Överklocka laptop CPU (i7-8550U) för GeForce Now

Permalänk

Överklocka laptop CPU (i7-8550U) för GeForce Now

Fick för några dagar sedan tillgång till betan av Nvidia GeForce Now, vilket jag självklart vill sätta på test med min laptop. Men varpå problemet uppstår att datorn inte är tillräckligt bra för att använda programmet då processorn måste vara på minst 2.0 GHz och min laptops CPU står på 1.8GHz.

Min fråga är om det ens finns en möjlighet att överclocka processorn ynka 0.2GHz, samt om det ens rekommenderas med tanke på att det är en "Vivobook".

Datorn i fråga är:
"ASUS VivoBook S15 S510UN":

NVIDIA GeForce MX150 (2 GB)
Intel Core i7-8550U @1.8GHz (Max. turbo 4GHz)
8 GB RAM 2133 MHz

Se länken för fulla specs.
https://www.dustin.se/product/5011079601/vivobook-s15-s510un

Permalänk
Medlem

@Thecoolagent: Din CPU har en max turbo-frekvens på 4.0 GHz vilket innebär att den kommer att automatiskt klocka upp (åtminstone en eller två kärnor) till 4.0 GHz under load eller när det behövs. Nvidia GeForce Now bör således fungera bra för dig - har du testat att installera det?

Permalänk
Medlem

1.8GHz är basklockan. När temperatur och strömbudget tillåter så kommer den ligga i högre frekvenser. Utan att veta specifik den modellen så är över 2.8GHz i full load väldigt vanligt även på sämre kylda maskiner i U serien och prestanda runt 600 i Cinebench R15 håller med för just S15-510UN.
Om det är på pappret som de säger att du ska ha 2GHz så hade jag inte litat på det för vad det är egentligen beror helt på generation, antal kärnor och arkitektur hur snabbt 2GHz är. Pentium som är närmare 10 år gamla kör 2GHz men har inte en suck jämfört med en low power Atom från 2018 på 1.2GHz.

Testa och se om det rullar bra är mitt tips.

Permalänk

Efter vidare grävning runt internet fann jag att problemet faktiskt låg på grafikkortet och att GeForce now inte stödjer någon form av MX grafikkort, vilket inkluderar mitt MX150. Ren otur, får hoppas på att det fungerar med det integrerade grafikkortet istället...

Tack ändå för hjälpen, lärde mig något nytt om processorer och klockning idag.

Permalänk
Medlem

Tjo,

4ghz turbo är på 1 core, Använd throttle stop så kan du få upp alla core till 4ghz och även undervolta lite så kommer den bli lite kallare och lite snabbare, det borde räcka för dem flesta!