Är AppleCare värt det idag?

Permalänk
Medlem

Svaret är givetvis att det beror på. Folk har olika vilkor på sina hemförsäkringar och använder sina enheter olika. Personligen är nog Apple watch enda enhet jag kommer köpa till det igen på. Har inte behövt använda den på min första men det är en väldigt utsatt enhet och inte så dyrt att köpa till AC på.

Kan instämma om att apple rent generellt är väldigt bra vid garanti/reklamation, tangentbordet till min ipad pro började glappa efter 2,5 år och jag fick ett nytt.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Förlåt, men måste fråga då jag sett personer som går runt med sprucken skärm flera gånger (även 1-2 veckor efter lagad mobil)

Är det något fall av att man är mindre försiktig med dyr elektronik?

Har väl under hela smartphone racet förstört skärmen en gång då jag råkade gå in i en vass metallkant (med skärmen pekandes utåt i fickan) när jag jobbade en kort period som montör.

Annars har jag tappat mobilen en gång så att det blivit en pytteliten spricka i skärmen (man ser ett ljust sträck). Kanterna har givetvis inte vart felfria alla år utan man ser lite färg som försvunnit då man kör utan skal. Men känns som att det krävs rätt mycket till för att hela skärmen ska spricka som man ser att vissa har (efter 7-8 smartphones?)

Till OP: Som andra påpekat är hemförsäkringen rätt kass. Har du köpt den privat eller kan det till och med vara så att du fått mobilen via arbetsgivaren? I det sistnämnda fallet brukar de laga även mindre skador men händer det flera gånger kan man få betala en symbolisk summa om typ 800 SEK.

Permalänk
Skrivet av jnsson:

Försäkring via hemmet? Jag har inte haft sönder en skärm på 7 år. Och med hemförsäkringen brukar man bara betala 1500:- Apple Care kostar 2500:-

Ja men nu är det iPhone SE 2020 jag syftar på och där kostar Apple Care bara 1095kr.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dinkefing:

Ja men nu är det iPhone SE 2020 jag syftar på och där kostar Apple Care bara 1095kr.

Hade fortfarande inte tagit det, då det närmar sig ändå vad det skulle kosta via hemförsäkringen och Apple Care täcker inte stöld eller förlust av enheten samt att jag som sagt, inte haft sönder en telefon på många, många år

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Skrivet av jnsson:

Hade fortfarande inte tagit det, då det närmar sig ändå vad det skulle kosta via hemförsäkringen och Apple Care täcker inte stöld eller förlust av enheten samt att jag som sagt, inte haft sönder en telefon på många, många år

Läste du inte #17560151

Det kommer bli dyrare med hemförsäkringen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hnarn:

Ber om ursäkt för att jag återupplivar denna tråd från de döda, men mycket av det jag läser här verkar inte stämma med hur AppleCare funkar idag så jag tänkte bara flika in med varför jag valde att köpa det:

Jag köpte en iPhone SE för 4396 kr och det finns två olika typer av AppleCare man kan köpa, en "vanlig" och en som inkluderar stöld/förlust ("drulle"). Den "vanliga" är den jag valde och den går på 1095 kr, då ingår:

- Teknisk support, meningslöst för mig men en no-brainer om det är en gammal förälder eller liknande.

- Utökad garanti på telefonen och tillbehör (lurar, laddare). Nämnda delar verkar inte ha någon självrisk vilket jag tycker är en stark poäng eftersom kablar och lurar har en tendens att paja under två år. Extra intressant om du köpt till snabbladdare eller airpods (som är svindyra).

- Utökad garanti med självrisker: du får en ny skärm med auktoriserad hårdvara och arbete för 249 kr. Motsvarande utan AppleCare kostar ~1 712 kr, alltså kostar ett skärmbyte mer än 2 år apple care + självrisk. "Andra skador" har en självrisk på 849, så om du krasar hela telefonen med AppleCare är du alltså på ett ungefär på samma utgift som ett skärmbyte utan.

- Batteribyte ingår gratis om batteriets kapacitet går under 80 procent av ursprunglig kapacitet. Detta kostar annars 579 kr -- sliter du ut batteriet under 80% på dina två år får du alltså halva AppleCare-kostnaden tillbaka genom ett nytt batteri.

Det är möjligt att priser och jämförelser skiljer för de dyrare modellerna men om man köpt en iPhone SE tycker jag inte det är mycket att tänka på. En dryg tusenlapp så slipper man oroa sig i två år över pajade skärmar, överkörda telefoner eller att batteriet blir kass: och man slipper ha att göra med oseriösa verkstäder med dåliga komponenter (personlig erfarenhet).

Återupplivar en död tråd, because har en fråga om det som skrevs här.

Vart hittar du AppleCare med stöldskydd i Sverige? Hittar endast den "vanliga" varianten av AppleCare+ i svenska Apple Store. Finns den varianten kvar i Sverige? Skulle vara av intresse, då hemförsäkringen har en väldigt snabb värdeminskning på elektronik.

Visa signatur

Asus B550F - 5900X - TUF4080S - 32 GB DDR4 - NH-D15 - Define S - Samsung OLED G9 - LG OLED55CX
PlayStation 5 - Nintendo Switch - Wii U - RPi3
a silent computer is a glorious computer