Boot camp assistant - "Ingenting" händer

Permalänk
Medlem

Boot camp assistant - "Ingenting" händer

Hej,

har försökt att installera win10 på min MBP med hjälp av boot camp assistant. Problemet är att ingenting händer, disken partitioneras och datorn rebootar men går direkt in i macOS istället för att starta windows installationen. Googlade problemet och visade sig att filevault kunde vara orsaken, har redan avkrypterat disken men får tyvärr samma resultat. Med andra ord får jag alltså en partitionerad disk där den ena delen är helt tom.

Använder mig av en "Windows 10 (Multiple Editions)" om är utgiven av universitetet, så jag vet inte om problemet ligger där? Testade tidigare med "Windows 10 Education" vilket resulterade i att disken blev korrupt. Någon som har en gissning var problemet ligger?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Testat hålla inne [alt] vid uppstart? Då ska man om jag minns rätt få upp en bootmeny. Där bör du kunna välja att boota från usb om det är där du har installationsfilerna för win.

Visa signatur

MSI Z370-A Pro / EVGA 850W G3 / i5-8600K Delid @ 4.8Ghz /
GTX 1070Ti / 16GB Corsair LPX @ 3200Mhz / 3x500GB SSD /
Acer Predator XB271H

Permalänk
Medlem

@maskeradmannen: okej, så jag testade precis att boota upp datorn samtidigt som jag höll in [alt] (tack för tipset btw) och får enbart upp min primära partition som alternativ på boot menyn.

https://i.imgur.com/Bi5obQc.png

och

https://imgur.com/qs6fyQJ

några ideér?