Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Vilken ubiquiti?

Har en ubiquiti HD idag på övervåningen https://unifi-hd.ubnt.com men vill komplettera nedervåningen, såg att det kommit en nano HD https://unifi-nanohd.ubnt.com. Vad tror ni om att "blanda" dessa två? Har lite svårt o läsa mig till skillnaden, använder de samma "mu-mimo" etc. Ligger betydligt lägre i pris.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Bygger på annan hårdvara så lite mer omogen mjukvara troligen men förutom att vissa enheter har problem med cool whine eller något liknande ljud vid belastning så är det nog en riktigt fin produkt. Har dock inte personlig erfarenhet av nanoHD men finns ju en del folk på deras forum som beta-testat den ett tag.

Skickades från m.sweclockers.com

Antec P280 | Corsair RM750x | ASUS ROG Strix X370-F Gaming | Ryzen 7 1800X | G.Skill Trident Z RGB 3200MHz CL14 2x16GB | ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC | Samsung 970 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 1TB | Samsung 840 Pro 256GB | Sound Blaster Z | QNIX QX2710

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Jun 2005

Historiskt har deras produkter som inte kör qualcomm (dvs nano mfl) ofta blivit "ej stödda" tidigare, dvs dom slutar få uppdateringar samt att mjukvaran som sagt är buggigare rent generellt.

Wave 2 AC är ganska menlöst för nästan alla. Hastigheterna som wave 2 erbjuder kräver bland annat 160 mhz kanalbred, något som är stört omöjligt om du har 1 enda granne som använder WIFI. Det är nog svårt att komma upp i hastigheterna som erbjuds av 80mhz, och det finns vadå - 3 st 160 mhz kanaler som ej överlapar varandra.

Gå på en vanlig pro den kommer fungera bättre och du förlorar inget, när det kommer till WIFI är hastighet sekundärt - det är ganska menlöst att få 200mbps om du tappar täckningen stup i sekunden eller har hög packetloss.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Tack, kommer köra HD versionen för att ha mu-mimu, tyvärr verkar den bara bli dyrare o dyrare

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Jun 2005

Har alla dina klienter stöd för mu-mimo? Om inte, då är det menlöst. Mu-mimo är tämligen poänglöst i dag då flesta enheter fortfarande inte har stöd för det. Sen är den verkliga ökningen mer agregat, dvs fler enheter. men har du under 10 enheter som alla maxar linan så är mu-mimo onödigt.
Har din enhet stöd för 3x3 mimo så kommer du få max fart vilket fall, förutsatt då att du sitter på lediga kanaler och kan mata 80mhz kanalbred. wave 2 har också 160mhz kanalbred men lycka till och använda det om du har 1 granne, då det finns plats för 3 st 160mhz som inte överlapar och det räcker med att EN person väljer en kanal mellan allt, så är du screwed.

Köp inte in på hystering av "2600mbps". Du har tur om du får ~300mbps i verkliga tester. Personligen föredrar jag stabilitet och jämn hastighet, 100mbps får anses väldigt bra för WIFI.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Westrobothnia
Registrerad
Okt 2008

@boibo: Stort tack för dina inlägg, du har omedvetet besvarat flera frågor jag grunnat på i en vecka nu.

1800X, 2080 Ti, 4K