Hur beter sig WiFi om jag byter hastighet

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Jan 2012

Hur beter sig WiFi om jag byter hastighet

Har en fråga angående WiFi. Sitter just nu med 100/100mbit/s fiber, och får ut mellan 85-100mbit/s beroende på vart i lägenheten jag står. Är sugen på att öka hastigheten till 500/500mbit/s, men hur blir det då på de ställena jag har sämre täckning på? Ligger det kvar på ~85mbit/s, heller blir det ~425mbit/s (samma procentuella loss).
Kanske är en jättedum fråga, men har grubblat på det ett tag och inte hittat något på internet! Ska lägga till att min router klarar WiFi på upp till 1000mbit/s.
MVH

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Söderslätt
Registrerad
Sep 2011

Det kommer inte att bli snabbare där du inte får 100 Mbit/s idag, det är inte procentuellt av förbindelsen mot omvärlden.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kattlådan
Registrerad
Jul 2009

@Gronqvist
Precis som föregående talare nämnt oavsett vad du har internet uppkopplings hastighet, så kommer din router inte kunna ge mer än 100 Mbit/s eftersom den inte klarar mer.
Vill du ha snabbare WiFi, måste du köpa en ny router som klarar mer.
Tänk även på att det även spelar in vad enheterna som anluts trådlöst har för WiFi hastighet, så oavsett om du så har en router som klarar 600 Mbit/s, så kommer du bara få 100 Mbit/s om de inte klarar mer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001

För att vara säker på detta kan du använda programmet iperf.
Du startar det på en dator med trådad anslutning (starta kommandoprompten, gå till mappen där du la programmet och skriv iperf -s) och kör det sedan på den dator som har trådlös anslutning (starta kommandoprompten, gå till mappen och skriv iperf -c IP till din trådade dator). Den hastighet du får mellan datorerna bör ungefär representera vad du kommer att få ut trådlöst till internet OM det inte är så att routern är för långsam för att klara att hantera en internetanslutning på 500/500 till fullo.

they said to go to hell so I packed my shit and went with it
little did they know that they put me in my element