Självuppdaterande bildspel

Permalänk
Medlem

Självuppdaterande bildspel

Hejsan!

Ska ha midsommarkalas i helgen och kom på en kul idé! Jag tänkte ha en tv aktiv som visar upp ett bildspel med bilder som man tar under kvällen, alltså som uppdaterar bildflödet konstant vartefter det fylls på med nya bilder som jag tar med telefonen. Det borde väl inte vara omöjligt?

Jag använder sällan molnlagring men finns ju diverse olika, iCloud, Onedrive, Google drive osv. För jag tänker att om jag ständigt laddar upp de bilder jag tar på tex Onedrive, borde det inte gå att köra ett bildspel därifrån sen som uppdateras?

Har någon tips på hur man skulle kunna lösa detta?

Tillgångar:
TV
iPhone 6
iPhone 4s
Stationär dator
Bärbar dator
Chromecast
osv..

Mvh

Permalänk
Medlem

Här har inte testat själv men Chromecasten har jag för mig man kunna konfigurera så den visar egna bilder från molntjänster som skärmsläckare.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Chromecasten lägger en mörk toning över bakgrundsbilderna och visar massa info i bilden så det är inte optimalt tyvärr.

Nu har jag testar både FastStone Image Viewer och FastStone Maxview som tydligen ska kunna spela upp bildspel från en molnlagringsmapp, i mitt fall Onedrive, och uppdatera automatiskt så att de nya bilderna dyker upp vartefter. Allting funkar förutom själva autofunktionen. Tar jag bort bilder från Onedrive-mappen så försvinner de även i FastStone, men när jag lägger till bilder igen så dyker dom inte upp i FastStone utan att jag klicker på refresh. Andra verkar ha fått det att funka, hmmm. Varför går det inte? Hittar ingen inställning för det heller.

Permalänk
Permalänk
Medlem

@Makkn: använd datorn med en ftp server, på telefonen kör du in appen foldersync och väljer att den ska synka varje gång ett foto tas, på datorn ställer du att slideshow ska använde ftp foldern som du synkar till

vi använder detta system när vi uppdaterar deltagarlistor på tävlingar, på olika skärmar (funkar kanon)

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.