Fel version av Windows enligt Nvidias drivrutiner

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018

Fel version av Windows enligt Nvidias drivrutiner

Hej! Har köpt ett nytt ASUS Geforce GTX 1060 OC 6GB. När jag försökte installera drivrutinerna till själva grafikkortet så stod det att jag har fel version av Windows. Enligt Windows så har jag den senaste uppdateringen. Någon som vet hur jag kan fixa det här. Har ringt till Inet men dem visste inte heller vad problemet var :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Vart kommer drivrutinen du försöker installera ifrån?
Har du laddat ner den från nvidia eller kom den med kortet?

Borde räcka med att ladda ner från https://www.geforce.co.uk/drivers och köra.

Edit: du kan behöva köra den som admin.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Mar 2009

Om du har Win10 Pro kan det vara satt på att skjuta upp de stora uppdateringarna, kolla det i Windows update. Du kan även testa Windows Update Assisant för att uppdatera.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018

@TiasE: Det fungerar inte :/ har testat innan. Lite konstigt med att jag ändå har rätt version av Windows. Är det värt att kontakta Nvidia om detta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018

@dunis90: Detta fungerar inte för mig har redan testat innan flera gånger. Men ibland så får jag blue screen vilket är väldigt weird enligt mig eftersom att allting är nytt i datorn

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Möjligt att du har ett 32-bitars Windows installerat? Och försöker installera drivrutiner för vanliga 64-bitars Windows? Varifrån har du fått ditt Windows?

EDIT: Kan ju tillägga att det är 64-bitars Windows man ska ha i en vanlig dator.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av MrGhostKiller:

@dunis90: Detta fungerar inte för mig har redan testat innan flera gånger. Men ibland så får jag blue screen vilket är väldigt weird enligt mig eftersom att allting är nytt i datorn

Då är frågan om du kör ett 32-bitars eller 64-bitars W10?
Med de senaste drivrutinerna har nVidia slutat med stöd för 32-bitars system.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Feb 2013

Detta hände mig förra året när jag hjälpte en kompis. Du kanske har samma problem.
Problemet var att komponenterna var så nya (7700k precis när den kom + 1070) att usbt med windows var så tidig version att den inte förstod vad det var för komponenter så den kunde inte uppdatera windows och inte heller installera drivrutiner.
Hämtade en färsk windows iso från microsoft hemsida istället och då gick allting smärtfritt.

Speldator: Intel core i5 3570k 4,4GHz@1,272V| Asus P8Z77-I DELUXE | Gigabyte GTX1060 6GB Windforce 2X | Fractal Design Node 304 | Cooler Master Hyper 212 EVO |Crucial MX300 525GB SSD | 2TB Seagate Barracuda 3,5 HDD | Corsair Vengeance LP 16GB (2x8) 1600MHz cl10 | Be Quiet! Straight power 600w 80+ Gold |Windows 8.1| Lapptop: Lenovo T420ip + 660Ti eGPU Kringutrustning: Qpad MK-85 Pro MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Audio Pro Addon T14

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Jul 2011

antar att du bytt kort, prova kör DDU ( Dislay Driver Uninstaller ) och tanka ner en ny drivrutin, kan hända att 1 version tidigare kan göra att den " fattar " hur den ska hantera kortet

ASUS STRIX 980 GTX | Asus P8Z68 Deluxe-Gen 3 | Intel Core i7 3770K | Crucial Ballistix DDR3 PC12800/1600MHz CL9 8GB ( 4 x 8GB | Noctua NH-D15 | samsung 850 Pro SSD 120gb | Fractal Define R5 | Seasonic Force 80+ Gold 750W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Jan 2011

@MrGhostKiller: För att vi ska kunna hjälpa dig ordentligt och inte bara gissa så måste du berätta vilket Windows du faktiskt har.

Mobo MSI Z97 Gaming 5 CPU Intel i7 4790k: 4,7 Ghz @ 1,29v RAM Corsair Vengange Pro 16GB @ 2400MHZ
GPU MSI GTX 1080 ti Gaming X Skärm Acer X34A

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Solna
Registrerad
Feb 2004

start > kör > winver

1803 är senaste

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nacka
Registrerad
Sep 2013

Bara för att testa, ta hem den andra drivrutinen 32/64 beroende på vad du gjorde sist.

Har faktiskt varit med om att nvidia drivers varit felmärkta... hämtade jag 32bitars så fick jag 64bit och tvärt om

4930k | R9 290 CF | Gskill Ares 2133MHz 16GB | Asrock x79 Extreme4-m | Corsair AX1200i | Parvum s2.0 Extended | EK Supremacy EVO | EK-FC Original CSQ Nickel | 360+240 | EK D5+EK-D5 X-RES 140
Bygglogg: Chandra | by lowngcawt
Galleri: Aether | Chandra

-=CITERA FÖR SVAR=-

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018

Hej alla! förlåt för inga svar har varit iväg i ett litet tag. Har testat det som ni har skickat och nu fungerar allt som det ska. Skulle vilja tacka alla som hjälpte mig med det här

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Mar 2009

Alltid tacksamt om du säger exakt vad det var som felade, ifall andra får samma problem.
Var det att du hade 32-bit istället för 64-bit?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av MrGhostKiller:

Hej alla! förlåt för inga svar har varit iväg i ett litet tag. Har testat det som ni har skickat och nu fungerar allt som det ska. Skulle vilja tacka alla som hjälpte mig med det här

Så vad var felet? Inte så att du hade 32-bitars Windows? I så fall ska du byta till 64-bitars Windows (inte minst på grund av att 32-bitars Windows endast kan använda 4GB RAM-minne).

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Dec 2010

Finns ingen som helst anledning till att köra 32-bit Windows idag om det var det som var problemet.

CPU: Core i7-7700k @ 4GHz Cooling: Noctua NH-D14 MB: Asus ROG STRIX Z270H Ram: Corsair 16GB DDR4 3000MHz GPU: KFA2 NVIDIA GeForce GTX 1080 EXOC SSD: Samsung 830 Pro 512Gb / Kingston SSD 128Gb / Corsair Force 3 120Gb HDD:Seagate Barracuda 500GB, Seagate Barracuda 2TB Audio: Creative Sound Blaster Z Case: Fractal Design Define R3 PSU: Fractal Design 1000W OS: Windows 10 x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018

@fantomsmurfen: Hade 64bit men det var nåt fel med själva windows som aldrig ville uppdateras. Fick återställa flera gånger innan det skulle börja fungera

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av MrGhostKiller:

@fantomsmurfen: Hade 64bit men det var nåt fel med själva windows som aldrig ville uppdateras. Fick återställa flera gånger innan det skulle börja fungera

Bra. Tack för svar! Kan hjälpa någon annan i framtiden som har samma problem.

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H