Behöver råd angående USB-C adapter och hastigheter

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2016

Behöver råd angående USB-C adapter och hastigheter

Hej!

Jag behöver en extern hårddisk till Macbooken och har endast USB-C portar på datorn. Jag har två alternativ så vitt jag ser det:

1. Köpa följande USB 3.0 hårddisk och slänga på en adapter.
2. Köpa en USB-C Hårddisk som den här istället.

Frågan är ifall det finns några nackdelar med att köra med adapter i jämförelse med en hårddisk som redan från början kör USB-C? Då tänker jag på saker som överföringshastighet eller stabilitet.

Någon som har koll på detta?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Man måste kolla på datorns spec för att avgöra vad dess USB-C kontakt följer för standard, i praktiken nog alltid USB 3.0, men kan ha högre spec också.

För tillfället en sketen Acer gaming laptop

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Usb c är en kontakt och inget annat, för att få reda på ev hastighet får du kolla vad det är för nåt som överförs via den, hursomhelst är det nog så att även om kommunikationen går via usb 3 så är det hddn som är den begränsande faktorn och inte databussen.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2016

Även med de snabbaste snurrdiskarna av storformat så kommer du inte mycket över 200 MB/s vilket gör att om det stöder USB3.0 så är överföringskapaciteten större med marginal än vad någon snurrmedia kan matcha i hastighet.