Datorn hänger sig med en färg på skärmen när man spelar

Permalänk
Medlem

Datorn hänger sig med en färg på skärmen när man spelar

Har problem med min flickväns dator som krashar efter att man spelat i ett par minuter. När det händer så blir skärmen blank och visar bara en färg (olika varje gång).

Har tyvärr inte jättebra koll på vilka delar den har. Vet att den har ett par år på nacken.
Vet dock att datorn har ett GTX 780.

Vad jag har provat:

  • Installerade MSI Afterbruner och RivaTuner för att se temperaturen på grafikkortet när man spelar. Temperaruren ligger mellan 50-55C. Tog även och blåste ur datorn med tryckluft och rensade bort damm som fastnat i grafikkortet och CPU fläkten.

  • Gjorde en "clean install" av GPU drivers. Provade både den senaste (som den redan hade) och en äldre driver från ~februari. Ingen skillnad

  • Provade att ändra grafikinställningarna till de lägsta och då verkar saker rulla på bättre. Vet inte om det håller i sig dock. Men så fort jag ökar så krashar datorn igen.

Funderingar:
Håller grafikkortet på att dö? Jag har haft grafikkort som har dött förut och jag kan minnas att jag brukat få artefakter på skärmen och inte bara en hel skärm av en färg.
Kan det vara nätaggregatet? Tänkte om det inte orkar driva kortet längre?

Jag vet inte riktigt vad jag ska prova härnäst... Skulle uppskatta lite hjälp/input.
Tack

Visa signatur

CPU: Intel i7 4790K, Moderkort: Gigabyte Z97X Gaming 3, RAM: Corsair Vengeance Pro 1866 MHz, PSU: EVGA SuperNOVA G2 850w, GPU: Asus GeForce GTX 980 Strix DirectCU, SSD: Crucial MX100 256GB, Chassi: Fractal Design Define R5

Permalänk
Moderator
Brons i quiz

Grafikkort och nättagg kan vara boven, testa att köra med annat agg eller kort och se ifall det hjälper. Jag har haft problem med att nättagget hade inte orkat med men då får jag en svart skärm och ljudet fryser ett kort stund efteråt.

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär