Laptopen visar att jag är ansluten till wifi, men jag kan inte öppna några websidor

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011

Laptopen visar att jag är ansluten till wifi, men jag kan inte öppna några websidor

har testat allt känns det som, inaktivera/aktivera nätverkskortet, tömt cache, kört ipconfig release och dns flush, ip4/6 är inställda på automatiskt hämtning etc. blir galen på skiten och är på väg att kasta datorn genom fönstret. minns nån sida där man skulle manuellt skriva in en ip adress som var 8.8.8.8.8.8 eller nåt liknande, men hittar den inte nu förstås.- all hjälp uppskattas!

alla andra datorer fungerar som de ska på wifiet, men inte denna jäveln.

Asus Gog Gl702 VM 16 gb ram, 500 gb 960 pro evo ssd, 1060 g gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2009

Fungerar det om du ansluter via kabel? (om den har det tillgängligt)

Skrivet av timpaatkins:

minns nån sida där man skulle manuellt skriva in en ip adress som var 8.8.8.8.8.8 eller nåt liknande, men hittar den inte nu förstås

google dns:
8.8.8.8
8.8.4.4

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där min VPN visar att jag är såklart
Registrerad
Jan 2005

Till att börja med, är accesspunkten rätt konfigurerad?
Fungerar andra enheter på samma WiFi?
Vad exakt är ditt felmedelande i webbläsaren?
Hur ser din nätverksuppbyggnad ut?

Inte alls säkert att problemet är DNS-relaterat så vi behöver inte börja med att ändra namnservrar.
Även om det var DNS-relaterat så skulle det vara väldigt VÄLDIGT osannolikt att båda namnservrarna din ISP skickar med din lease skulle vara offline.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Undie:

Till att börja med, är accesspunkten rätt konfigurerad?
Fungerar andra enheter på samma WiFi?
Vad exakt är ditt felmedelande i webbläsaren?
Hur ser din nätverksuppbyggnad ut?

Inte alls säkert att problemet är DNS-relaterat så vi behöver inte börja med att ändra namnservrar.
Även om det var DNS-relaterat så skulle det vara väldigt VÄLDIGT osannolikt att båda namnservrarna din ISP skickar med din lease skulle vara offline.

Ja, 2 andra datorer samt 4 telefoner fungerar utan problem med wifiet. Den som inte fungerar bara laddar och laddar och laddar tills nåt av dessa kommer upp,

Det som kommer upp är "a network change was detected" eller "this site can't be reached, imdb took too long to respond" err conn timed out check proxy and firewall

Det finns ingen möjlighet till kabel.

Skickades från m.sweclockers.com

Asus Gog Gl702 VM 16 gb ram, 500 gb 960 pro evo ssd, 1060 g gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Piteå
Registrerad
Dec 2008

Vad är det för dator? Tillverkare, modell osv.

Motherboard: Asus Prime-B350-Plus | Processor: AMD Ryzen 1800X | Graphic: EVGA GTX1080 | Memory: 32 GB Corsair Vengenace DDR4 | PSU: Corsair 1200W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Lacusmons:

Vad är det för dator? Tillverkare, modell osv.

En HP med AMD a9, 15 bw039no

Skickades från m.sweclockers.com

Asus Gog Gl702 VM 16 gb ram, 500 gb 960 pro evo ssd, 1060 g gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där min VPN visar att jag är såklart
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av timpaatkins:

Ja, 2 andra datorer samt 4 telefoner fungerar utan problem med wifiet. Den som inte fungerar bara laddar och laddar och laddar tills nåt av dessa kommer upp,

Det som kommer upp är "a network change was detected" eller "this site can't be reached, imdb took too long to respond" err conn timed out check proxy and firewall

Det finns ingen möjlighet till kabel.

Skickades från m.sweclockers.com

Ok bra.
För skojs skull, kan du screenshotta vad dina routing tables säger om du kör 'netstat -r'
Prova manuellt slå ifrån den TRÅDADE anslutningen och se om det hjälper.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Undie:

Ok bra.
För skojs skull, kan du screenshotta vad dina routing tables säger om du kör 'netstat -r'
Prova manuellt slå ifrån den TRÅDADE anslutningen och se om det hjälper.

datorn kan koppla upp till min telefons hotspot utan problem, det är bara med hemma wifi den inte funkar.

Asus Gog Gl702 VM 16 gb ram, 500 gb 960 pro evo ssd, 1060 g gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där min VPN visar att jag är såklart
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av timpaatkins:

http://i1371.photobucket.com/albums/ag287/tim343/screen_zpsivazjrs7.jpg

datorn kan koppla upp till min telefons hotspot utan problem, det är bara med hemma wifi den inte funkar.

