Tappar internetanslutning var 20:e minut

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2018

Tappar internetanslutning var 20:e minut

Tjjena allesammans!

Jag köpte en ny fräsig dator men det har uppstått ett problem. Ca var 20;e min tappar jag anslutning i ca 5-10 sek och det är ju inte positivt. Så vitt som jag vet har jag Killer E2400 Gigabit Ethernet Controller till mitt Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8265 /(Ej så high på dessa bitar).

Så som jag har allt kopplat här hemma - Kör ComHem pga kollektivt avtal på iTuxs stadsnät. I min CPE har jag två st LAN utgångar som inte är taggade. I LAN 1 sitter min router kopplad en Netgear N600 Wireless och i LAN 2 från min CPE går en kabel till en annan router Technicolor TG799vnv2 som morsan sitter och kör Tv via samt Wi-Fi.

Jag har aldrig haft problem med MAC-lås på att vi får två publika IP-adresser så det är inte felet i detta fall heller.

Till min Netgear N600 Wireless har jag kopplat (med cat6-kablar) ett PS4, min gamla dator och min nya dator. Aldrig upplevt problemet på min gamla dator så självklart är misstankarna om fel i min nya dator.

Jag har swappat mellan två cat6-kablar, hjälper ej. Tagit bort alla drivrutiner och inställnigar för nätverkskortet via enhetshanteraren, fungerar ej. Sista lösning som jag kan tänka på är att formatera om datorn och därefter eventuellt skicka in till samma affär som jag köpte den för hjälp.

Vad säger ni? Någon som har fler tips?
Tack på förhand!

// akaCrayeZ

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007

@akaCrayeZ: Har aldrig hört att ett nv kort från Intel har killer kontroller.
Men här är iaf nedladdningar av rätt drivare https://downloadcenter.intel.com/product/94150/Intel-Dual-Ban...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2018

@MacAllan: Tjjena!

Jag har inte bra koll alls men är inne i enhetshanteraren o snurrar och därifrån hittade jag den infon hehe. Ska testa ladda ner de programmet som du länka o se om det löser det, tack!