/se/product/239648-G-Skill-Ripjaws-V...
GPU: ASUS rx480 4gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kattlådan
Registrerad
Jul 2009

@mztr:
Ja, mest troligt är det fel på den.
Du kan använda dig av chatten på Webhallen's websida för snabbast reklamation (om du har köpt kitet där).
Tänk dock på att du troligtvis måste skicka in båda, eftersom det är ett kit.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2016

@Belzader:
Ja jag har köpt kitet på webhallen, men tyvärr är chat/telefon stängd på helger, så jag får knalla ner med stickorna lite senare.

Riktigt surt att inte kunna använda datorn på ett par dagar(i bästa fall).

Tack för svar, får hoppas på att det löser sig smidigt nu bara

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2017

@mztr: hade liknande när jag byggde ihop en ryzen burk till polaren, körde 2-3 memtest utan att det visades några fel, det som löste sig för mig var att jag bytte plats på stickorna enbart? Alltså stickan som satt i slot 1 till slot 3 och vice versa och vips så hoppade burken igång och 16GB ram fanns tillgängligt och ytterliggare 2 memtests påvisade inga fel.. mycket märkligt!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2016
Skrivet av oflytbara:

@mztr: hade liknande när jag byggde ihop en ryzen burk till polaren, körde 2-3 memtest utan att det visades några fel, det som löste sig för mig var att jag bytte plats på stickorna enbart? Alltså stickan som satt i slot 1 till slot 3 och vice versa och vips så hoppade burken igång och 16GB ram fanns tillgängligt och ytterliggare 2 memtests påvisade inga fel.. mycket märkligt!

Jag provade också det, samt att sätta stickorna i a1 o b1. Men samma fel.

Jag va nere på webhallen tidigare idag och snubben testade stickan medans jag väntade. Han konstaterade att den va felaktig. Så jag fick ut ett nytt par av annat märke, Gskill minnena fanns inte i lager.

Kanske testar att dra igång burken på rasten annars blir det efter jobbet

Edit: Blev ett par sånna här precis startat burken med nya minnen, går i 3000mhz direkt, 16gb tillgänligt i windows också. Mycket bra start, ser ut att fungera perfekt-

Skickades från m.sweclockers.com