Blåskärm slumpmässigt vid Overwatch

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Blåskärm slumpmässigt vid Overwatch

Min syster har börjat få slumpmässig blåskärm när hon spelar Overwatch.

Exempel på felkoder är:

Memory_Management
Critical_Structure_Corruption
PFN_list_corrupt

Så något lurt är det. Jag testade köra en snabb sfc scannow men den hittade ingenting. Någon som har en aning om vad som kan vara felet? Har inte hunnit googla alltför mycket ännu men skapar tråden här för att se om det finns någon som har svar.

Blåskärmar tenderar att ske efter att ha spelat någon timme enligt henne. Men vissa dagar funkar det som vanligt också.

Har också testat mdsched.exe och fick inga fel där heller.

Lade till att jag testat mdsched.exe också.
Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av Mutumba:

Min syster har börjat få slumpmässig blåskärm när hon spelar Overwatch.

Exempel på felkoder är:

Memory_Management
Critical_Structure_Corruption
PFN_list_corrupt

Så något lurt är det. Jag testade köra en snabb sfc scannow men den hittade ingenting. Någon som har en aning om vad som kan vara felet? Har inte hunnit googla alltför mycket ännu men skapar tråden här för att se om det finns någon som har svar.

Blåskärmar tenderar att ske efter att ha spelat någon timme enligt henne. Men vissa dagar funkar det som vanligt också.

Har också testat mdsched.exe och fick inga fel där heller.

Jag skulle ändå misstänka minnesfel. Antingen felaktiga inställningar (något av: hastighet, timings, spänning) eller trasigt minne.

Se vad memtest säger? (förslagsvis https://www.memtest86.com/ eller http://www.memtest.org/ )

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av evil penguin:

Jag skulle ändå misstänka minnesfel. Antingen felaktiga inställningar (något av: hastighet, timings, spänning) eller trasigt minne.

Se vad memtest säger? (förslagsvis https://www.memtest86.com/ eller http://www.memtest.org/ )

Hej!

Ja, jag tänker också att det måste vara något med minnet. Ska testa memtest (har aldrig använt det tidigare). Återkommer med resultat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2008

Är minnet på ditt grafikkort överklockat? Återställ i så fall detta, OW har åtminstone tidigare haft stora problem att fungera korrekt med klockat grafikminne, finns många trådar om det på nätet. Jag kunde inte spela OW med klockat minne på mitt 1080 Ti.

Edit: Inser att jag läste lite för snabbt och att det är först efter en timme osv. Problemet med överklockat grafikminne, gäller även de kort som är klockade från fabrik, brukade ge avtryck ganska omgående i spelet. Men det är kanske värt att testa ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Speldator - Skärm: Acer Predator XB271HU/Dell U2713HM Chassi: Fractal Define R4 Moderkort: Asus Z87-A CPU: i5 4760k@4.3 Kylning: Noctua NH-U14S GPU: EVGA 1080 Ti SC2 RAM: Crucial 16GB 1600Mhz PSU: CM V700W 80+ Gold SSD: Samsung 840 Pro 512GB HTPC - Intel NUC D54250WYK, 120GB SSD, 8GB RAM

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013

Hej igen!

Hade tid att köra memtest på hennes dator i dag och analysen tog tre timmar men den hittade noll errors så då bör det väl inte vara något fel på minnet.

Grafikkortet är inte överklockat, som du skriver borde det i så fall ha gett vika direkt. Nu har det inte varit blåskärm på ett tag, så kanske var det tillfälligt fel? Jag vet ärligt talat inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Okt 2011

Pröva om ssdn har felaktiga sektorer också.
Kör cmd >högerklicka och kör som admin > skriv chkdsk X: /f
x är enhetsbeteckning.

5820ĸ ıllıllı 980тι ıllıllı αcєɾ хв270нυ

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2013
Skrivet av Clawfinger6:

Pröva om ssdn har felaktiga sektorer också.
Kör cmd >högerklicka och kör som admin > skriv chkdsk X: /f
x är enhetsbeteckning.

Ingen SSD i datorn.

Ett annat problem är att CPUn i ofta verkar ligga på 100% trots att inga program körs i princip. Så något fuffens är det, men kan inte sätta fingret på det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Mutumba:

Ingen SSD i datorn.

Ett annat problem är att CPUn i ofta verkar ligga på 100% trots att inga program körs i princip. Så något fuffens är det, men kan inte sätta fingret på det.

Kollat i aktivitetshanteraren hur mycket minne som används?
.. även en ominstallation kan ju vara bra att prova om ni inte har gjort det redan för att säkerställa att det verkligen är hårdvara som spökar.

5820ĸ ıllıllı 980тι ıllıllı αcєɾ хв270нυ