Permalänk
Medlem

Hur gör man bra Sushi?

Hej! har gjort sushi några gånger nu och smaken har blivit rätt bra men min fråga nu är hur får man Sjögräsarken att bli krispig som när man köper sushi ute? Har testat lite olika men det blir för det mesta segt. fortfarande otroligt gott men vill att det ska vara krispigt!

Permalänk
Medlem

Man spenderar ca minst 5 års tid som en lärling hos en Sushimästare.

Skämt åsido, det beror väl mycket på kvaliteten på norin samt hur fuktigt riset är skulle jag tro.

EDIT: bytte ut ca mot minst.

Permalänk
Medlem
Skrivet av loefet:

Man spenderar ca 5 års tid som en lärling hos en Sushimästare.

Skämt åsido, det beror väl mycket på kvaliteten på norin samt hur fuktigt riset är skulle jag tro.

5 ? Hos Hiro är det 10 som gäller

Permalänk
Medlem

@AkUs: Se där, vill man göra extremt bra sushi så är det 10 år som gäller då

Permalänk
Medlem

Om Nori ska vara krispigt så får en inte vänta för länge efter att det är utpackat och varit i kontakt med fuktiga saker som ris. Går att rosta det innan så blir det lite krispigare. Men väntas det för länge så blir det mjukt.

Permalänk
Medlem

Till er som gör egen Sushi, har ni provat att använda fryst lax, till exempel ICAs egna:
https://www.ica.se/handla/produkt/laxfile-fryst-4-p-560g-ica-...

Är den god på sushi eller till sushimi tro? Den är odlad i Norge så enligt livsmedelsverket är risken för mask obefintlig.
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/bakter...