Permalänk

Hosting Comhem

Så jag tänker ta upp ett par servrar genom comhem privat bredband men deras ToS tillåter inte det så min fråga är följande: är dom strikta gällande det och finns det folk här som har blivit rökta och är det värt att uppgradera till företagspaket som kostar 100 kr extra i månaden för att vara på den juridiskt rätta sidan?

Permalänk
Medlem

Pratade med dom angående det,, då ajg själv hostar en server. Han på supporten hade aldrig hört talas om att någon "åkt dit" för att ha ostat något, så länge inte det dom hostar stör comhems möjlighet att leverera sina tjänster. dvs att den ligger och spammar, eller ddosar. Han sa att ända anledningen till att det var med i deras ToS var för att om någon skulle missköta sig, så kan dom stänga av dom och peka på den paragrafen.

Visa signatur

CPU: Ryzen 9 3900x Noctua NH-D14 MOBO: TUF Gaming X570-PLUS GPU: GTX 980 RAM: 32 GB 3200 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G502 Lightspeed V.v. nämn eller citera mig för att få svar.

Permalänk
Inaktiv

https://www.comhem.se/kundservice/support/bredband/kan-jag-ha...

"Ja, du kan sätta upp en server hemma. Konfigurering av denna är dock ingenting som vi ger support på. Vad som får finnas på servern regleras av avtalsvillkoren.

Observera att port 25 är spärrad för inkommande trafik; vilket innebär att du inte kan använda dig av en egen e-postserver, läs mer om detta här."

Permalänk

@anon81912: I avtalsvilkoren finns denna paragraf:

"C 2.5 Kunden får ansluta en egen server till
bredbandstjänsten under förutsättning att
den enbart används för privat bruk i enlighet
med Com Hems säkerhets- och etikregler.
Servern får ej nyttjas till att fritt eller mot
betalning erbjuda och/eller tillhandahålla
varor, tjänster eller information.
".

Permalänk

@Haptic: Okej, tack för svar.