Permalänk
Medlem

Är moderkortet DOA?

Hej
Håller på att bygga ihop en stationär dator. Har äntligen fått tag på alla komponenter.
Moderkortet är ett ASUS Z370-G WIFI, hade monterat in allt i chassit och skulle göra ett första test, men bygget var stendött. Det enda som lyste var LED belysningen på moderkortets kylfläns, ASUS ROG eller vad det nu kallas.

Började plocka bort en sak i taget, men ingen framgång, tillslut har jag hamnat i stadiet som synes på bilden. Dvs ett helt tomt moderkort men med ström, tänkte mig att de 4 status LED lamporna på moderkortet borde lysa när man kopplat i ström, men de är fortfarande kolsvarta (aldrig lyst, med processor ram osv installerat). Har även testat nätaggregatet i en annan dator, där fungerade det hur bra som helst.

Min misstanke är alltså att moderkortet på något sätt har problem, eftersom det inte startar alls. På bilden har jag som sagt "torrstartat" det enbart med ström, för att försöka se om statuslamporna fungerar, men det gör de alltså inte. Jag har förstått att BOOT_LED iaf ska lysa gult, sen borde de andra varna rött eftersom komponenerna saknas. Men som sagt detta sker inte.

Bifogar en bild.

Någon som har något husmorstrick i detta läge? Har konktat ASUS mailsupport, men antar att det kommer ta sin lilla tid. Vad skulle ni gjort, köpt ett nytt moderkort och låtit reklamationen ta sin tid för att sedan sälja ett av korten? Någon med erfarenheter av liknande läge?

Tack på förhand

https://imgur.com/a/18EoX8N

Permalänk

@magnusv:

Köpte du inte moderkortet nytt? Returnera det återförsäljaren som DOA direkt, vänta inte.
Borde gå rätt fort för dem att skicka dig ett nytt, har själv varit i liknande sits och fick ett nytt moderkort någon vecka senare.

PS: Köpte du allt på samma ställe hade jag även, förutsatt att det är en respektabel återförsäljare som är resonabel och inte ger dig en straffavgift för att du returnerar en fungerande komponent, även returnerat CPU:n.

Lycka till!

Visa signatur

Phantek p500a || i7-6700k OC + nh-D15s chromax || Gigabyte 980Ti G1 || DDR4 3000mhz || Big disk