hjälp Svart skärm efter 3- 4 timmars spelande nästan helt ny dator

Permalänk

hjälp Svart skärm efter 3- 4 timmars spelande nästan helt ny dator

Hej

det är så här jag har nyligen byggt mig en helt ny dator vid skrivande stund är datorn bara 9 dagar gammal

det problem jag har är att när jag spelar typ GTA 5, BF4 och andra krävande spela så får jag svart skärm som vara i 1 till 3 sekunder det kan ta allt mellan 20 min till 3 timmar innan det händer någon som vet vad felet kan va ???

vad för dator jag byggt
Oprativsystem : Windows 10 PRO N
Amd Radeon: Verision 18.5.1 & Amd FreeSync På
Chassi : Corsair Carbide 270R
Prossesor : AMD Ryzen 7 - 2700X
Prossesor kylning : Corsair Hydro H100X
Moderkort : ASUS PRIME X470-PRO
Grafikkort : ASUS ROG STRIX-RX580-T8G-GAMING
Minne : Ballistix Tactical 16GB Kit 3000MHz
Nätaggregat : ett 650W som jag hade i föra datorn 6 år gammalt då dom flesta va slutsålda i Malmö
Hårdisk 1 : Samsung 970 EVO NVMe M.2 SSD 500GB
hårdisk 2 : Seagate Barracuda 2TB
Fläktar : 2x120mm som tar in via kyllaren och 2x120mm som tar ut luft dom är kopplade på moderkortet

har även köpt ny datorskärm en 144 hz 1ms MSI Optix G27C2

Jag hoppas någon av er kan hjälpa mig att lösa mitt problem

Tack i förhand

MVH
Nicklas Nilsson

la till lite info jag glömt
Permalänk
Medlem
Skrivet av wille1987:

Hej

det är så här jag har nyligen byggt mig en helt ny dator vid skrivande stund är datorn bara 9 dagar gammal

det problem jag har är att när jag spelar typ GTA 5, BF4 och andra krävande spela så får jag svart skärm som vara i 1 till 3 sekunder det kan ta allt mellan 20 min till 3 timmar innan det händer någon som vet vad felet kan va ???

vad för dator jag byggt
Oprativsystem : Windows 10 PRO N
Amd Radeon: Verision 18.5.1 & Amd FreeSync På
Chassi : Corsair Carbide 270R
Prossesor : AMD Ryzen 7 - 2700X
Prossesor kylning : Corsair Hydro H100X
Moderkort : ASUS PRIME X470-PRO
Grafikkort : ASUS ROG STRIX-RX580-T8G-GAMING
Minne : Ballistix Tactical 16GB Kit 3000MHz
Nätaggregat : ett 650W som jag hade i föra datorn 6 år gammalt då dom flesta va slutsålda i Malmö
Hårdisk 1 : Samsung 970 EVO NVMe M.2 SSD 500GB
hårdisk 2 : Seagate Barracuda 2TB

har även köpt ny datorskärm en 144 hz 1ms MSI Optix G27C2

Jag hoppas någon av er kan hjälpa mig att lösa mitt problem

Tack i förhand

MVH
Nicklas Nilsson

Att köpa Asus straffar sig.

Skämt åsido, du kan börja med att mäta dina temperaturer när du spelar.

Ladda ner HW-monitor och ha det igång, medans du lirar det du brukar köra/körde senast, så kan vi börja där i alla fall.

Skulle dina temperaturer vara bra så är det just din PSU som vi skall titta på härnäst.

/Lifooz

Permalänk
Medlem

@wille1987: Vi behöver hela namnet på nätagget också för att någon bättre ska kunna avgöra hur bra/dålig den är.

Permalänk
Medlem

650W som är 6 är gammalt skulle vara min gissning dock.

Hade liknande problem med mitt Seagate 650W(6 är gammalt) som jag böt ut och blev av med problemen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av Lifooz:

Att köpa Asus straffar sig.

Skämt åsido, du kan börja med att mäta dina temperaturer när du spelar.

Ladda ner HW-monitor och ha det igång, medans du lirar det du brukar köra/körde senast, så kan vi börja där i alla fall.

Skulle dina temperaturer vara bra så är det just din PSU som vi skall titta på härnäst.

/Lifooz

får ta och kolla på det ska ladda hem och kolla tempraturen..

Permalänk
Skrivet av panpo98:

@wille1987: Vi behöver hela namnet på nätagget också för att någon bättre ska kunna avgöra hur bra/dålig den är.

den heter antec 650 w allt jag kunde se när jag öppna upp datorn ...

Skrivet av Sevenix:

650W som är 6 är gammalt skulle vara min gissning dock.

Hade liknande problem med mitt Seagate 650W(6 är gammalt) som jag böt ut och blev av med problemen.

