Forumdelen sponsras av

Problem med 42" Philips TV - byta kondensatorer?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012

Problem med 42" Philips TV - byta kondensatorer?

Tjena SweClockers!

Jag har haft en Philips-TV sen ungefär fyra år tillbaks som har strulat till och från. Det är en Philips 42PFL6008S. Strulet började för något år sedan så TVn helt plötsligt inte ville starta. Lampan framme på TVn blinkade två gånger i samma mönster hela tiden. Det jag fick göra då var att dra ut strömmen, vänta några timmar, sätta i strömkabeln igen och ibland så ville den funka igen. Detta hände mer och mer, och till slut så fick den få vara utan ström i flera dygn innan jag kunde få det att funka igen. Jag vill inte slänga TVn då den är riktigt vass när den väl funkar. Älskar både bilden och ljudet från den. Garanti och dylikt har givetvis redan gått ut, så den vägen går inte.

Har kontaktat både SIBA (numera NetOnNet) och Philips för att få hjälp, och det enda de föreslår är att jag ska uppdatera mjukvaran i TVn. Det har jag gjort dels via TVn men också tvingat TVn att uppgradera mjukvara via USB-sticka. Har googlat mig fram och det verkar vara många som haft samma eller liknande problem med sin Philips-TV. Jag kan ingenting om TV-apparater eller hur man ska meka med dem, men har en kompis som möjligtvis kan titta på det. Länkar här nedan bilder på TVn samt en GIF på hur lampan blinkar.

GIF: https://gph.is/2nURzs3
Bilder: https://i.imgur.com/CdVTeKK.png
https://i.imgur.com/yP3PvNe.png

Vissa verkar säga att det är något med nätaggregatet i TVn. Hittade en youtubefilm ( https://www.youtube.com/watch?v=vtF84iL52X4 ) där en snubbe har samma problem som mig och han löser det genom att byta kondensatorer.

För någon som inte förstår sig på detta så har jag ett par funderingar.

1. Vad är worst case scenario? Jag bryr mig inte så mycket om själva TVn går åt helsike, TVn är ju i praktik redan körd. Men kan det hända något med elektroniken som gör att jag tar sönder ett eluttag eller att hela huset blåser upp i luften?
2. Har någon haft liknande problem - och i så fall - hur har ni löst det?

Att skicka in datorn på reparation är dyrt, såpass att det förmodligen är värt att köpa ny TV. Jag har det rätt knapert just nu så vill gärna se om det går att lösa ändå, men är lite nojig för att något farligt ska hända om jag ber någon annan byta kondensatorer.

TL;DR: Min TV är sönder - pls hapl.

Mvh Thomas

OS: Windows 10 64-bit | GPU: ZOTAC GeForce GTX 980 Ti 6GB AMP! | CPU: Intel i5 4690k | CPU-kylare: Noctua NH-U9B SE2 | PSU: Corsair RM 850W | Moderkort: Gigabyte Z97X Gaming 3 | RAM: Corsair Vengeance 4x2 GB @1866MHz | Chassi: Fractal Design Define 4 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Maj 2018

Dra ur TVn ur väggen och testa att öppna upp den. Låt den gärna stå ett litet tag så de stora ingångskondningarna laddas ur. Ta en kik vid nätaggregat (i närheten av där strömsladden kommer in) om du ser nåt bränt eller nån elektrolytkondning som har öppnat sig (som äggen i Alien)

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2008

Lustigt.
Har också fått problem sista månaden med en Philips-TV. Trodde först det var värmen under längre tid i kombination med damm och fukt som var orsaken typ nanoöverslag på något kretskort.
Felet är att bilden ljusmässigt fladdrar. Förr när det hänt någon enstaka gång räckte det med att dra ur sladden och vänta en stund och sätta på igen så vart det ok. Men nu händer det var och varannan gång. Ibland räcker det med att stänga av och sätta på igen.

Tror det är kondensatorfel. Har också upplevt de konstigheter några enstaka gånger som du beskriver.
Ska resa bort på ett halvår om ett par månader så det blir en ny (ej Philips) TV när jag kommer tillbaka för det är nog billigare än att laga den.