Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2006

ASUS T100TA Brickad

Har två likadana ASUS T100TA med Windows 10.

Ville uppdatera Bios på dem från 227 till 314

Den första installerade jag Winflash på och körde uppdateringen utan problem.
För att kunna installlera Winflash behövde drivrutinerna uppdateras, men det var inga problem.
Allt gick galant !

Men på den andra blev det problem.
Gick att installera Winflash, men den gick inte att köra.
Ingenting hände när man klickade på den.
Så jag använde alt 2, att uppdatera via Bios med EasyFlash, som är inbyggt.
Det flöt på, och såg ut som det skulle utan några felmeddelanden eller liknande.
Men efter omstart, så .... startar den inte alls.
Inget händer förutom att LED vid powerknappen blinkar snabbt ca 6 ggr.
I övrigt är den död, skärmen är svart .

Testat olika knappkombinationer, men ingen skillnad.

Vad göra nu ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2002
Skrivet av PcPro:

Har två likadana ASUS T100TA med Windows 10.

Ville uppdatera Bios på dem från 227 till 314

Den första installerade jag Winflash på och körde uppdateringen utan problem.
För att kunna installlera Winflash behövde drivrutinerna uppdateras, men det var inga problem.
Allt gick galant !

Men på den andra blev det problem.
Gick att installera Winflash, men den gick inte att köra.
Ingenting hände när man klickade på den.
Så jag använde alt 2, att uppdatera via Bios med EasyFlash, som är inbyggt.
Det flöt på, och såg ut som det skulle utan några felmeddelanden eller liknande.
Men efter omstart, så .... startar den inte alls.
Inget händer förutom att LED vid powerknappen blinkar snabbt ca 6 ggr.
I övrigt är den död, skärmen är svart .

Testat olika knappkombinationer, men ingen skillnad.

Vad göra nu ?

externt tangentbord med usb docka, byt namnet på bios till T100TA.bin
Ha bios på formaterad fat 32 sticka
håll inne startknappen och släpp ej för ens du ser kameralampan blinkar til och då släpper du powerknappenl. Nu ska du få upp blå skärm och kan flasha om bios nu.

Prova och återkom

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2006

@xSWEDEx:

Har testat det.
Har även testat att hålla inne både Power och Windowsknappen enligt nedanstående länk.
http://www.transformerforums.com/forum/asus-transformer-book-...

Men problemet är att lampan vid kameran inte tänds eller ens blinkar till.

Det enda som händer är att lysdioden vid Powerknappen blinkar snabbt några gånger.
Det är allt... inte ett liv för övrigt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2002
Skrivet av PcPro:

@xSWEDEx:

Har testat det.
Har även testat att hålla inne både Power och Windowsknappen enligt nedanstående länk.
http://www.transformerforums.com/forum/asus-transformer-book-...

Men problemet är att lampan vid kameran inte tänds eller ens blinkar till.

Det enda som händer är att lysdioden vid Powerknappen blinkar snabbt några gånger.
Det är allt... inte ett liv för övrigt.

Det var ju riktigt skumt, ska funka. Du har väl strömadaptern isatt? Externt tangentbord med usb docka? Följ punkt å pricka igen, testa flera ggr. Lycka till

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2006

Ja, strömadaptern isatt och använder externt tangentbord med usb docka.
Men den svarar ju inte när man trycker på Powerknappen, så vad göra då ?