Permalänk
Medlem

StoreMI

Är det någon som testat StoreMI?
Funkar det bra?
Sliter det mycket på ssd om man seedar torrents från en storeMI enhet?

Tänkt setup:
4GB ram till StoreMI
ssd: https://www.dustinhome.se/product/5011078857/970-evo
hdd: https://www.dustin.se/product/5011041686/ultrastar-he12-huh72...

Permalänk
Medlem

Hej

Kollat in StoreMI lite....(funderar på att prova själv men använder PrimoCache nu!)

Ser att du tänkt dig 4GB.....max är 2GB!
Vet inte om Seeda torrents kommer slita mycket men StoreMI är ju "tier" mjukvara, så om inte det du seedar har massa fil-handtag hela tiden så borde det mesta av matrialet ligga kvar på din HDD. (du har dock ingen kontroll på vad som flyttas HDD -> SSD)

Om du fixar följande så kan du undvika slitage men tappar lite iden med StoreMI: SSD + HDD(part A) och HDD(part B). OS + program på den fused drive som StoreMI skapar och sedan DATA till seedningen på B-delen.

StoreMI kan endast använda RAM som read-cache, detta är också en begränsning som suger en del. Och endast 1x SSD och 1x HDD, inge RAID etc.

Jag har fastnat för PrimoCache trots att detta program är ett rent block cache program. typ: ofta använda block från HDD -> SDD. Inga filer i sin helhet flyttas så allt ligger kvar på HDDn. Mao kan man ta bort SSDn utan att få ett korrupt filsystem. Stöder både read/write cache och kan använda valfri mängd RAM som både read/write cache. Min typiska hitrate på mitt system (700MB RAM, 65GB SSD och 500GB HDD): 85,5% read och 77,0% write.
PrimoCache är gratis att testa men kostar lite sedan....

Permalänk
Medlem

Jag såg en recension på StoreMI och PrimoCache verkade fungera bättre. Kolla på den här videon utav Linus https://youtu.be/rWXBo0bb_dU

Permalänk
Medlem

http://www.enmotus.com/amd står att man kan använda 4gb om man köper plus licens.
ska kolla lite på PrimoCache. problemet jag har nu är 100% diskload när jag seedar om jag inte får bra peers så min maskin slipper ta hand om många förfrågningar

Permalänk
Medlem

Jag skulle tro att det är bättre att lägga pengarna på PrimoCache istället.

Visa signatur

MOBO: MSI X570 Tomahawk CPU: AMD Ryzen 5800X RAM: G.SKill Trident Z Neo 32GB
GPU:
Radeon 6900XT SSD: Samsung 860 EVO 1TB, 970 EVO 250GB, Kingston Uv500 120GB
PSU: Corsair RM850X V2 Chassi: NZXT H700i Skärm: Samsung Odyssey G8 OLED
Telefon: Samsung Galaxy S23 Ultra

Permalänk
Medlem
Skrivet av w4nt3n:

http://www.enmotus.com/amd står att man kan använda 4gb om man köper plus licens.
ska kolla lite på PrimoCache. problemet jag har nu är 100% diskload när jag seedar om jag inte får bra peers så min maskin slipper ta hand om många förfrågningar

HDDs klarar inte av de accessmängder sånt behöver. Iaf inte utan enorma RAIDs, och även då slår en ensam enkel budget SSD ofta dem.

StoreMIs fördel är om du har mycket data som lagras, och lite data som används. Har du en hel disk där all data läses och används hela tiden, kommer StoreMI troligen sänka prestandan istället, då diskarna kommer spendera en massa tid med att flytta data som är aktiv mellan SSDn och HDDn.

Mitt tips, om du inte redan gjort det, är att optimera HDDn istället.

Först. Halvera partitionen. Yep... minska det du använder på disken med 50%, rakt av. Är den stor nog... ta bort 65-70%.
Vad detta gör är att den data som ska läsas/hämtas, ligger på snabbaste biten av HDD, och dessutom närmare spår 0, så HDDns sökarm får mindre avstånd att färdas, och då får lägre söktider.

Nästa steg... formatera om till 64kB kluster, dvs största klusterna du kan. För en HDDs svaghet är när du ska läsa 4kB här och där, och det tar nästan lika lång tid för den att läsa 16x denna mängd data, får du också mer data läst över tid. Och en HDD är snabb i sekventiell läsning/skrivning, så du vill ha större block med data, för att komma närmare den nivån.

Sista är, om du kan skaffa en RAM cache... inte SSD. Flesta torrent-program borde kunna göra detta själv genom att du ställer in dens cache inställningar bättre. Detta sliter inte på en disk, och den gör att du får större "blocks" med data att läsa och skriva istället för småkluster.

Inget av detta kostar pengar.
Inget av detta sliter mer på disken, om något kan det slita mindre på HDDn.
Enda det kräver är lite tid och jobb, en gång, att ställa in allt.