EU-omröstning - Ändra eller behålla sommar- och vintertid

Permalänk
Medlem

@KAD: bra poänger. Det bästa som hänt mig angående att vara pigg på vintern är att gå skift. Bor i Gällivare så dagarna är rejält korta här i december. Men var 4 vecka är inarbetad och jag är ledig sen går jag eftermiddag var 4 och börjar kl 14 (då det redan kan vara mörkt) på så sätt kan jag utnyttja allt solljus 2 av 4 veckor. Lämnade förslag på att vi borde jobba ständig eftermiddag på vintern men fick inte med mig någon på det.

Permalänk
Medlem

Den här bilden visar skillnaden mellan normaltid (dvs vintertid) och soltid (dvs att solen står som högst kl 12), dvs mitten av Sverige ligger helt rätt sett till soltid, västra Sverige ligger lite före och östra Sverige ligger något mer efter än västra ligger före.

Att Sverige skulle gå över till sommartid året om skulle innebära att vi förskjuter den korrekta tiden, sett då till solen. Frankrike och Spanien befinner sig i helt fel tidzon och borde inte införa sommartid året runt, dvs UTC+2, utan egentligen så borde båda länderna gå över till UTC+0.

Permalänk
Medlem

@Punnisher: Jean-Claude Juncker är en globalist-alkis och jag hänger honom i samma julgran som Göran Greider hängde upp ett foto av Marx, alltså bottenskrapet av mänskligheten och människor som medvetet gör skada för mänskligheten. Därav tror jag Junker väljer sommartid eller låter detta pendlade mellan klockslag återstår.