Dell XPS 15 9560 vs MSI GS65 Stealth thin

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2018

Dell XPS 15 9560 vs MSI GS65 Stealth thin

Hej,

Jag vill ha en high end datar för både jobb och spel. Den ska bara så tunn som möjligt och se bra ut (inte se ut som en gamingdator på utsidan).

Det viktigaste är egentligen att kunna ha uppe flera tyngre program samtigt.
Jag brukar ha igång ca 4st visual studio samtidigt + SQL Management studio. (plus massa andra lättare program).

Det viktigaste här är ju processorn för kompilering och multitasking (tillsammans med RAM.minnet). Det jag har dålig koll på är SSD lagringen. Vet inte om MSI-datorn är sämre på detta och hur det påverkar? Troligtvis spelar det ingen större roll men jag vet inte riktigt här.

Jag tror att dessa är de bästa ute just nu (Gigabyte Aero 15 tycker jag inte är snygg så den vill jag inte ha)

Känns som att MSI datorn verkar mycket bättre men kostar också lite mer. Vad tycker ni? Är MSI bäst här?

MSI
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Dell:
http://www.dell.com/sv-se/shop/b%C3%A4rbara-dell-datorer/xps-...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2006

Varför vill du köpa gamla versionen av XPS15? Iof en del rabatter på den nu...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2018
Skrivet av improwise:

Varför vill du köpa gamla versionen av XPS15? Iof en del rabatter på den nu...

@improwise: Den nya (9570) finns bara att köpa utomlands, jag vill ha svenskt tangentbord.

Dra på trissor den fanns ju! Så vilken tror ni är vettigast att köpa? verkar va snabbare ram på xps'en men verkar va mer rapporterade fel på den.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2015

Nya Tongfang kanske kan vara något för dig. Troligen något sämre chassi utvändigt men du får mekaniskt tangentbord och betalar mycket mindre.

Säljs av de flesta systembyggare men verkar inte ha kommit till Sverige ännu. Pratade dock med Webhallen och PC-Konsulten som båda ska ta in den.

Se
https://www.mysn.de/xmg-neo-gaming-laptops/xmg-neo-15
http://forum.notebookreview.com/threads/tongfang-gk5cn5z.8159...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2018

tack för svar. Jag valde tillslut Dell XPS 15 9570 eftersom den fanns att köpa nu och att det va bra serviceavtal för företaget. Köpte den med 4k stöd då jag tänkt byta ut två skärmar till en 40 tummare.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2006
Skrivet av vripskt:

tack för svar. Jag valde tillslut Dell XPS 15 9570 eftersom den fanns att köpa nu och att det va bra serviceavtal för företaget. Köpte den med 4k stöd då jag tänkt byta ut två skärmar till en 40 tummare.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad spelar det för roll att den interna skärmen är 4K i sammanhanget?

Beställde själv en 9570 efter att ha gett upp att Lenovo skulle få arslet ur nån gång och släppa P52an. Har en 9560 idag så jag vet vad jag får på gott och ont.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2018
Skrivet av improwise:

Vad spelar det för roll att den interna skärmen är 4K i sammanhanget?

Beställde själv en 9570 efter att ha gett upp att Lenovo skulle få arslet ur nån gång och släppa P52an. Har en 9560 idag så jag vet vad jag får på gott och ont.

Max upplösning på MSI datorn stödjer inte 4k. Det gör Delldatorn. Sen att själva laptopskärmen är 4k det spelar mindre roll som du säger

Är nöjd med mitt val men det tar ca 3 veckor att få datorn vilket är lite surt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2006
Skrivet av langvisaren:

Nya Tongfang kanske kan vara något för dig. Troligen något sämre chassi utvändigt men du får mekaniskt tangentbord och betalar mycket mindre.

Säljs av de flesta systembyggare men verkar inte ha kommit till Sverige ännu. Pratade dock med Webhallen och PC-Konsulten som båda ska ta in den.

Se
https://www.mysn.de/xmg-neo-gaming-laptops/xmg-neo-15
http://forum.notebookreview.com/threads/tongfang-gk5cn5z.8159...

  • The Keyboard is atrocious. If you like to code or write on this laptop, avoid it like the plague or use external keyboard like I do. The travel resistance is at the at the first 10% of key press. The rest of 90% has zeso resistance which means it is so easy to mistype on this keyboard. For reference, I like Cherry (Red) mechanical keyboards with smooth travel and linear resistance.

  • The Keyboard sound is horrendous. I am running out of adjectives. It's like metal on metal click and by design. Someone needs to be shot. The sound is LOUD and SHARP.

  • The Keyboard has very bad layout. Instead of a numeric keypad, they should have used a good 87 key layout for gamers and the rest of us.

  • The trackpad has zero to no anti-palm rejection. In fact, I cannot even find out from the driver or from the manufacture who makes the trackpad. It looks to be neither Elan or Synaptic.

http://forum.notebookreview.com/threads/tongfang-gk5cn5z.8159...