Hemköps kundtjänst föreslår Hemkop123 som lösenord

Permalänk
Medlem

Hemköps kundtjänst föreslår Hemkop123 som lösenord

TLDR: Hemköps kundtjänst tyckte att "ett lösenord som Hemkop123 fungerar utmärkt" när man skapar ett konto på deras hemsida. Det roade mig. Deras riktiga policy är 6–20 tecken bestående av 0–9, A–Z eller a–z, varav minst en stor och en liten bokstav.

Idag försökte jag skaffa ett konto hos Hemköp, men hindrades när det lösenord jag försökte ange inte funkade. Jag använder en lösenordshanterare (KeePassXC), så att skapa nya lösenord är i det närmaste en befriande känsla. Klicka på en knapp, så får man ett väldigt långt och krångligt lösenord (som man slipper minnas). Ibland stöter man på en tjänst som är utvecklad av en dåre, och då behöver jag klicka på ett par knappar till (så att lösenordet följer deras policy). Men i vart fall brukar det gå relativt snabbt och smärtfritt.

När jag försökte skapa profilen så stod det att lösenord måste innehålla "minst 6 tecken, en stor och en liten bokstav. Tillåtna tecken 0-9, A-Z", vilket gjorde mig lite osäker på vad deras policy är. A–Z brukar ju betyda endast versaler inom det spannet, men jag gissade att de nog hade skrivit fel och så genererade jag ett lösenord med både gemener, versaler och siffror. Men det godkändes inte. Då jag provade på mobilen, så kunde jag inte se hemsidans regex och klura ut det på egen hand (spoiler: det är ^(?=.*[a-z])(?=.*[A-Z])([a-zA-Z0-9]{6,20})$), så jag mailade istället deras kundtjänst för att se om de visste. Mina förhoppningar om ett vettigt svar var låga, men ville ändå ge dem en chans.

Till min stora förvåning svarade de inom bara några minuter. Beklagligt att de ska behöva jobba på Herrens dag (men väldigt praktiskt ). Och till min lika stora förtjusning som förfäran så löd deras svar "Ett lösenord så som Hemkop123 fungerar utmärkt". Ville dela mest för att jag tyckte det var roligt, men lite för att Internet-skämma Hemköps kundtjänst som föreslår sådana typer av lösenord.

Jag håller med om att de tekniskt sett inte föreslog just Hemkop123 som lösenord, men rubriken blev roligare så här.

Fler screenshots: https://imgur.com/a/bIp3jyV

Bäddade in en skärmdump, istället för endast via länk.
Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers

Permalänk
Medlem

Ja för en mindre insatt kund är det inbjudande att välja just det lösenordet som kundtjänst föreslår. Bättre att svara tydligt och att de informerat om att det är upp till 20 tecken. Lite tråkigt att de har den begränsningen dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Du framkommer lite som en översittare, i all ärlighet.
Vem bryr sig, och vem förväntar sig någon på kundtjänst att vara insatt i detta?

Visa signatur

7700K @ 4,8Ghz | EVGA 1080 SC @ 2021Mhz | Z270F | 16GB @ 3000Mhz | Acer XB270HU

Permalänk
Medlem

De har väl en maxlängd på sina lösenord och missat skriva MAX antal tecken, mer modernt nu att regga med långa lösenord än bara något år sedan...
Garanterar att kundtjänst-arbetaren satt så här när ärendet kom in

Visa signatur

Cpu: R5-3600 | MSI MEG X570 UNIFY | Vega64 RedDevil | Corsair 3200 Mhz 16GB | Phanteks PH-TC14PE | Chassi: R4 Arctic White | Steelseries Apex Pro | Logitech G Pro X Superlight | Steelseries Arctis 7

Permalänk
Medlem

Hur kan man ens få för sig att slösa bort sin egen och andras tid genom att skriva dylikt mail?

Jag ser 2 alternativ:
1. Troll
2. Personalen på ens stödboende glömde ta ifrån telefonerna vid läggdags

Permalänk
Medlem

@Lindhe: Ditt genererade password är nog för långt, det skulle ju vara 6 till 16 tecken verkar det som, i minsta laget kan man tycka med max 16 tecken..

Tror hemköp i sitt svar menar att hemkop123 rent tekniskt är ok dvs i rätt format, inte att du bör använda ett så enkelt.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

Tror nog snarare att de syftar på att man ska ha 1 stort och litet plus någon siffra i lösenordet men helst ska man ju ha något speciell tecken också så som ! # ¤ % & ( @ i lösenordet också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ggustavsson:

@Lindh-E: Ditt genererade password är nog för långt, det skulle ju vara 6 till 16 tecken verkar det som, i minsta laget kan man tycka med max 16 tecken..

Tror hemköp i sitt svar menar att hemkop123 rent tekniskt är ok dvs i rätt format, inte att du bör använda ett så enkelt.

Får hoppas att det är rätt tolkning. Ganska korkat att skicka lösenord i klartext över mejl dessutom. Men för ts är det väl bara att basha huvudet mot tangentbordet lite grann?

Permalänk
Medlem

Du kunde självklart själv räkna ut att lösenordet är för långt, och att det är därför de inte accepterar det, men istället valde du att slösa din och deras tid för att de missat att uppge max antal tillåtna tecken. Varför? Tror du på allvar att Hemköps kundtjänst kommer kontakta någon som vet hur systemet är uppbyggt för att svara på en så dum fråga? De har inte tid för sådant trams.

Bra svar av kundtjänsten som föreslog en enkel lösning på ett problem som inte existerade, man ska inte särbehandla en kund bara för att den använder översittarattityd. Om problemet var att du inte kunde registrera dig löste de problemet. Men problemet i det här fallet verkar vara att du ville ha något att klaga på.

Visa signatur

Alla mina leksaker får inte plats här, så här jag listar istället mina favoritinlägg:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Utelåst hobbymoderator