Vad är fel? Första datorbygget.. [LÖST]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2018

Vad är fel? Första datorbygget.. [LÖST]

Hej,
Har byggt en dator som startar. Fläktarna går och LED:en på startknappen fungerar. Moderkortets LED lampor lyser också (SB PWR och VGA_LED för jag har inte köpt ett grafikkort än). Men när jag kopplar in skärmen så får den ingen signal, och varken min dator eller mus börjar lysa. HDD LED:en lyser inte heller.

Vad kan vara fel? Borde kunna starta den för min processor har inbyggd grafik. Och jag borde få ström ur USB kontakterna oavsett.

Mina delar:
I5-8400
Rog Strix H-370 I
Ballistik tactical 8 GB DDR4 2666mHz
Fractal design integra 550w
Fractal design core 500
1TB WD 7200rpm

Edit: Problemet löst! Hade helt enkelt inte tryck ner RAM-minnet tillräckligt hårt på ena sidan. Tack för alla svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2016

Har du kopplat matningen till cpu?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2018
Skrivet av mmarks:

Har du kopplat matningen till cpu?

Skickades från m.sweclockers.com

Matningen? Är det 8 pins sladden?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Söder om fjällen
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av bandyarvid123:

Matningen? Är det 8 pins sladden?

Yes, 24p + 8p

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2018
Skrivet av Ziddie:

Yes, 24p + 8p

Okej, har kopplat båda.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Aug 2002

:)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Söder om fjällen
Registrerad
Sep 2012

Har du distanser under moderkortet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2018
Skrivet av Ziddie:

Har du distanser under moderkortet?

Ja, det var förinstallerat i chassit.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölnlycke
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av bandyarvid123:

Ja, det var förinstallerat i chassit.

Skickades från m.sweclockers.com

Sitter distanserna rätt?
Finns det nån distans som sitter under moderkortet och orsakar kortslutning?
Vad är det för storlek på moderkortet? ATX?

CPU: AMD FX-9590 | CPU COOLER: Noctua NH-D15 | MB: Gigabyte 990FXA-UD3 | GPU: Gigabyte GV-R928WF3OC-3GD (Radeon R9 280) | RAM: 32 GB HyperX Savage 2400MHz DDR3 | SSD 1 (OS): Samsung 840 EVO 120 GB | SSD 2 (Games): Samsung 850 EVO 250 GB | SSD 3 (Games): Samsung 840 EVO 120 GB | HDD (Lagring): Seagate Baracuda 4TB | Streaming card: Elgato Game Capture HD60 PRO (PCI-E) | Chassi: Cooler Master Storm Trooper | PSU: Coolermaster V1200 | Skärmar: 2x24" ACER - G246HLBbid 60hz + 1x24" ACER - GN246HLB 144hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Kanske ett ram minne som inte sitter intryckt ordentligt. Testa ett och ett och att byta plats på de.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2018

@Hasseman84: Det är ett ITX kort, distanserna sitter rätt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2018

@Spixel: Använder bara ett i nuläget, men ska testa
Edit: Det funka, hade inte tryckt ner det tillräckligt hårt på båda sidor. Tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2018

@M-atri-X: Tack för tipset, ska kika på detta!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2018

Tack alla som svara! Problemet var att jag inte tryckt i RAM-minnet så att det klickade på båda sidor!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2016
Skrivet av bandyarvid123:

Tack alla som svara! Problemet var att jag inte tryckt i RAM-minnet så att det klickade på båda sidor!

Bra att du uppdaterar tråden med att den är löst och vad som var orsak och lösning så att andra kan lära sig. Sånt uppmuntras starkt

Skickades från m.sweclockers.com