Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2018

Skärm och Tangentbord

Jag har länge funderat på att uppgradera min PC. Först nu har jag velat tagit initiativ. Efter att ha kollat på budget, andra trådar och vad jag verkligen vill ha har jag kommit fram till att jag antagligen tänker ta denna PC: https://www.komplett.se/product/1011746/datorutrustning/pc-ko...
(Ni får gärna ge alternativ). Jag har aldrig byggt en dator förut, men har vänner som kan hjälpa där.

Då kommer jag till ett annat område som jag inte någon som helst kunskap inom. Skärm och tangentbog (jag har redan headset och mus).
Jag lägger 15k kr på datorn. Jag har ca 24k kr totalt, men vill gärna spara några tusenlappar.

Eftersom det är en GTX 1080 så betyder det att den klarar av väldigt bra skärmar, men jag är inte petig med kvalité när det kommer till antal pixlar, och eftersom skärmar är dyra så kan jag gärna ta en skärm som inte är den bästa men ändå är större än 1080p. Jag tänker att jag max vill spendera 4000 kr eller billigare, max 5000 kr om inget bättre alternativ finns. Jag vill ha 60fps, helst på ultra inställningar.

Om tangent bord vet jag ingeting om förutom det jag har läst på '"Vilket tangentbord ska jag köpa-frågor"-tråden'. Jag har inga direkta krav än att det ska Nordisk Layout, ISO med numpad och att den såklart ska vara händig och bekväm för gaming.

Har kollat på den här skärmen: https://cdon.se/hemelektronik/acer-27-led-xf270hua-freesync-g...

Det här är även första tråden jag skapar på den här sidan, om något är fel får ni upplysa mig.