Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Utlandet
Registrerad
Nov 2008

Hackig VPN

Har ett återkommande problem med mitt VPN där uppkopplingen fungerar bra ett tag men sedan går ner, ibland flera gånger i timmen. Den kommer tillbaka av sig själv efter några minuter, har inte stenkoll men skulle säga efter 2-5 minuter ungefär. Har levt med det i ett par år säkert, och tänkte äntligen försöka klura ut vad det kan tänkas bero på.

Testade VPN-leverantörer (samma problem med alla):
- NordVPN
- ExpressVPN
- HMA
- Har testat samtliga inställningar som leverantörerna erbjuder plus en mängd olika servrar. Ingen skillnad.

Dator:
- Har faktiskt haft olika, detta har pågått i ett par år som sagt. Just nu en Asus S510 Vivobook med Windows 10. Tidigare bl.a. en Intel NUC. Installerade precis om Win 10 på min Asus (clean installation), tänkte se om det hjälper... Men nej.

Internetabonnemang:
- Många olika i ett antal länder, jag rör mig rätt mycket över jordklotet. Bland annat diverse bredbandsleverantörer i Singapore, Sverige, Thailand, Finland, Storbritannien och Malaysia. Både fast (oftast fiber) och mobilt bredband. Ibland med egen medhavd router (Asus RT-AC68U), ibland med diverse andra routrar.

Några observationer:
- Hastigheterna är OK när uppkopplingen väl funkar, 80-90 % av linan.
- Eventuellt går uppkopplingen ner först när jag har qbittorrent igång med några torrents. Är inte helt hundra på om detta alltid är fallet, men det är väldig sällan jag har VPN igång utan att använda qbittorrent.
- Har haft Kaspersky Total Security men tog bort det efter senaste nyinstallationen av Windows och kör enbart med Windows Defender. Ingen skillnad.

Känns rent spontant att det antingen är qbittorrent det är fel på (den enda parametern som inte förändrats) eller att detta helt enkelt är något som man får räkna med när man har VPN från leverantörerna ovan. Vilket får en att undra om det finns någon stabilare VPN-leverantör. Skulle hellre ta 50-60 % hastighet men bra stabilitet än detta.

Trädvy Permalänk
Fyndjägare
Registrerad
Maj 2012

Testa OVPN, om du upplever likadana problem med deras tjänst så har de en kundtjänst/support som är mycket kompetent.