Skickades från m.sweclockers.com

satt och fundera på det också då jag läste att mitt grafikkort kräver minst 500W och se n har jag 2x120mm fläktar som sprutar ut och 2x120 mm som tar in som är kopplat på moderkortet
allihopa

Permalänk
Medlem

Antec har tillverkat allt ifrån extremt bra nätagg till extremt skräp nätagg så vi behöver modellnummer/namn för att kunna säga mer.
Och under en period för x antal år sedan (kommer ej ihåg alls men det var ett tag sen) så hade antec ett par agg som var riktigt skit och dödade komponenter när det dog.

JAG hade slutat använda datorn och handlat ett nytt BRA nätagg då det kan kosta mycket om du behöver byta ut alla delar i burken om agget tar med sig skiten i döden.
Och det även fast jag inte tror att det är nätaggs problem du har just nu i alla fall.
Jag tror mer på att det är skärm/grafikkort som tappar synk och får göra en resync vilket tar nån/några sek beroende på skärm/grafikkort.
Dvs ungefär lika lång tid som det tar att ändra upplösning/hz MEN då ett spel är igång kan det ta lite längre tid beroende på spelet då även det råkar ut för resynken och kan ta tid att återhämta sig.

Du kan prova att istället för 144hz köra i 120hz eller lägre och/heller sänka upplösningen o se om det hjäper (dvs EFTER ett nytt agg).
Och då givetvis se till att spelen du haft problem i inte ändrar upplösning/hz villket en hel del kan göra idag dvs gå in o ställ in hz på tex 120hz.
OM det hjälper så har du kabel/kontakt/grafikkorts problem.
Ju längre kabel desto mer spelar kvaliten på den in och 2+m kabel så är det svårt att hitta någon kabel som alla exemplar funkar felfritt i 1440p@144hz dvs enstaka ex kan funka men andra inte och det är inget direkt fel på kabeln.
Det är bara att vid dessa upplösningar/hz så är bandbredds kravet så högt att kablar helt enkelt ligger på gränsen.

Det kan även hjälpa att flytta lite på kabeln om den ligger/går nära andra kablar särskilt strömkablar måste man korsa en annan kabel så bör man korsa den som ett x dvs låta så lite av kablarna vara nära varandra som möjligt=mindre chans att ta up störningar.

Det kan även ha med grafikkortet att göra tex nvidia 780 kort har problem med 144hz (eller om det var 165hz) då pixelklockan på dessa kort är för låg och kan helt enkelt inte skicka ut en så "snabb" signal.
Har även läst att en del AMD kort har samma problem om ditt har det heller ej vet jag inte.

Permalänk
Skrivet av grizzly666:

Antec har tillverkat allt ifrån extremt bra nätagg till extremt skräp nätagg så vi behöver modellnummer/namn för att kunna säga mer.
Och under en period för x antal år sedan (kommer ej ihåg alls men det var ett tag sen) så hade antec ett par agg som var riktigt skit och dödade komponenter när det dog.

JAG hade slutat använda datorn och handlat ett nytt BRA nätagg då det kan kosta mycket om du behöver byta ut alla delar i burken om agget tar med sig skiten i döden.
Och det även fast jag inte tror att det är nätaggs problem du har just nu i alla fall.
Jag tror mer på att det är skärm/grafikkort som tappar synk och får göra en resync vilket tar nån/några sek beroende på skärm/grafikkort.
Dvs ungefär lika lång tid som det tar att ändra upplösning/hz MEN då ett spel är igång kan det ta lite längre tid beroende på spelet då även det råkar ut för resynken och kan ta tid att återhämta sig.

Du kan prova att istället för 144hz köra i 120hz eller lägre och/heller sänka upplösningen o se om det hjäper (dvs EFTER ett nytt agg).
Och då givetvis se till att spelen du haft problem i inte ändrar upplösning/hz villket en hel del kan göra idag dvs gå in o ställ in hz på tex 120hz.
OM det hjälper så har du kabel/kontakt/grafikkorts problem.
Ju längre kabel desto mer spelar kvaliten på den in och 2+m kabel så är det svårt att hitta någon kabel som alla exemplar funkar felfritt i 1440p@144hz dvs enstaka ex kan funka men andra inte och det är inget direkt fel på kabeln.
Det är bara att vid dessa upplösningar/hz så är bandbredds kravet så högt att kablar helt enkelt ligger på gränsen.

Det kan även hjälpa att flytta lite på kabeln om den ligger/går nära andra kablar särskilt strömkablar måste man korsa en annan kabel så bör man korsa den som ett x dvs låta så lite av kablarna vara nära varandra som möjligt=mindre chans att ta up störningar.

Det kan även ha med grafikkortet att göra tex nvidia 780 kort har problem med 144hz (eller om det var 165hz) då pixelklockan på dessa kort är för låg och kan helt enkelt inte skicka ut en så "snabb" signal.
Har även läst att en del AMD kort har samma problem om ditt har det heller ej vet jag inte.

Har beslutat att slaffa mig ett https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/nataggregat/modu... nättagg och extrq fläktar för att få ytt värme från burken och in mer kyla beställt och borde få det tills jag kommer hem från jobb på fredag

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

för att tillägga så har jag köpt ett nytt nätagg och tyvärr så händer samma problem fortfarande