Brickat Win10 ny installerad

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2007

Brickat Win10 ny installerad

Hej

Gjorde förra helgen en ny bootbar usb sticka med win10 1803, installerades idag version pro.
Gör som jag brukar göra, klickar unpin på allt i startmenyn och uninstall på alla candy crush soda och allt vad det är.

Installera Chrome Steam Vlc Winrar och känner sig färdig.

Problem 1: Startmeny går inte att öppna, klockan går inte att öppna, ingenting fungerade. Gjorde då en ny användare, tog bort den andra användaren, och loggade in.

Nu har jag en start meny, och klockan fungerar att öppna. Däremot kan jag inte öppna vissa av windows egna program? Store går inte att öppna, photos går inte att öppna, windows defender går inte att öppna, min muspekare får en rund fin ring runt sig som pulserar konstigt och försvinner inte förrän jag loggar ut.

Hur kan det bli såhär? Liksom, installera win10 lite små program rensa startmenyn med höger och vänster klick på musen och nu är skiten Brickad?

sfc /scannow@powershell visar "inga problem".

What to do?

Ryzen 1700x @ Corsair 16gb 3200mhz lpx @ 512gb M2 pcie @ Gigabyte 7950 @ Msi x370 plus @ Evga 650 80+gold modulärt @ Fractal r5 @ Corsair hydro 110i @ Benq 144hz 1920-1080 24tum
i5 4670k @ Asus z-87a @ Corsair vx450 @ Corsair 16gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 256gb Kingston
c2d e4400 @ 4gb noname @ 10tb+ @ noname chassi @ 128gb Kingston ssd

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

Alla drivrutiner är installerade?

Dator: https://www.inet.se/kundvagn/bild/9823049/
Server: 2x HP ProLiant Microserver Gen8, 16GB/st, ESXi 6.0
NAS: Synology DS413 4st 3TB | QNAP TS-879 Pro 8st 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2007

Ja det sköter väl win10 själv idag? Enda jag gjort är att uppdatera amd@grafikkorts drivrutiner. Har några gånger tidigare gjort samma procedur på samma hårdvara utan problem. Tillägg då: Allt fungerar fint, men kan inte öppna en enda win 10 "app".

Skickades från m.sweclockers.com

Ryzen 1700x @ Corsair 16gb 3200mhz lpx @ 512gb M2 pcie @ Gigabyte 7950 @ Msi x370 plus @ Evga 650 80+gold modulärt @ Fractal r5 @ Corsair hydro 110i @ Benq 144hz 1920-1080 24tum
i5 4670k @ Asus z-87a @ Corsair vx450 @ Corsair 16gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 256gb Kingston
c2d e4400 @ 4gb noname @ 10tb+ @ noname chassi @ 128gb Kingston ssd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Södertälje
Registrerad
Feb 2005

Gör en ominstallation mha annat usbminne, allt från annan dator om möjligt.
Se till att ha alla drivrutiner på usbminnet och nödvändiga program.

Ominstallera utan nätverkskabel så slipper du det mesta skit..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Aug 2007

Jo gjorde om med annat usb minne, samma image fil som jag skrev till den. Gjorde samma procedur efteråt och nu fungerar allt som det ska en sålänge. Gissar att man kanske hade otur gick på en tvärnit, jaja går ju rätt så fort ändå men trist.

Ryzen 1700x @ Corsair 16gb 3200mhz lpx @ 512gb M2 pcie @ Gigabyte 7950 @ Msi x370 plus @ Evga 650 80+gold modulärt @ Fractal r5 @ Corsair hydro 110i @ Benq 144hz 1920-1080 24tum
i5 4670k @ Asus z-87a @ Corsair vx450 @ Corsair 16gb 1600mhz @ Fractal r3 @ 256gb Kingston
c2d e4400 @ 4gb noname @ 10tb+ @ noname chassi @ 128gb Kingston ssd