Du har ingen persistent route så din anslutning vet helt enkelt inte hur den ska hitta ut på nätet.
Får du bekräftelse på att anslutningen mot accesspunkten är upprättad, står det någon närmare information kring anslutningen?
Det verkar inte som att du får en ipaddress från dhcp-servern heller.

Hur är det med drivrutiner för det trådlösa nätverkskortet?
Är din router även din accesspunkt? Är dhcp-rangen tillräckligt stor för att alla enheter ska få ett eget ip?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Undie:

Du har ingen persistent route så din anslutning vet helt enkelt inte hur den ska hitta ut på nätet.
Får du bekräftelse på att anslutningen mot accesspunkten är upprättad, står det någon närmare information kring anslutningen?
Det verkar inte som att du får en ipaddress från dhcp-servern heller.

Hur är det med drivrutiner för det trådlösa nätverkskortet?
Är din router även din accesspunkt? Är dhcp-rangen tillräckligt stor för att alla enheter ska få ett eget ip?

K
Drivrutiner till nätverkskortet avinstallerade och ominstallerade, routern har en annan accesspuntk, och ja, det är en netgear r6250 och access punkten är en Cisco c887

Skickades från m.sweclockers.com

Asus Gog Gl702 VM 16 gb ram, 500 gb 960 pro evo ssd, 1060 g gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där min VPN visar att jag är såklart
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av timpaatkins:

K
Drivrutiner till nätverkskortet avinstallerade och ominstallerade, routern har en annan accesspuntk, och ja, det är en netgear r6250 och access punkten är en Cisco c887

Skickades från m.sweclockers.com

Men du får bekräftelse att anslutningen är upprättad?
Du ser även detta i accesspunkten?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Undie:

Men du får bekräftelse att anslutningen är upprättad?
Du ser även detta i accesspunkten?

Yes, den säger att jag är uppkopplad, och kör jag felsökaren så säger den att den inte hittar några fel. Full styrka

Skickades från m.sweclockers.com

Asus Gog Gl702 VM 16 gb ram, 500 gb 960 pro evo ssd, 1060 g gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Kollat proxy-inställningen i webläsaren?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där min VPN visar att jag är såklart
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av timpaatkins:

Yes, den säger att jag är uppkopplad, och kör jag felsökaren så säger den att den inte hittar några fel. Full styrka

Skickades från m.sweclockers.com

Får du en ip tilldelad av dhcp-servern (routern)? För jag tycker det ser konstigt ut i dina routing tables nämligen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Undie:

Får du en ip tilldelad av dhcp-servern (routern)? För jag tycker det ser konstigt ut i dina routing tables nämligen.

Ingen aning, hur kollar jag det?

Skickades från m.sweclockers.com

Asus Gog Gl702 VM 16 gb ram, 500 gb 960 pro evo ssd, 1060 g gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Där min VPN visar att jag är såklart
Registrerad
Jan 2005
Skrivet av timpaatkins:

Ingen aning, hur kollar jag det?

Skickades från m.sweclockers.com

I routern kan du se vilka aktiva leases som dhcp-servern har.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Undie:

I routern kan du se vilka aktiva leases som dhcp-servern har.

I routern? Som sagt, ingen aning om hur jag kollar i routern.

Skickades från m.sweclockers.com

Asus Gog Gl702 VM 16 gb ram, 500 gb 960 pro evo ssd, 1060 g gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sweden
Registrerad
Nov 2006

Kan du pinga www.google.com ?
Kanske göra en pathping för att se var den stoppar?

ge oss även en copy-paste av ipconfig /all

SPELBURK: DEFiNE R3 | i7 7700k + NH-U12P | MSi Z2770 PR0 | GiGABYTE 1080 Ti OC | CORSAiR HX 650W | CORSAiR 3200MHZ 16GB | SSD: iNTEL 120GB / CORSAiR LE 960GB | ACER PREDATOR X34A ULTRA-WiDE | LOGiTECH PRO GAMING+FUNC SURFACE 1030L | DEViCES: MACBOOK PRO 13" RETiNA MiD-2014 | SAMSUNG S8 | iPAD MiNi 2.... toaunderhållning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011

Nu funkar det igen, av nån outgrundlig anledning! Men ni ska alla ha stort tack för hjälpen och för att ni tog er tid!

Skickades från m.sweclockers.com

Asus Gog Gl702 VM 16 gb ram, 500 gb 960 pro evo ssd, 1060 g gb