Trådbundet tangentbord disconnectar när mobilen är nära

Permalänk

Trådbundet tangentbord disconnectar när mobilen är nära

Hej!

Börjar med att ursäkta ifall denna post hamnade i fel avdelning.

Någonting väldigt märkligt har börjat hända senaste tiden. Sen en vecka tillbaks när jag flyttade så har mitt tangentbord (trådbundet) slutat fungera i 4 sekunders perioder helt oförklarligt. Det tappar inte ström för lamporna som indikerar ifall Numb Pad och Caps Lock är aktiva lyser upp när detta händer.

Mitt headset, Corsair Void (trådlöst), har dessutom börjat störas när jag har mobilen i närheten och exempelvis SMSar eller laddar mailen på mobilen. Headsetet tappar inte kontakten med datorn, men man hör ett surrande ljud när mobilen är nära. Detta har inte heller varit ett problem innan flytten.

Det dröjde tills idag, men det ända samband jag kan se kring när tangentbordet slutar fungera är när jag har mobilen nära datorn och den stör mitt headset, då slutar tangentbordet att funka. Min logik får inte detta att gå ihop då headset och telefon jobbar trådlöst medan tangentbordet är trådbundet, min datormus är trådbunden och upplever inget strul med den.

Kan min telefons wifi störa ut corsair void kopplingen som i sin tur får drivrutinerna till skrivbordet att balla ur?

Ifall någon har en ide är det bara att hojta till!

Permalänk
Medlem

Vild gissning: problem med telefonen som gör att den sänder på hög effekt? Närmaste mobilmast har lagt av, så telefonen måste kommunicera med någon mast längre bort?

Permalänk
Medlem

Radiostörningar från mobiler är inte helt ovanligt. Speciellt med just audio och surr/hackande.
Vad som händer med tangentbordet vet jag inte. Borde inte störas på det sättet tycker man.

Permalänk

Tack för snabba svar!

Ända sen flytten har min täckning på mobiltelefonen varit väldigt begränsad just i lägenheten så som ni säger kan det säkert ha med det att göra! Några tips på hur man kan göra för att felsöka och åtgärda problemet?

Permalänk
Medlem

Du har inte wifi att koppla mobilen mot?
Annars kan du testa att använda 3g när du är hemma och se om det gör någon skillnad. Brukar ge bättre täckning pga lägre frekvensband.

Skickades från m.sweclockers.com