Datorn startar om när jag startar Chrome (ibland)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2018

Datorn startar om när jag startar Chrome (ibland)

Hej!

Min dator startar ibland om direkt när jag startar Chrome. Det kan vara direkt när jag startat datorn eller efter att ha använt den i timmar.
Startar jag datorn och direkt öppnar Chrome så rebootar den oftast direkt men öppnar jag t.ex. Edge först och sen Chrome brukar det gå bra.
Jag kan t.ex. använda Chrome, stänga ner programmet och när jag klickar på ikonen från aktivitetsfältet så blir det reboot direkt.
Jag har datorn i signaturen, den är ihopbyggd av Komplett och jag har inga andra problem som jag märkt av. Det började efter uppdateringen av W10 nu i maj (tror jag)
Finns det några crashdumpar jag kan leta efter eller har ni några andra tips på vad jag skall börja felsöka?

ASUS TUF Z370-Plus Gaming, Intel Core i7-8700K, Ballistix Sport LT DDR4 2x8GB, MSI GeForce GTX 1080 Armor OC, EVGA BQ 650W W10 Home

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2018

Jag gjorde det jag givetvis borde ha gjort först och installerade om Chrome och nu har den inte startat om sen dess.
Ska se om det håller i sig.

ASUS TUF Z370-Plus Gaming, Intel Core i7-8700K, Ballistix Sport LT DDR4 2x8GB, MSI GeForce GTX 1080 Armor OC, EVGA BQ 650W W10 Home

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2018

Det hjälpte bara en dag, nu startar datorn om nästan varje gång jag startar Chrome efter datorn är nystartad.
Jag har gjort minnestest men inget fel hittas där heller. Uppdaterad windows och senaste grafikkortsdrivrutinerna.

Någon som har en idé om vad mer jag kan tänkas prova?

ASUS TUF Z370-Plus Gaming, Intel Core i7-8700K, Ballistix Sport LT DDR4 2x8GB, MSI GeForce GTX 1080 Armor OC, EVGA BQ 650W W10 Home

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2018

Efter att ha avinstallerat grafikdrivrutinerna och installerat dom på nytt så blev jag av med problemet så när som på en random omstart om dagen eller varannan dag.
Fortfarande irriterande att jag inte kan bli av med felet det men får väl bita i det sura äpplet och installera om Windows så småningom.

ASUS TUF Z370-Plus Gaming, Intel Core i7-8700K, Ballistix Sport LT DDR4 2x8GB, MSI GeForce GTX 1080 Armor OC, EVGA BQ 650W W10 Home

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Aug 2009

Vad för "minnestest" har du kört? Jag rekommenderar att du använder DDU (Display Driver Uninstaller) vid ominstallation av grafikdrivrutin. Är det så att det kvarstår efter du har använt DDU kan du även testa att gå tillbaka till en äldre version, om det nu uppstod en tid efter montering/köp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2018

@Endokun: Jag körde Windows memory diagnostics.

Jag har inte testat DDU, har ju hört om det innan så det borde jag ju ha provat förstås.
Ska göra det och se om det gör någon skillnad. Tack för tipset.

ASUS TUF Z370-Plus Gaming, Intel Core i7-8700K, Ballistix Sport LT DDR4 2x8GB, MSI GeForce GTX 1080 Armor OC, EVGA BQ 650W W10 Home

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Aug 2009

@Mr Steed: Har du en usb-sticka över så gör en bootbar version av Memtest. Läs på mer om memtest på memtest86.com!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2018

Ursäkta sen återkoppling, jag har inte kört datorn så tungt så var osäker på om problemet var löst eller inte.
Hittade inga fel på minnet, efter att ha kört DDu i felsäkert läge så funkade det till slut (Hjälpte inte första gången jag körde det i vanligt läge)
Nu har datorn inte startat om någon gång så jag tror problemet är löst. Tack för hjälpen!

Vet inte hur jag sätter Topic till löst?

ASUS TUF Z370-Plus Gaming, Intel Core i7-8700K, Ballistix Sport LT DDR4 2x8GB, MSI GeForce GTX 1080 Armor OC, EVGA BQ 650W W10 Home