Vilket X399-moderkort för virtualisering?

Permalänk
Medlem

Vilket X399-moderkort för virtualisering?

Är det någon som har erfarenhet av virtualisering med Threadripper och kan rekommendera ett bra moderkort? Fokus är inte gaming, även om det är ett krav att det klarar gpu-passthrough bra för ett gaming-VM, utan mer fokus på SATA-lagring, stabilitet och "serverlaster" i stil med spelservrar, kommunikationsservrar och distribution av lagrade filer. Finns det kort som är mer eller mindre lättjobbade och vilka är i så fall bra?

Permalänk
Medlem

@Gruarn: rekommenderar starkt asus prime kortet (det billigaste också). De andra korten verkar bara ha massa krimskrams man helst slipper.

det ända som var dåligt på moderkortet är det inbyggda ljudkortet, vid högre volymer kan man höra ett surr, inget som är ett problem för dig om du skall ha den som server men det tåls att säga.

Permalänk
Medlem

@Gruarn: Titta på Level1Tech med Wendell, där går han igenom olika moderkort och dess stöd för linux och virtualisering, även med IOMMU grupper och uefi stöd.
Fitality kortet verkade vara bra, speciellt om 10Gb nic är att föredra, annars verkar MSI moderkorten vara riktigt bra.
Själv använder han Gigabyte designator (miss inte anledningen) för att även kunna köra Thunderbolt 3 på

Han har massor av video-recensioner på utube om moderkorten och virtualisering.

https://www.youtube.com/user/teksyndicate/videos
https://www.youtube.com/channel/UCOWcZ6Wicl-1N34H0zZe38w/vide...

edit: för att finna testerna
https://www.youtube.com/user/teksyndicate/search?query=x399

Skriv gärna vilket du väljer och vad du sedan har tänkt att göra! Själv håller jag på med att testa med vSphere med tanken att köra 5 cad klienter på ett 2950X