Datorn gör konstig? omstart vid första start på dagen.

Permalänk
Medlem

Datorn gör konstig? omstart vid första start på dagen.

Tjena Sweclockers! Har inte lyckas finna nått om det som sker med min dator, När jag trycker igång datorn så lyser den upp och fläktar går igång sen stänger den av sig själv och startar om på en sekund sen startar den som normalt. Sker alltid vid första start på dagen. Datorn funkar ju som den ska men Hade inte det här förut. Det blir lite irreterande. Tänker om det är psun eller moderkortet som gör nått.

Tack för svar om ni vet om det finns nån enkel fix på detta. Kör ny dator med Z370-F moderkort och Corsair Rm 750x psu

Permalänk
Medlem

Har du kanske en NZXT Kraken AIO-kylare med CAM installerat månne? Det verkar nämligen vara ett känt problem att CAM tvingar datorn till slumpmässiga omstarter eller att skärmen bara blir svart.

För mig startar datorn alltid om ganska omedelbart jag drar igång CAM, d.v.s. det blir en "hård" omstart som om någon slog av strömmen.

Permalänk
Medlem

@noMad17: Tack för svar men jag kör på med Fractal Designs Celsius s36.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Så gjorde min förra dator när cpu var överklockad, fast startade om sig 2 - 4 ggr på rad.

Permalänk
Medlem

Vad jag har förstått så brukar det innebära att något hänt under POST, t.ex. rätt vanligt om man har överklockningsinställningar som av någon anledning inte fungerat korrekt första gången datorn startar.

Inget att oroa sig över, moderkortet är inte defekt, då många moderkort beter sig likadant (har själv ett äldre Gigabyte som gör likadant varje gång, men mest troligen pga. sin dual-bios-funktionalitet)

Permalänk
Medlem

@elBenko: @Lundan89: @Naga:
Tack för svar! Det var det med länken tror jag, Testa Default Bios och det funkar då. Händer bara när jag klickat av Nätagget/ Dragit ur sladden.