Samsung skruvar ned prognoserna för efterfrågan på minneskretsar

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Söderbäck:

Nej det du beskriver i din första mening är inte per definition korruption och det är inte därför de i nuläget har hamnat i domstol.
Det är för deras faktiska kartellverksamhet de nu är i rätten igen.

Kanske..omöjligt att bevisa. Två koreanska bolag doninerar världsmarknaden och kina av alla skulle bry sig om kartellverksamhet???

Skämtare.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon56869:

Ett bolag som producerar nästan hälften av världens dram vill inte utöka produktionen. Det är korruption?? Man skulle ju kunna se det som att dom ger konkurrenterna en chans också.

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet är att ingen annan vågar rampa upp tillverkningen för så fort en konkurrent till Samsung börjar knipa marknadsandelar kan jag garantera att de dumpar de artificiellt höga priserna.

Det är en långsiktig investeringsprocess som kräver ett enormt kapital vilket väldigt få besitter och det blir i praktiken omöjligt för övriga tillverkare att växa även om det teoretiskt sett är möjligt.

Utöver det har vi naturligtvis även den befintliga kartellverksamheten att ta hänsyn till där 'alla' förlorar på ökad tillverkning och lägre priser.

Visa signatur

NZXT H5 | Asus Strix B550-F | 5800X3D | NZXT Kraken Elite 240 | 32GB Kingston Fury 3600MHz CL18 | Corsair RM850x Shift | Kingston Fury 2TB NVMe | 4070 Super FE | Dell G2724D 165Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Erik_T:

Visst är det så.
Skillnaden är att OPEC är en kartell mellan stater, inte mellan företag. Det gör ganska stor juridisk skillnad.

Men för konsumenten samma sak - och situationen borde förbannas lika mycket.

Samsung _är_ nästan Sydkorea och när företag är i nära storlek hela nationen så börja det snart lukta illa i korridorerna oavsett politisk inriktning

Både Japan och Sydkorea är länder som har gått ifrån att vara rent löjligt fattiga till välstående nationer de senaste 100 åren.

i Koreas fall har man bokstavligen med delad land med rätt homogen befolkning och kultur och med en ofrivillig mur tvärs över blivit den perfekta testet hur två olika samhällsinriktningar ger i resultat - den ena fortfarande löjligt fattig nation där att svälta ihjäl fortfarande är en risk för befolkningen och den andra nära på löjligt rik nation...