Får upp felmeddelande när jag försöker installera ubuntu,xubunu,lubutu och många mer...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2018

Får upp felmeddelande när jag försöker installera ubuntu,xubunu,lubutu och många mer...

https://pasteboard.co/HEvRuKO.jpg

https://pasteboard.co/HEvQXN8.jpg

Jag vet inte vad det betyder, när ja installerade ubuntu från en skiva så gick det bra.. men när jag använder USB stickan går det sådär...

Jag har använd alla möjliga program som rufus, yumi, unetbootin...

Mvh
Olof

Trädvy Permalänk
Forumledare
Kent
Registrerad
Jan 2005

@Ollebo *Bump raderat*

Först och främst välkommen till Sweclockers!
Observera att vi inte tillåter bumpning. Detta då vi tycker det är viktigt att alla får samma chans att få sina trådar uppmärksammade.

Synpunkter eller frågor gällande modereringen? Då kan du kontakta mig eller moderatorerna.
Ursäkta min stavning, jag är dansk

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2016

nouveau...

Det är opensource-drivisar för datorns nvidia som strular (dom har aldrig fungerat särskilt bra iom att klimatet mellan opensource-utvecklarna och nvidia är minst sagt frostigt sedan många år - framförallt då från nvidias sida... att göra reverse enginera sådana här extremt komplicerade saker utan hjälp av de som tillverkar kretsarna är väldigt, väldigt jobbigt, tar tid och blir inte alltid så bra.

prova att installera nvidias egna drivrutiner istället med apt-get eller liknande installation.

Den installationen fungerade till min stora förvåning var en av länkarna i installationstexten för jonh-the-ripper krackningsprogrammet för att få GPU-stöd (hämtas i form av källkod och kompileras upp dem själv), annars har det alltid varit lite småtjurigt när det varit kernel-uppdatering - men nu verkar beroende biten funka och överlever att kerneln uppdateras då och då...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2018

Okej

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Småland, långt ute i mörka skogen.
Registrerad
Maj 2018

Det kan vara din skärm som inte fixar att prata med ditt grafikkort utan tillverkarens drivrutiner. Du kan prova med en annan skärm eller en annan kabel/kontakt.

Det finns varianter av Ubuntu som har drivrutinerna från nvidia installerade från början. Om det inte funkar på annat sätt, testa med en av de distributionerna.

Exempel: pop! _os från System 76.

https://system76.com/pop

Linux och Android

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2001

Nu var det länge sedan jag provade installera Ubuntu (annat än virtuellt) men jag har för mig du kan välja att installera nVidia-drivrutiner i installationsprogrammet.

Annars kan du göra en installation och chroota in i den. Gör sen din egen konfiguration av kärnan (Arch och Gentoo har bra guider för nVidia, om Ubuntu skulle sakna det) och installera nVidia-drivrutinerna. Då kan du även se över inställningarna för USB 3.0 (XHCI) som också ger dig felmeddelanden.

Skickades från m.sweclockers.com