Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018

Internet problem... akut hjälp

Hej min internetanslutning fungerar inte till min dator. Det fungerar på alla andra plattformar vi har i huset. Jag kör lan kabel. Felmeddelandet jag får är: ett problem kan ha upstått med drivrutinen för kortet ethernet. Jag har updaterat alla drivrutiner och ominstallerat nätverkskortet. Dock så står det att varken min ipv4 eller ipv6 är anslutna... har provat att skriva in ip adress och dns server manuellt men inget resultat. Jag har kollat på videos som säger att jag ska ladda ner olika saker men det kan jag inte göra eftersom jag inte har något internet. Jag kan heller inte dela från t.ex. min mobil. Det är ett rött kryss över internet ikonen"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2010

du glömde skriva vad du har för NIC/Moderkort.

Har du t.ex. ett killerNic så måste du installera deras drivrutin. Kanske ladda ner på annan dator o flytta med UBS sticka

//LZ

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018
Skrivet av Tea42BBS:

du glömde skriva vad du har för NIC/Moderkort.

Har du t.ex. ett killerNic så måste du installera deras drivrutin. Kanske ladda ner på annan dator o flytta med UBS sticka

//LZ

Gigabyte

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018

Har nu även updaterat moderkort men det fungerar fortfarande inte

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Hände det något speciellt när det slutade fungera?

Vilket operativsystem? Om det är Windows 10, har du då startat om datorn med valet starta om?

Finns något i Windows 10 som heter nätverksåterställning. Leta upp den och kör den

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018
Skrivet av jocke92:

Hände det något speciellt när det slutade fungera?

Vilket operativsystem? Om det är Windows 10, har du då startat om datorn med valet starta om?

Finns något i Windows 10 som heter nätverksåterställning. Leta upp den och kör den

Nej jag gjorde ingenting... ja jag kör windows 10 och har gjort nätverksåterställning.
Jag tror det har att göra med ip adress...

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jämtland
Registrerad
Aug 2009
Skrivet av Raihle:

Gigabyte

Skickades från m.sweclockers.com

Gigabyte kör ofta med Killer NIC, vad har du för NIC?
Kika här tex, finns dock nyare drivare för AR8161 är jag rätt övertygad om .
https://www.techpowerup.com/forums/threads/guide-turn-your-ki...

Har du testat med en annan kabel, kan mycket väl vara den som har gått sönder. Du kan även testa en annan port i routern, kan vara porten som pajjat med.
Du har inte slut på ip adresser i dhcp scoopet i routern?
Skriver du rätt subnätmask när du skriver in IPn statiskt?
Kan du pinga 127.0.0.1?

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018
Skrivet av Purrfected:

Gigabyte kör ofta med Killer NIC, vad har du för NIC?
Kika här tex, finns dock nyare drivare för AR8161 är jag rätt övertygad om .
https://www.techpowerup.com/forums/threads/guide-turn-your-ki...

Har du testat med en annan kabel, kan mycket väl vara den som har gått sönder. Du kan även testa en annan port i routern, kan vara porten som pajjat med.
Du har inte slut på ip adresser i dhcp scoopet i routern?
Skriver du rätt subnätmask när du skriver in IPn statiskt?
Kan du pinga 127.0.0.1?

Jag kan ju inte ladda ner något så det i länken fungerar inte... jag kan använda samma kabel ocj samma port till andra enheter. Japp jag skriver in rätt men nej jag kan inte pinga 127

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018

FINNS DET NÅGON SOM KAN HJÄLPA MIG ELLER VET NÅGON SOM KAN JAG KAN BETALA...

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018

Jag gick in på gigabytes sida och är lite förrvirrad... den senaste updateringen på mitt moderkort var 2016...? Men det har ju fungerat fram tills nu. Om det nu är det som är problemet.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

@Raihle: Genom att pinga din loopback-adress (127.0.0.1) så frågar du ditt nätverkskort om det är vaket och fungerande.

I och med att det inte svarar så kan det vara så att det är defekt, att det saknar drivrutiner eller har korrupta drivrutiner. Ibland kan det hända att andra tjänster i datorn stör ut IP-trafiken på ditt kort.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Mar 2011

Formatera om eller återställ datorn till tidigare läge. Har haft liknande problem som dig men det löste sig med återställning i mitt fall.

i7-6700k
GTX Asus 1070

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018
Skrivet av Flexiblus:

Formatera om eller återställ datorn till tidigare läge. Har haft liknande problem som dig men det löste sig med återställning i mitt fall.

Måste bara fråga hur lång tid tar det. Jag började på en återställning men avbröt den efter 5 h då det inte hända något...

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018
Skrivet av SkisBit:

@Raihle: Genom att pinga din loopback-adress (127.0.0.1) så frågar du ditt nätverkskort om det är vaket och fungerande.

I och med att det inte svarar så kan det vara så att det är defekt, att det saknar drivrutiner eller har korrupta drivrutiner. Ibland kan det hända att andra tjänster i datorn stör ut IP-trafiken på ditt kort.

Okej... hur ska jag göra isf..?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ålesund
Registrerad
Jun 2002

Funderar etnerhet/lan kabeln på andra enheter? (Eller kör de alla via wifi?), lyser lamporna på ethernetporten på datorn när den är inkopplad? Lyser lamporna på routern? Har du loggat in på routern och sett om datorn syns där? Antar att du testat att starta om routern?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018
Skrivet av CTH:

Funderar etnerhet/lan kabeln på andra enheter? (Eller kör de alla via wifi?), lyser lamporna på ethernetporten på datorn när den är inkopplad? Lyser lamporna på routern? Har du loggat in på routern och sett om datorn syns där? Antar att du testat att starta om routern?

Japp, det är inget fel på kabel, modem, router eller wifi. Allting är kollat 3 gånger om. Tack ändån

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2015

Värt att testa att köpa ett externt nätverkskort eller wifi kort? Går ju att få via usb, se om det funkar bättre kanske?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värmland
Registrerad
Aug 2012

Du kan testa nollställa winsock, det kan hjälpa.

Starta en eleverad kommandoprompt, (kör som administratör)
skriv in kommandot:
netsh winsock reset
tryck Enter.

Starta sedan om datorn och testa igen

\\ Rhames

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018
Skrivet av matrimLOL:

Värt att testa att köpa ett externt nätverkskort eller wifi kort? Går ju att få via usb, se om det funkar bättre kanske?

Får nog göra det...

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Raihle:

Okej... hur ska jag göra isf..?

Skickades från m.sweclockers.com

Det vet man tyvärr bäst själv - det kan vara vad som helst, och gör man inte det är en ominstallation / återställning överhängande.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018
Skrivet av Rhames:

Du kan testa nollställa winsock, det kan hjälpa.

Starta en eleverad kommandoprompt, (kör som administratör)
skriv in kommandot:
netsh winsock reset
tryck Enter.

Starta sedan om datorn och testa igen

\\ Rhames

Gjorde det. Inget resultat...

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018
Skrivet av SkisBit:

Det vet man tyvärr bäst själv - det kan vara vad som helst, och gör man inte det är en ominstallation / återställning överhängande.

Hmmm..? Har återsrällt men fungerade inte...

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Jun 2005

testa ta bort nätverkskortet i enhetshanteraren, starta sen om datorn. Inte stäng av, viloläge eller annat - STARTA OM.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2018
Skrivet av boibo:

testa ta bort nätverkskortet i enhetshanteraren, starta sen om datorn. Inte stäng av, viloläge eller annat - STARTA OM.

Har gjort det me

Skickades från m.sweclockers.com