"No signal detected", vanliga åtgärder ej hjälpt

Permalänk
Medlem

"No signal detected", vanliga åtgärder ej hjälpt

Hej!

Min dator har spökat i ett par månader nu. Den startar men verkar inte ge el till tagentbord eller signal till skärmarna. Det började komma upp efter jag skaffade en andra skärm. Man kunde få den att starta alla grejer om man spammade på tagentbordet ibland, kunde ta flera gånger hård omstartar, oklart vad som egentligen startade den. Om man har datorn på "sleep" så brukar den starta utan problem, när man startar om den helt krånglar den så här. Vilket är oundvikligt med uppdateringer mm.

"No signal detected" på skärmarna. Alla fläktar startar, inget ovanligt lyser på moderkortet och inga "beep"-ljud så har inte mycket att gå på.

Nu verkar den ha gett ut helt och vägrar starta även om man stänger av elen och håller ner startknappen 10-15 sek. Har köpt ett nytt nätagg eftersom det kunde vara elproblem med den nya skärmen men det funkade inte. Läste att dåligt nätagg kan förstöra moderkortet så är moderkortet nästa grej att pröva ersätta för att lösa problemet?

Har testat diverse olika metoder utan stor framgång. Ta ut moderkorts batteriet i 10min. Tagit ut allt och satt in igen. Har följt ett tiotal guides men tänkte ändå kolla om någon har något mer att testa innan jag börjar köpa nya saker en efter en...

ASUS Z170-A
Kommer inte ihåg exakt processor men intel i7/i5-någonting, i5-6600K kanske?
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz Vengeance LPX
ASUS Geforce GTX 970 4GB
(hade innan jag bytte till det under) Cooler Master B500 VER.2 500W
(detta har jag nu) Corsair RM650X 650W

Uppskattar all hjälp för blir galen på att vara utan dator

Mvh